19 Mart 2016 Cumartesi

Konut Projelerinde Alıcılar Sosyal Donatılara Önem Veriyor



Son dönemde adeta yaşayan şantiye haline gelen Türkiye'nin büyük şehirlerinde konut projeleri yükselmeye devam ediyor. Sektör temsilcileri ise birbirine benzemeyen konut projeleri yaratmak için kıyasıya rekabet ediyor.
Kentsel dönüşüm sürecinin de hızlanmasıyla büyük bir ivme yakalayan inşaat sektöründe her gün bir başka projenin inşaatına başlanıyor. Bu kadar projenin ardı ardına üretilmesi de konutta kalite algısını değiştiriyor. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan konut yatırımcısı projelerde standartların dışında özellikler görmek istiyorlar.


Konut alıcısının projelerdeki sosyal donatılara daha fazla dikkat etmeye başladığını belirten YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, “Hayata geçirilen yeni nesil konut projelerinin neredeyse hepsi artık standartlaşan bir kurguyla inşa ediliyor. Kaliteli malzeme ile üretilen, konforlu, lüks, yaşam standartlarını yükselten, sosyal donatı alanlarına da yer verilen projeler yeni bir konut anlayışının oluşmasını sağladı. Ancak bu özelliklerin bile sıradan hale gelmeye başladığını söylemek mümkün. Ne yazık ki bu durum da inşaat sektörünün yerinde saymasına, proje üreten firmaların kazanç sağlayamamasına neden olabilir. Birbiri ardına projeler üretilirken, hepsinin aynı kurguya sahip olması sektörün kendini geliştiremediği anlamına gelir” dedi.

Bu noktada çıtayı biraz yükselten, sıradanlıktan çıkan konut üreticilerinin daha fazla konut satabileceğine dikkat çeken Çankaya, “Lüks konut algısı belirli bir noktaya yükselerek bir doygunluğa neden oldu. Bu durum elbette tüketicinin beklentisini de artırıyor. Önümüzdeki dönemde bu doygunluğun üzerine çıkan, standartlaşan konut çizgisini aşan firmalar kazanacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder