11 Nisan 2014 Cuma

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren seferlerinin başlama tarihi belli oldu

Ankara-İstanbul arasını 3,5 saate indirecek olan YüksekHızlı Tren (YHT) seferlerine başlayacağı tarih belli oldu.
Türkiye'nin en önemli ulaşım projeleri arasında yer alan veAnkara ile İstanbul'u 3,5 saatlik bir zamana indirgeyen Yüksek Hızlı Trenprojesinde seferlerin başlayacağı tarih belli olurken YHT'de geri sayımbaşlamış oldu.

TCDD Genel Müdürü Karaman, Ankara-İstanbul YHT hattınınyapım çalışmalarının bitirildiğini, halen test sürüşlerinigerçekleştirdiklerini belirterek, "Testler sürüşlerinin sonrasında yolcutaşımaya başlayacağız, YHT'nin sefer tarihi 29 Mayıs olabilir" dedi.
Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel MüdürüSüleyman Karaman, yapımı bitirilen Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT)hattında gazetecilerle beraber test sürüşüne katıldı.
Dünya üzerinde sadece 5-6 tane bulunan test trenlerindenbiri olan Piri Reis ile ilgili bilgi veren TSDD Genel Müdürü Karaman, PiriReis’in ilk etapta saatte 40 kilometrelik bir hız ile başlayarak hattınölçümlerini gerçekleştirdiğini söyledi. Gerçekleştirilen testlerin 10’arkilometre hız artışlarıyla saatte 275 kilometreye kadar çıktığını anlatan Karaman,test treni Piri Reisin 250 kilometre hızla ilerlerken bile 247 ayrı ölçümü biranda gerçekleştirdiğini belirtti. TCDD Genel Müdürü Karaman, yapılan testlerinistenilen standartlarda yol yapımının, yolcu konforunun  ve güvenliğinsağlanması amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.
haberin devamı için

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder