1 Ağustos 2016 Pazartesi

Arap Yatırımcılardan Trabzon'a İnşaat Atağı



TRABZON’A DİSNEYLAND
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, 1 haftadır telefonlarının susmadığını belirterek Karadeniz bölgesinde mevcut yatırımı devam eden gruplar yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Bir de yeni yatırım yapmak isteyenler var. Bu kadar ilgili hiçbir dönemde görmedik. Telefonlara cevap vermekten başımız döndü diye konuştu.

Karadeniz’e inan yatırımcıların Kaldırım Suudi grup Dorat Al Emaar Trabzon’da teleferik ve Disneyland tarzında bir eğlence parkı yapmak istiyor. Projelerde eksik yok, yakın zamanda başlaması bekleniyor. Bu grubun Dubai’de de yatırımları var. Ayrıca Trabzon’da 6-7 apart oteli bulunuyor. Yap-İşlet-Devret modeli düşünüyorlar ifadelerini kullandı.
1 MİLYAR DOLAR YATIRIM
Dubaili Armada Grup ise Türkiye’nin en büyük projelerinden birini Trabzon’a yapmayı planlıyor. Cumartesi gecesi Türkiye’ye gelen Armada Grup Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Raif Hakmi ise Trabzon’a dev bir marina yapmayı hedefliyor. Proje içinde ayrıca otel, fuar ve kongre alanı bulunacak. Oteli ise Sheraton işletecek.
Yapılacak olan toplam projenin yatırımı ise 1 milyar doları geçiyor. Dubaili grubun Londra başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde turizm ve inşaat yatırımları bulunuyor. DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım Armada Grup’un sahibi ile görüştüğümüzde yatırıma en kısa sürede başlamak istediğini belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder