23 Haziran 2016 Perşembe

Ankara’nın cazibe merkezi İncek’te, Akfen İnşaat güvencesiyle yükselen “İncek Loft” ta yaşam 30 Haziranda başlıyor.

Uluslararası ödüllere sahip Tabanlıoğlu Mimarlık imzasıyla hayata geçirilen, “İncek Loft” içerisinde yer alan “Alışveriş Kanyonu” ile bölgeyi cazibe merkezi haline getiriyor. Önemli markalarının aynı çatı altında toplanacağı, sosyal yaşama da kalite kazandıracak ticari alan bölge halkının da ihtiyaçlarına cevap verecek. Ankara’yı sadece yaşam değil aynı zamanda yatırım merkezi olarak ta yükselten projenin en heyecan verici alanlarından biri olan “Alışveriş Kanyonu” kira tekliflerine açıldı. İncek Loft'ta Ankara'da bir ilk olan gözlem evi, cep sineması, parti evi, hobi atölyesi, çocuk oyun parkı gibi sosyal donatı alanları bulunuyor. 42 ticari alandan oluşan Alışveriş Kanyonu ise site halkına hizmet vereceği gibi site dışından gelen misafirlerin de hizmetine de açık olacak.
haberin devamı
http://www.evkolay.net/incek-loftta-alisveris-kanyonu-kiraya-aciliyor-haberdetay/?id=1984

13 Haziran 2016 Pazartesi

Konutlarda Ses Yalıtım Özelliği Dikkate Alınacak



Yönetmelik taslağında, binalardaki tesisat, duvar, döşeme, pencere gibi alanlardaki tüm malzemelerin "ses yalıtım" özelliği dikkate alınarak kullanılması, böylelikle gürültü ve titreşimlerin konut sahiplerini rahatsız etmemesi hedefleniyor. Yeni düzenlemelerle, binalarda ses yalıtımının sağlanabilmesi için artık bölgesel gürültü haritaları ve binanın bulunduğu çevre de dikkate alınacak, kullanılacak malzemeler mekanın fonksiyonuna uygun seçilecek. Bu açıdan tasarım firmalarını, malzeme üreticilerini ve müteahhitleri yakından ilgilendirecek yönetmelikle, binalar yeterli gürültü koruması sağlayabilecek şekilde inşa edilecek. Yönetmelikte yer alacak standartlar, yeni yapılacak binaların tamamında zorunlu olacak. Mevcut yapılarda ise bu standartlar isteğe bağlı uygulanabilecek.


ŞARTLAR UYGUN DEĞİLSE RUHSAT VERİLMEYECEK
Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, yönetmelik taslağını değerlendirerek, bu konudaki çalışmaları desteklediklerini ifade etti.

Gürültünün insanlar üzerinde oluşturacağı zararlı etkileri en aza indirmek için alınacak ses yalıtım önlemlerinin sağlıklı ve konforlu yapılaşmada büyük öneme sahip olduğunu dile getiren Şen, şunları söyledi: "Yönetmelik taslağı, bina kullanımı esnasında otoyol gibi binaların dışından veya komşu, asansör, kazan dairesi gibi bina içinden kaynaklanan gürültülerin, kişilerin huzuruna, beden ve ruh sağlığına olumsuz etkilerini en aza indirmek, özellikle eğitim binaları gibi yapılarda, iyi işitme ve algılama koşullarının sağlanması için uyulması gereken tasarım, yapım, kullanım, bakım ve işletim kurallarını düzenleyecek."

Yönetmeliğin binaların gürültüye karşı yalıtımına ait yapısal düzenlemelere ve birleşim noktalarına dair detay çizimleri de içerecek akustik projeler hazırlanmasını öngördüğünü ifade eden Şen, "Akustik proje ve raporlar, yönetmeliğe göre uygun sertifika programlarında yetkilendirilen, meslek odalarından alınmış Serbest Müşavir Mühendis belgesine sahip akustik uzmanlığına haiz mühendis ve mimarlar tarafından düzenlenebilecek. Projeler, bu yönetmelikte öngörülen şartlara uygun değilse, yapı ruhsatı verilmemesi hedefleniyor" diye konuştu.
Haberin devamı için
http://www.evkolay.net/yeni-binalara-gurultu-onlemi-haberdetay/?id=1981

10 Haziran 2016 Cuma

Çiğli'de Dev Konut Projesi: Park Yücesoy



İzmir’de Çiğli ilçesinde, yedi dönüm arazi üzerine kurulan ve iki blokta toplam 137 daireden oluşan konutlar büyük ilgi gördü.

Çiğli ilçesindeki Balatçık’ta yapımına başlanan konutlar, yatırımcıların dikkatini çekti. Yedi dönüm arazi üzerinde iki blokta toplam 137 daireden oluşan Park Yücesoy, doğal yaşam keyfi nedeniyle yoğun ilgi gördü. Yücesoy Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Cem Yücesoy, Balatçık’ın üniversite, eğitim kurumları ve sanayi bölgeleri nedeniyle çekim merkezi haline geldiğini, proje lansmanının ardından kısa sürede satışlarda yüzde 50 seviyesine ulaştıklarını söyledi. Park Yücesoy’un mimari ve teknik özellikleriyle dikkat çektiğini belirten Yücesoy, "A ve B bloktan oluşan sitede her bloğun ayrı havuzu ve fitness merkezi var. Konutlarda üçlü ankastre set yer alıyor. Güvenlikli ve otoparklı bir site. A Blokta 1 + 1, B blokta ise 2 + 1 tiplerinde daireler yer alıyor. Ulaşım olanakları açısından avantajlı bir bölge. Metro ve otoban çıkışına çok yakın konumda. Ana cadde olduğu için, dolmuş otobüs hattının da üzerinde" diye konuştu.
haberin devamı

9 Haziran 2016 Perşembe

Toki'den İncesu'ya 434 Konut



TOKİ 2016 yeni projelerine Kayseri İncesu’da inşaa edeceği yerel mimarili toplam 434 konutla devam ediyor. TOKİ Kayseri İncesu projesinde ihale tamamlandı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kayseri’nin İncesu ilçesinde yerel mimaride inşa edilecek 434 konutun ihalesi yapıldı. 8 Haziran tarihinde yapılan inşaat ihalesi kapsamında ayrıca cami ve ticaret merkezi inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işleride bulunuyor.
İncesu ilçesi Saraycık Mahallesi’nde inşa edilecek konutlar zemin+2 kat yüksekliğinde, farklı metrekarelerde ve 2+1 planında tasarlandı.
Projede geleneksel mimarinin modernize edildiği cephe tasarımının yanı sıra modern anlayışa yakın cephe tasarımları da kullanıldı. Bu kapsamda yerel mimaride yer alan, cephe elemanları, köşe süslemeleri ve taş kaplama gibi özelliklere yer verildi. 

Taşyapı Projesinde 210 Daire Satışa Sunuldu



İnşaat sektöründe ‘önce sat sonra yap’ yerine ‘önce yap sonra sat’ konseptini uygulayan  Taşyapı, İstanbul Altunizade’deki projesinde inşaatı tamamladı. Taşyapı projeyi Selçuklu Holding ile birlikte geliştiriyor. Adı henüz belli olmayan projede 2.5 yıl süren inşaatın ardından konutlar hazır bir şekilde satışa çıkıyor.

GERÇEK SATIYORUZ
30 dönümlük arsa üzerinde 210 konuttan oluşan projede metrekare fiyatları 5 bin ile 7 bin dolar arasında değişiyor. Arazinin yüzde 87’sinin yeşil alan, yol ve sosyal donatı alanlarına ayrıldığı projedeki ağaçlar özel olarak yurtdışından getirildi. Proje, yanındaki Validebağ Korusu’ndan esinlenerek bir koru gibi tasarlandı. Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, önce inşaatı yaptıklarını ve sonra satışa çıktıklarını belirterek insanların bitmiş projeden daire almasının daha doğru olduğunu vurguladı. Turanlı “Hayal değil gerçeği satıyoruz. Maket yapmadık. Projenin kendisini yaptık. Bizim için doğru olan bu” dedi. İnsanların bitmemiş konut alırken huzursuzluk yaşadığını, projelerinin bitmiş olmasında dolayı konut alıcıların A’dan Z’ye herşeyi gördüklerini belirten Turanlı “Maket işini ortadan kaldırdık. Biz konut yapıyoruz. Resim yapmıyoruz” dedi.