6 Haziran 2015 Cumartesi

2016 Ev Tekstilinde Trend, Zıt Renklerin Uyumuyla Konforlu Tasarımlar

Bu yılki Evteks Fuar'ında 2016'nın en gözde ev tekstil trendleri açıklandı. Açıklamaya göre bu yıl en moda dekorasyon tarzı tezat renkler olacak. Evlerimizi renklerin zıtlığı ile gelen bir ahenk ile renklendireceğiz.

Tasarımlarıyla trendlerde etkileyici biri olan Fransız Trend Tasarım Ofisi Nelly Rodi;Evteks fuarında 2016 yılı için kullanılacak olan ev dekorasyon  desen, materyal ve renkleri hakkında bilgi verdi.
Cüretkar ve neşeli tarzlar
Fuara 2 binden fazla dekorasyon markası katıldı. Fuarda genel görüşe göre 2016 yılında dünya ev tekstilinde duygu alışverişini ve etkileşimi savunan cüretkar ve neşeli tarzlar bizleri bekliyor.
2016'da en çok tercih edilen tasarım zıt renklerle yapılan oda tasarımları olacak. Hareketsizlik yerine yepyeni dinamik renklerin kullanılması ve ev tekstilinde yaratıcılığı ön plana alarak yenilikler yapılması bekleniyor. Ayrıca en temel unsurlardan biri de ahenk içinde olan tüketicilerin kendilerini rahat ve güvende hissedebilecekleri bir ortam.
Kısaca özetlemek gerekirse, bu trend evlerinizde zıt renkler ile, kolay kullanılabilen size rahatlık ve güven hissi veren fantastik tasarımlar oluşturacak. 2016 ev tekstili temaları rafine, estetik bir yılı yansıtacak.
Şimdi yapılabilecek tasarımlara bir göz atalım
1- Peplum Partisi 

Mükemmellik ve yaratıcılık adına çıkılan bu yolda Glamdiator, kitleleri mutlu etme ya da uyum sağlama kaygısının çok ötesinde tarz ve görkem arayışında. Gücün ve cazibenin geri dönüşünü kutlayan günümüz tanrıları ve tanrıçaları, cüretkar Greko-Romen motifleri eşliğinde klasik dönemden ilham alıyor. Sahne ve ihtişam için açık bir tutku ve böyle bir tarz için gerekli asalet.
2- Çatı Tutkusu
Rakipsiz bir teknik bilgi eşliğinde en görkemli şekliyle dekoratif sanatın ruhu. Dostane farklara sahip nadide ve ince ruhlu bir barok biçimi kullanıcılar da yaşatılıyor. Bir yandan özgüveni yüksek, çarpıcı bir inceliğe sahip teatral ve canlı bir dekorasyon meydana getirirken, diğer yandan sıra dışı kıvrımlardan korkmuyor ve heveslerini büyük bir gösterişle sergiliyor.
3-  Enfes Cennet
Organik, düşsel mekânlarda, yabani, coşkulu bir doğa formuyla geçişen dokuya sahip inanılmaz bir ev arayışında olan bu cesur tüketiciler için deneysel bir ruh sunuyor. Ve yapay olanla flört etmekten de korkmuyorlar, doğal ve sentetik genetiği çiftleştirebildikleri müddetçe geleceğin evcilleştirilmesi onların amentüsü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder