27 Mayıs 2016 Cuma

Yenimahalle’de Kentsel Dönüşüm Hızla Devam Ediyor

Yenimahalle Belediyesi tarafından Macunköy ve Şentepe semtlerinde yürütülen kentsel dönüşüm projeleriyle yaklaşık 5 bin yeni konut inşa edildi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentsel dönüşüm projeleriyle ilçedeki gecekonduları tek tek ortadan kaldırmaya çalıştıklarını belirtti.

Bu doğrultuda, gecekonduların yoğun olduğu Macunköy, Mehmet Akif Ersoy ve Şentepe Pamuklar Mahallesi'nde birkaç yıldır yoğun şekilde kentsel dönüşüm çalışmaları yürüttüklerini anlatan Yaşar, "İlçede çarpık kentleşmenin kökünü kazıma sözü verdik. Bu doğrultuda yıkılan gecekonduların yerine şimdi sosyal donatı alanlarıyla bezenmiş ve kaliteli malzemeyle inşa edilmiş modern konutlar yükseltmeye başladık." dedi.


Yaşar, şunları kaydetti:

"Pamuklar Mahallesi, eski görüntüsünden uzaklaşarak yepyeni bir çehreye büründü. Yıkılan gecekonduların yerine 422 modern konutlar inşa edildi. Her ayrıntı düşünülerek yapılan çevre düzenlemeleri ile modern bir yapıya bürünen Pamuklar, Yenimahalle'nin yeni göz bebeği oldu. Macunköy Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında da bölgeye 683 modern konut inşa edildi. Projenin 1. etabında 253 konutu, 2. etabında ise 107 konutu kura ile hak sahiplerine teslim ettik. Böylece Macunköy'de modern konutlar, sahiplerini bulmuş oldu. Öte yandan, bin 92 gecekondunun yıkıldığı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde 3 bin 500 konutluk dev bir kentsel dönüşüm projesini hayata geçirdik. Yapımı tamamlanan konutları, kura ile hak sahiplerine teslim ettik. 221 bin 13 metrekarelik alanda yapılan inşaat çalışmaları büyük ölçüde tamamlanmış durumda. Bölgede oturan gecekondu sahiplerinden imarlı tapuları olanlar, arsanın yüz ölçümüne göre daire sahibi oldu. Proje kapsamında parklar, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları gibi sosyal donatı alanlar da en ince ayrıntısına kadar planlanarak çağdaş bir yaşam alanı oluşturuldu. Gecekondu sahipleri, 48–120 ay taksitle ev sahibi oldular."

9 Mayıs 2016 Pazartesi



Seyri Şahane konutlarının örnek dairelerden birini tasarlayan ünlü mimar, bugüne kadar binlerce kişinin evlerini ücretsiz olarak yenileyerek, ihtiyaç sahiplerini sevindirdi. Özellikle dar gelirli aileleri tercih eden ve evlerini yaşanılabilir hale getiren Yuhay, Seyri Şahane için sıfırdan bir ev tasarladı. Aynı zamanda fitness salonu ve bina girişlerini de tasarlayan Selim Yuhay, çok iyi bildiği ev sahiplerinin beğenilerini garantileyecek bir işe imza atmış oldu.


            Örnek dairenin geniş mutfağında şık ve kullanışlı bir dokunuş yapan mimar, diğer odalarda da lüks mobilyalarla oldukça güzel bir tasarıma imza atmış oldu. Örnek dairenin gezilebileceği Seyri Şahane projesinde, toplam 7537 metrekarelik bir alanda 144 konuttan oluşuyor. Bütün daireler 4 oda 1 salon olan bu projede, Amerikan mutfak bulunmaktadır. Tüm malzemelerin kaliteli ve ithal ürünlerden yana tercih edildiği projedeki evlerin fiyatı 410 bin ve 750 bin lira arasında değişiyor. Seyri Şahane evlerinde Her bir daire ortalama olarak 235 metrekarelik bir alana sahip ve oldukça ferah olarak tasarlandı.

            Ankara'nın gün geçtikçe yükseliş gösteren bir semti olan Etlik semtindeki Seyri Şahane projesinden yatırım amaçlı ev aldığınızda en az 2 bin lira kira getirisi sağlayarak karlı bir yatırım yapabilirsiniz. Sürekli yükseliş gösteren bu semtte her yıl değeri artacak olan daireniz ile kazançlı çıkabilirsiniz. İnşaat sırasında kullanılan tüm malzemelerin kaliteli ve ithal ürünlerden tercih edildiği, deprem yönetmeliğine uygun olarak inşa edilen bu projenin ilk etap satışları başladı. Fiyat olarak değişkenlik gösteren daireler, konforlu ve ömürlük bir konaklama için gerekli olan tüm detayları değerlendirerek tasarlanmıştır.

            Ünlü Mimar Selim Yuhay'ın dokunuşu ile lüksü, konforu ve kullanışlılığı en ince ayrıntısına kadar düşünenler için ideal bir seçim olacak olan bu örnek daireyi görmeden, başka bir ev almayın. Fitness salonu, tenis kortu, güvenlik sistemleri, açık ve kapalı otopark gibi birçok seçeneği de barındıran dairelerin tamamlanması ile birlikte banka kredisine uygun olarak satın alınabilmektedir.
Seyri Şahane evleri hakkında detaylı bilgi

5 Mayıs 2016 Perşembe

Toki Şanlıurfa'da 982 Adet Konut Yapacak



Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) tarafından 31 Mart 2016 tarihinde saat 15.00 ‘te ihale yapılmış olup, 2. Etap 642 konutun ihalesi de 11 Nisan 2016 saat 14.30’da TOKİ’nin Halkalı merkez binasında düzenlenmiştir. 1. Etap proje yer tesliminden sonra 700 günde tamamlanacak olup, 2. Etap proje ise yer tesliminden sonra 600 günde tamamlanacaktır.

Her geçen gün birbirinden kapsamlı işlere imza atan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ‘nın ayrıca Ocak ayı içerisinde Şanlıurfa ili Akabe bölgesinde 315 konut projesinin ihalesini de gerçekleştirmiş olduğu öğrenildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, konuyla ilgili olarak Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ‘nın şehirlerimizin tarihi mirasına uygun binalar inşa ederek her şehrin tarih dokusunun korunacağını belirtti. Ayrıca şehirlerimizi doğa ile uyumlu hale getirmenin ve şehirlerdeki tarihi dokuyu korumanın her birimizin görevi olduğunu hatırlattı.
734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19. maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilen olan Şanlıurfa Maşuk Toki Evleri ihalesi’ne ait doküman idarenin web sitesinden görüntülenebilmektedir.