6 Ocak 2015 Salı

Noterlerde kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde yeni düzenleme yapıldı

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, arsa sahipleri ile inşaat müteahhitleri arasında anlaşma yapılırken metrekare belirtilmesinin arsa sahiplerine büyük bir yük getirdiğini söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Eylül 2014’te valiliklere gönderdiği yazıyla uygulamanın başladığını belirten Karataş, yaptıkları başvuru üzerine bu uygulamadan vazgeçildiğini aktardı. Geçen süre içerisinde noterlerin işlem yapamadığını belirtti.

Noterlerde metrekare uyuşmazlığının arsa sahiplerine normalden 10 kat daha fazla maddi yük getirdiğine değinen Karataş, bu durumun inşaat sektörünün olumsuz etkilenmesine sebep olduğunu söyledi. 2014’te inşaat sektöründe yaşanan durgunluğunun bir kısmının da bundan kaynaklandığını anlattı.

Bakanlığın valiliklere gönderdiği yazıda “Bakanlığımıza intikal eden şikayet, yazı ve yazışmalardan özellikle inşaat yapım sözleşmelerinde yapı müteahhidinin arsa sahibine vaat ettiği ve konut satışlarında satıcı tarafından alıcılara söylenen bağımsız bölüm metrekare alanı hilafına satışlar yapmış olduğu anlaşılmakta olup, yaşanan mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla bu konuya açıklık getirme gereği hasıl olmuştur.” denildi. Yazıda kat karşılığı yapılan inşaat sözleşmelerinde ve konut satış sözleşmelerinde taahhüt edilen metrekarelerin bakanlığın kararı doğrultusunda değerlendirmesi gerektiği belirtiliyor.
haberin devamı
http://www.evkolay.net/noterlerde-kat-karsiligi-insaat-sozlesmelerinde-yeni-duzenleme-yapildi-haberdetay/?id=1621

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder