25 Ocak 2014 Cumartesi

Ankara'da Yüksek Semtler ve Spor Olanakları



Bir önceki yazımda Ankara'da satılık daire alırken en önemli etkenlerden birinin otopark olanağı olduğundan bahsetmiştim. Gelelim bundan sonra nelere dikkat edeceğimize. Ankara yapısal olarak yüksek semtlere sahip bir ilimiz. Bu nedenle özellikle Çankaya'da satılık daire bulmak ya da Yenimahalle'de satılık daire bulmak bazen sıkıntı olabiliyor. 

Ankara'da yaşayanlar genelde memur kesimi. Bu nedenle sabah evden çıkılıp işe gidiliyor ve akşam saat 18:00 gibi genelde eve dönülmüş oluyor. Bu da özellikle yaz aylarında havanın kararmasına hala 2-3 saat gibi bir zamanınız olması anlamına geliyor. Doğal olarak işin stresini ve yorgunluğunu atmak için gezmek veya spor yapmak çok güzel oluyor. Eğer bir konut projesinden ev satın aldıysanız, site içinde spor yapma olanağınız veya yeşil alanlarda gezip dinlenme olanağınız oluyor. Ancak normal bir daire satın aldıysanız bu konuda bazı zorluklar yaşayabilirsiniz.
Son zamanlarda Ankara'nın bir çok yerine çocuk parkları ve spor alanları yapılmış durumda. Ancak başta da bahsettiğim gibi özellikle yüksek bir semtte satılık daire satın aldıysanız, spor yapacağınız yere gitmeniz çok zor olabiliyor. Hele bir de sporun yorgunluğuyla o yokuşu tekrar çıkmak insana bir zulüm gibi gelebiliyor. İşte bu zorlukları yaşadığınızda insan gerçekten konut projelerinin kıymetini anlıyor. Şu da bir gerçek ki; Ankara'da, İstanbul konut projeleri kadar büyük, lüks, çevre olanakları ve görsellik olarak muazzam yapılar olmayabilir. Ancak İstanbul'da satılık daire fiyatlarıyla Ankara'da satılık daire fiyatlarını kıyasladığınızda bu farkı hissedebiliyorsunuz. Örneğin İstanbul'da konut projesi almak istediğinizde vereceğiniz rakam 900 bin TL ise Ankara'da bu fiyat belki 600-700 bin TL ye düşüyor.
Konut projelerinin bu konuda tartışılmaz bir avantajı var tabi. Ancak son zamanlarda Ankara'da sahibinden satılık daire almak istediğinizde de bu türlü imkanlara sahip olabiliyorsunuz. Çünkü özellikle son 2-3 yıldır gelişmekte olan Etimesgut, Sincan, Yenimahalle gibi ilçelerde müteahhitler tarafından yapılan bir çok satılık daire var. Bu dairelerde de bir konut projesindeki kadar olmasa da bir çok olanak mevcut olabiliyor. Önemli olan sizin beklentileriniz tabi. Arabası olan ve ulaşımı çok sorun etmeyen kişiler için şehrin dışında çok lüks satılık daireler mevcut. Ancak ulaşımı kolay olsun ve spor, alışveriş olanakları da iyi olsun diyorsanız ve bir konut projesi satın alacak kadar maddi durumunuz yoksa, o zaman işiniz gerçekten biraz zor. Ancak biraz sabır ve biraz da sistemli bir araştırma yaparsanız gönlünüzdeki daireyi bulmanız da imkansız değil tabi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder