17 Nisan 2015 Cuma

Evinizde düzenli bir mutfak için yapabilecekleriniz

Ev dendiğinde bayanların en çok önem verdiği yer mutfak olsa gerek. Yemek, bulaşık derken vaktinin büyük bir bölümünü mutfakta geçirirler. O nedenle düzenli bir mutfak bayanlar için çok önemlidir.
Mutfağınızı daha düzenli bir hale getirmek için acaba neler yapabilirsiniz?

Asmayı deneyin!
Dolap altlarına yapacağınız askılıklar sayesinde bir çok kalabalığı ortadan kaldırabilirsiniz. Önlükler, tutacaklar, havlular, şekerlik, kitaplar gibi el altından kalkabilecek ama şık görüntü yaratabilecek objeleri bir rafa kaldırın ve altındaki alanı asmak için kullanın.
Ayırın
Ev eşyalarınızı dizerken kullanım sıklığına göre dizmeyi deneyin. Dolabınızdaki raflara mutfak eşyalarını dizerken günlük olanları alt raflara koyun. Özel günlerde ve daha az kullandıklarınızı üst raflara istifleyin.
Gruplayın
Benzer ürünleri bir araya toplayarak gruplayın. Böylece iç içe geçen ürünler daha az yer kaplayacaktır. Tavalar, tencereler, plastik ürünler vb mutfak eşyalarını bir yere toplayın.
Yakın tutun
Buzdolabı poşeti, strech film, folyo gibi ürünleri buzdolabı yakınında bir dolapta saklayın. İhtiyacınız olduğunda el altında bulunsun.
Plastikler
Plastik saklama kapları için bir çekmece ayırın ve hepsini bir arada tutun. Kapaklarıyla gövdelerini ayrı saklarsanız, yerden tasarruf edersiniz. Böylece kapları iç içe geçirebilirsiniz. Ayrıca unutmamanız gereken bir şey de evdeki

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder