6 Şubat 2014 Perşembe

Turizmin Hızlanması ile İş Olanakları Artıyor



Bu sene yaz sıcak geçeceğe benziyor. Şubat ayı gelmesine rağmen hala çok fazla soğuk görmüş değiliz. Hatta güney sahillerinde bir çok zaman yazı andıran günler yaşanmakta. Tabi bunu fırsat bilen turistler güzel ülkemizin sahillerini boş bırakmıyorlar. Havaların sıcak olması turizmi, turizmin hareketliliği de maddi durumu oldukça olumlu etkilemekte. Hele ki içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntıları düşündüğünüzde bu gerçekten küçümsenmeyecek bir avantaj.

Turizmin hareketli geçmesi bir çok sektörü etkilese de bundan en çok istifade eden sektör konaklama sektörü yani oteller. Yaz ayları yaklaştıkça otelleri bir telaş sarıyor. Yatak kapasitesi 1000-1500 arası olan çok büyük otellerimiz mevcut. 2013 yılında yapılan araştırmalarda sadece Antalya'da 843 konaklama tesisinin toplam yatak kapasitesi 350 bini aşmış durumda. Tabiki bu da doğal olarak bu otellerde bir çok işçi istihdam edildiği anlamına geliyor. Antalya başta olmak üzere bir çok güney ilimizde en büyük geçim kaynaklarından biri oteller. Yaz bitiminde eleman bazı oteller eleman sayısını azaltıp sezonluk işçi alımı yapsa da bazı oteller aynı eleman sayısını koruyup kış aylarında indirimler yaparak sezonu beklemekteler.
Sezonluk işçi alımı yapan oteller yaz ayları yaklaştığında eleman aramaya başlıyor. Bu da güney illerinde özellikle gençler için çok ciddi bir sezonluk iş imkanı anlamına geliyor. İş ilanı verilen internet sitelerine girdiğinizde  binlerce komi iş ilanı, çevirmen iş ilanı, bellboy iş ilanı bulabilmektesiniz. Özellikle Antalya, İzmir gibi illerimizde iş ilanı sayısı çok fazla artmakta. Bu durumu değerlendiren turizm otelcilik öğrencileri hem yaz stajlarını yapmakta hem de kendilerine okul harçlığı biriktirmekte. Tabi burada dikkat etmeniz gereken en önemli şey yabancı dil. Bu tarz bir otelde işe girebilmenin en önemli yolu, İngilizce, Almanca, Fransızca başta olmak üzere 3-4 yabancı dil bilmekten geçiyor. Yani kısacası bu illerde yaşayanlar için az bir gayretle iş bulmak çok kolay bir iş. Umarım turizm hep bu şekilde hareketli geçer de hem oteller ve buna bağlı sektörler kazançlarını arttırır hem de bu illerde yaşayan insanlarımız kendilerine iş olanağı bulurlar.
Herkese Hayırlı Kazançlar…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder