29 Mayıs 2015 Cuma

İstanbul'da yapılan bu projeye 10 kat talep geldi

İş GYO ve Nef ortaklığı ile Topkapı'da yapılan İnistanbul Gala projesi 320 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Topkapı’da daha önce mülkiyeti Şişecam Fabrikaları’na ait olan 130 dönüm arazide net 80 dönüm üzerinde 4 farklı proje yapılacak. Farklı bir mimariye sahip olan projede toplamda 3 bine yakın konut bulunacak. İnistanbul Gala adı verilen ilk projede 1+1’den 4+1’e kadar değişen 788 konut yer alacak. 320 milyon liraya satın alınan arazide İş GYO ile Nef’in yüzde 50-50 payları bulunuyor.
470 milyon dolarlık yatırım yapılması planlanan projelerden İnistanbul Gala için 1.5 yıl hazırlık süreci ve master planı yapıldı. Ortaklık, toplam projeden 1.6 milyar lira gelir bekliyor. Projenin ilk etabındaki 788 konuta ön talep döneminde 7 bin 200 başvuru geldi. Aralık 2017’de teslim edilmesi planlanan projede yer alan 788 konuttan 618’i satıldı.
Her ihtiyaca blok
İnistanbul Gala, 17 katlı 4 blok halinde yapılacak. Bloklar ise 1+1 ve 2+1 tercih edenler için ayrı, 3+1 ve 4+1 gibi büyük daireleri tercih edenler için ayrı planlandı. Toplam 25 bin metrekare üzerinde yer alacak proje için çeşitli ödeme sistemleri de oluşturuldu. İnistanbul Gala lansmanında konuşan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, arazinin tamamen temizlendiğini belirterek, inşaata hazır halde olduğunu söyledi. Tanes, projenin inşaatı için yakında ihaleye çıkacaklarını, yaz sonuna tüm işlemleri bitirerek inşaatın başlamasını hedeflediklerini kaydetti. Tanes, “Geçtiğimiz gün uluslararası boyutta yapılan bir araştırmada İstanbul, dünyada son 5 yılda en çok gelişen şehir oldu. Gelişme potansiyeli de en açık şehir. Bizler bunun farkında olarak, böyle bir şehrin planlamasına, mimarisine projelerimizle destek oluyoruz. Geleceğe yönelik çalışmalar yapıyoruz. İnistanbul Gala’nın tüm altyapı üstyapı çalışmaları için uzun zaman çalıştık” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder