14 Mart 2016 Pazartesi

İstanbul'da Metro Hattının Konut Fiyatlarına Etkisi



2012 yılında açılan Kadıköy-Kartal metro hattında bulunan konutların metrekare fiyatları yükseliyor.

İstanbul Avrupa yakasında, gayrimenkul fiyatları her dönem Anadolu Yakası'nı geride bırakıyordu. Ancak 2012'de Kartal- Kadıköy metro inşaatı ile birlikte bu ezber bozuldu.
Ensonhaber'in derlediği habere göre; Kartal- Kadıköy metro hattının hizmete girmesiyle bölgede konut fiyatları arttı. Bu süreçte Kartal'da konut fiyatları yüzde 100'ün üzerinde yükseliş gösterdi. Küçükyalı, Bostancı, Maltepe ve Acıbadem'de de hızlı artışlar göze çarptı.
FİYAT ARTIŞI DEVAM EDECEK

Metronun açılmasından itibaren hat üzerinde yer alan Kartal, Maltepe, Küçükyalı, Bostancı, Kozyatağı, Acıbadem ve Kadıköy semtleri geçmişte hiç olmadığı kadar değer kazanarak yatırımcının ilgi odağı oldu. Hattın önümüzdeki dönemde yeni ulaşım projeleriyle entegre edilmesiyle fiyat artışının devam edileceği öngörülüyor.
Metronun devreye girmesiyle birlikte en çok yükseliş Kartal, Küçükyalı, Bostancı, Maltepe ve Acıbadem'de ortaya çıkıyor. Eva Gayrimenkul Değerleme Markalı Konut Projeleri Sektör Raporu'na göre, Kartal'da konut metrekare fiyatları açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder