23 Ocak 2014 Perşembe

ANKARA'NIN EN BÜYÜK SORUNU - OTOPARK



ANKARA'NIN EN BÜYÜK SORUNU - OTOPARK
Yıllardır Ankara'ya gelmemiş biri, bugün çıkıp geldiğinde gerçekten şaşıracağı bir manzarayla karşılaşmakta. Eskiden dağ taştan ibaret olan Ankara, bugün baktığınızda yeni yapılanmasıyla, parklarıyla, yeşillik alanlarıyla çok daha düzenli bir şehir haline geldi. Zaten bir Başkente yakışan da buydu herhalde. 

Bu noktada en büyük etkenlerden biri hızla yapılmakta olan Ankara Konut projeleri. Bu yeni yapılar çok kompleks bir sisteme sahip. Konut projelerinde her şeyi aynı yerde ve düzenli bir şekilde bulmanız mümkün. Bu yapılarda sadece konaklama imkanı düşünülmekle kalmamış. Konut projelerinin içinde spor malzemeleri, koşu parkurları, spor sahaları, yüzme havuzları, saunalar, alış veriş merkezleri gibi bir çok şey düşünülmüş. Neredeyse sitenizden hiç çıkmadan her ihtiyacınızı karşılamaktasınız.
Ankara'da satılık ev alırken dikkat etmeniz gereken bazı önemli özellikler var. Bunların başında arabalarınız için park alanı gelmekte. Ankara'da eskiden yapılan yapılar genelde iç içe yapılmış durumda. Binalar birbirine 2-3 metre aralıklarla dizilmiş. Bir apartmanın 8-10 katlı olduğunu düşünürseniz ve her katta 4 daire olunca, burada yaklaşık 40 tane daire mevcut demektir. Artık arabası olmayan hane sayısı da yok denecek kadar az. Bu da size bir apartmanda 40 tane araba olması anlamına geliyor. Tabi ki bunun yanında evlere gelen misafirleri de düşünürseniz, yaklaşık her apartmana ait 50 tane arabanın sığabileceği bir otopark ihtiyacı doğuyor. Ancak Ankara'daki eski binaların önünde 3 arabayı park edebilirseniz ne mutlu. Tabi o alanlar da dükkan sahipleri tarafından kapılmadıysa. Bazen arabanızı park etmek için, evinizin olduğu sokakta 2-3 tur atmak zorunda kalıyorsunuz. Hala yer bulamayınca mecburen arka sokaklarda bir yer bulup arabayı bırakıyorsunuz. Belki 500-600 metre yol yürümek zorunda kalıyorsunuz. Bu da işten çıkmış, yorgun bir şekilde evine gelen biri için gerçekten çok zor bir durum. Ayrıca arabanızın göz önünde olmaması güvenlik açısından da bir sorun oluşturuyor.
İşte tam bu noktada devreye Ankara Konut Projeleri giriyor. Konut projelerinde her bir haneye bir de misafir aracı düşünülerek bir park alanı ayrılmış. İşinizden geldiğiniz gibi evinizin önüne arabanızı park edip, hemen evinize girebiliyorsunuz. Bu zorlukları yaşayan bunun ne kadar mükemmel bir imkan olduğunu bilir. Bazen sadece otopark imkanı bile Ankara'da konut projelerinin ne kadar büyük bir nimet olduğunu düşünmemize sebep oluyor. Konut projelerinin bunun gibi daha saymakla bitiremeyeceğiniz avantajları mevcut.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder