14 Ocak 2015 Çarşamba

Türkmenistan'ın inşaat yatırımı 51 milyar dolar

Türkmenistan'ın son yıllarda inşaat sektörüne yaptığı yatırımın 51 milyar doları bulduğu belirtildi. 1991 yılında eski Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla bağımsızlığını kavuşan Türkmenistan'da ülkenin yeniden kalkınması, sanayi sektörünün güçlendirilmesi, sosyal amaçlı tesislerin inşası için büyük miktarlarda yatırım gerçekleştiriliyor.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, inşaat sektörü için yapılan yatırım miktarının 51 milyar doları bulduğunu kaydetti. "Sadece geçen sene toplam maliyeti 10 milyar doları bulan 456 dev tesisi hizmete açtık" diyen Berdimuhamedov, bu çerçevede çok sayıda enerji ve kimyasal ürün çıkartan tesisi faaliyete geçirdiklerini aktardı.
Kuzey-Güney ulaşım koridoru kapsamında Kazakistan-Türkmenistan-İran demiryolunun Türkmen-İran kısmı, Aşkabat ve diğer bölgelerde yeni oteller, birçok dinlenme tesisleri, konut ve idari binaların açılışlarını gerçekleştirdiklerini belirten Türkmen lider, 2015 yılında da 362 tesisi hizmete açmayı planladıklarını kaydetti.
haberin devamı
http://www.evkolay.net/turkmenistanin-insaat-yatirimi-51-milyar-dolar-haberdetay/?id=1626

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder