29 Eylül 2015 Salı

Tahincioğlu’ndan Başakşehir’e 374 daireli, 48 ticari üniteli proje

İnşaat sektörünün önde gelen şirketlerinden Tahincioğlu, Nidapark Başakşehir projesini hayata geçiriyor. Toplamda 374 daire, 48 ticari ünite içeren projede ev fiyatları 459 bin liradan başlıyor.
 

2017 Ekim ayında maliklerine sunulacak NidaparkBaşakşehir, Tahincioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu tarafından basın toplantısı ile tanıtıldı.

Toplantıda yatırımlarına değinen Tahincioğlu, “3 sene içinde projelerimizin satış miktarı 10 milyar lirayı aşacak. 10 milyar lira 5 projemiz için geçerli. Bu tutar bizim önemimize işaret ediyor. Şu an Nidapark Başakşehir için de 350 milyon lira yatırım öngörüyoruz. Bu gibi projeler artarak devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Nidapark Başakşehir’in ilgi göreceğini vurgulayan Tahincioğlu, daire ve dükkanların prim yapacağına temas etti.

“FAİZ ARTIŞI MALİYET OLARAK DÖNÜYOR”

Gazetecilerin “Projeden ne kadar gelir elde etmeyi planlıyorsunuz?” sorusuna Tahincioğlu, “400 milyon lira gelir elde etmeyi planlıyoruz.” cevabını verdi.

“Sektörde durum nedir? Konutta kredi faiz oranının artışı ne gibi bir tablo ortaya koyuyor?” sorularına ise Özcan Tahincioğlu, şu karşılığı verdi:

“Tabii ipotekli konut satış oranları faiz oranlarına bağlı. 2015 Ağustos ayı itibari ile son 12 senede konut satışları yüzde 6,5 arttı. Ama faize uyumlu ipotekli satışlar yüzde 1,9 arttı. Diğer satışlar yüzde 8,8 arttı. Bu da bize işaret ediyor ki faiz oranlarının artışı ipotekli satışın artışını engelliyor. Yani Türkiye’de konut talebi senede 1 milyon. Bunun 600 bini yeni. Tabii konut satışlarında tek dinamik faiz oranları değil. Ama faiz oranları yüzde 1’i aştığında bunun yankılarını net görüyoruz. Bu da maliyet olarak dönüyor.”

Tahincioğlu, ayrıca faiz, kur ve arsa bedellerinin sektörün kar oranını geriye çektiğini anlattı. Küçük oyuncuların sektörden çekilebileceğinden söz etti.

“SATIŞ FİYATLARI ARTACAK, ÜRETİCİ FİRMALAR BİR MÜDDET KARDAN YİYEBİLİR”
“Kurun fiyatlarda karşılığı ne olacak?” sorusunun ardından da Tahincioğlu, şunları dile getirdi:

“Orta vadede satış fiyatları artacak. Ben fiyatlarda artış olmamasını imkân dâhilinde görmüyorum. Çünkü üretici firmalar, bu durumu bir müddet taşır. Bir müddet kardan yiyebilir. Ama dolar türünden maliyet artışı önemli oranda. Onun için bunun 1 senede fiyatlarda karşılığı olacak. Fiyat artışları kaçınılmaz. Lakin bir hakikat var, şu an lira türünden olan, makul fiyatlı yerlerin orta vadede yatırımcılara gelir getireceği kanısındayım.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder