2 Aralık 2015 Çarşamba

İstanbul'da Sahile 1 milyar dolarlık dev kasaba



Keleşoğlu, 4 bin 610 konut ile 319 villanın olacağı İstanbul'un en büyük sahil kasabasını oluşturmak için kolları sıvadı. Toplam yatırım değeri 1 milyar dolar olan Deniz İstanbul'da metrekare fiyatı 4 bin 500 liradan başlıyor

Keleşoğlu'nun Deniz İstanbul projesi görücüye çıktı. 1 milyon 200 bin metrekarelik arazi üzerinde kurulacak proje için 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Projede 4 bin 610 konut, 319 villa ile otel, AVM ve hastane, okul gibi donatı alanları da yer alacak. Yakuplu sahilindeki projede ayrıca rekreasyon alanları, West İstanbul Marina ve 1.5 kilometrelik sahil şeridi tasarlanıyor. Deniz İstanbul'un konut etaplarından Mercan Konakları ve Marina Evleri ile Kalyon Evleri hakkında bilgi veren Keleşoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, projede kişi başına 15 metre yeşil alan ile evler arasında 25-69 metre aralık bulunmasının daha ferah bir yaşam alanı oluşturacağını söyledi. Keleş, "Artık insanlarımız büyük kentlerin karmaşasından kaçabilecekleri sakin hayatları tercih ediyor. İstanbul'un en büyük sahil kasabası Deniz İstanbul ile bu hayali gerçeğe dönüştürüyoruz" diye konuştu.

TAMAMI 2021'DE BİTECEK
İlk üç etapta bin 149 konut ile 289 villanın yapılacağı projede geriye kalan 500 dönüm arazi üzerinde yer alan 9 parselde ise 3 bin 601 adet konut inşa edilecek. Projenin ilk üç etabı sırasıyla Ağustos 2016, Mayıs 2017 ve Kasım 2017'de teslim edilecek. Projenin tamamı ise 2021 yılında bitirilecek. Konutların 4 bin 500 lira lansman fiyatıyla satılacağını belirten Keleş, bölge ve projenin yüksek prim getireceğini kaydetti. Keleş, "Bu fiyatlar çok kısa süre için geçerli. Burası çok prim yapacak. Türkiye'de böyle büyük bir sahil kasabası daha yok. İçinde her ihtiyaç düşünülerek ona göre konumlandı" diye konuştu. Keleş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Keleş ise yatay yapılaşmayla Avrupa standartlarında bir proje hayata geçirdiklerini belirterek, "Avrupa yakasında dikey yerleşim hakim, ayrıca benzer projelerde evler birbirine çok yakın. Burada insan ve çevre odaklı az yerleşimli bir konsept sağlayacağız" dedi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder