23 Nisan 2016 Cumartesi

Kartal’da Anadolu Motor Konut Projesi Geliyor



. Kartal’da inşa edilecek AND Pastel adındaki proje, arsa dahil 800 milyon lira yatırım bedeline sahip. Grup şirketlerinden Anadolu Motor’un 45 bin metrekarelik fabrika arazisi üzerinde yükselecek proje, 7 blokta toplam 1.200 konuttan oluşacak. İlk etapta 650’ye yakın konut, ortalama 4 bin 750 lira metrekare fiyatı ile satışa çıkarıldı.


AND Gayrimenkul Genel Müdürü Ali Baki Usta, Kartal Satılık Daire’lerin hızla gelişen bir bölge olduğunu belirterek, “Bölge, fiyatlarıyla kendini gösteriyor. 800 milyon lira maliyeti olan pahalı bir iş yapıyoruz. Gelir beklentimiz sanıldığı kadar yüksek değil. Benzer projelerle rekabet edebilecek fiyatlarla satışa çıktık” dedi.

İKİNCİ ETAP GELECEK

AND Pastel’in 1972’de üretime başlayan ve 2014 yılında Şekerpınar’a taşınan Anadolu Motor’un fabrika arazisinde hayata geçirildiğini anlatan Usta, “45 dönümlük bu araziyi AND Pastel projesi için değerlendiriyoruz. Yan parselimizde Adel’den 10 dönümlük bir arazi daha satın aldık. Burada da projenin ticari alanlardan oluşan ikinci etabını gerçekleştirmek gibi bir düşüncemiz var. Ancak şu anda planlama aşamasında. Koşullara göre değerlendireceğiz” diye konuştu.

İlk konut projelerinde gayrimenkul sektöründe genel kabul gören sat-yap modeline, yap-yaşat felsefesi ile yeni bir soluk getirmeyi hedeflediklerini anlatan Usta, projeyle ilgili şunları söyledi:

“İnsanların ve bölgenin gerçek ihtiyaçlarını analiz etmek amacıyla 9 firma ile 11 farklı araştırma yaparak yola çıktık. Yaptığımız araştırmalar sonucunda, insanların bir taraftan sıcak mahalle yaşamına özlem duyarken diğer taraftan da ihtiyaçlarınının farklılaştığını gördük. AND Pastel’de yeni nesil bir mahalle kurguladık.”

kartal satılık daire ilanları için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz

22 Nisan 2016 Cuma

Mart Ayında En Çok Daire Satılan İller

Diğer konut satışları Türkiye genelinde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10,8 oranında artarak 78 bin 383 oldu. Diğer konut satışlarında İstanbul 13 bin 454 konut satışı ve yüzde 17,2 pay ile ilk sıraya yerleşti. İstanbul’daki toplam konut satışları içinde diğer satışların payı yüzde 61,2 oldu. Ankara 7 863 diğer konut satışı ile ikinci sırada yer aldı. Ankara’yı 4 bin 828 konut satışı ile İzmir izledi. Diğer konut satışının en az olduğu il 6 konut ile Ardahan oldu.

52 BİN 374 KONUT İLK DEFA SATILDI

Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,7 artarak 52 bin 374 oldu. Toplam konut satışları içinde ilk satışın payı yüzde 44,7 oldu. İlk satışlardaİstanbul Kiralık Daire 10 bin 216 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 19,5) sahip olurken, İstanbul’u 4 838 konut satışı ile Ankara ve 2 bin 860 konut satışı ile İzmir izledi.

İKİNCİ ELDE 64 BİN 831 KONUT EL DEĞİŞTİRDİ

Türkiye genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,4 artış göstererek 64 bin 831 oldu. İkinci el konut satışlarında da İstanbul 11 bin 777 konut satışı ve yüzde 18,2 pay ile ilk sıraya yerleşti. İstanbul’daki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 53,5 oldu. Ankara 7 bin 892 konut satışı ile ikinci sırada yer aldı. Ankara’yı 4 bin 689 konut satışı ile İzmir izledi.

YABANCILARA BİN 595 KONUT SATIŞI GERÇEKLEŞTİ

Yabancılara yapılan konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,9 azalarak bin 595 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Mart 2016’da ilk sırayı 583 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul ilini sırasıyla 360 konut satışı ile Antalya, 115 konut satışı ile Bursa Satılık Daire, 73 konut satışı ile Muğla, 66 konut satışı ile Yalova Satılık Daire ve 56 konut satışı ile Ankara ve Aydın izledi.

20 Nisan 2016 Çarşamba

Ankara Sinpaş Kayak Merkezi



Çelik, yılın 12 ayı her zaman yapılabilecek kayak merkezi açtıklarını dile getirdi. Ankara Satılık Dairelerde  bulunan herkesin makul şartlarda kayak merkezinden faydalanabileceğini belirten Sinpaş Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Sefa Çelik, ‘Sinpaş Altın Oran Evleri’ ile ilgili bilgiler verdi. Çelik, evler ve sosyal hayat ile ilgili açıklamalarda bulundu. Londra’nın 500 km güneybatısında bir orman içerisinde rizort içinde bir suni kayak pistinden esinlenerek Ankara’da yapılan Sinpaş Oran Altın Evlerinde uyguladıklarını dile getirdi. Yılın 12 ayı kayak yapılabilen bir tesis yaptıklarını ifade eden Çelik, kayak eğitiminin imkanını genişlettiklerini aktardı. 

Çelik, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Kalınacak gün sayısı 5 gündür, bu yüzden eğitim alamazsınız. Ekipman kiralamalarını de ilave ettiğinizde ulaşamazsınız, sınırlı bir kesim ulaşabilir. Biz bunun üzerine gittik, dünya üzerinde üç ayrı ülkede geliştirilmiş sistemler var. Bunlardan hangisi daha iyidir, araştırdık. Firma ile görüştük, yaklaşık bir buçuk yıl arazi üzerine kayak merkezi yapılıp yapılmayacağını etüt ettik. Daha önce örneği olmayan bir iş. Yaklaşık 3 ay evvel işletmeye açıldı. Ulaşılabilir bir hal aldı kayak Ankara’da. Ankara’da herkes kayak öğrenebilir, Ankara’da herkes makul ulaşılabilir şartlar altında bir kayak eğitimi alabilir. Hafta sonu, yaz, kış, gelip hem bunun keyfini çıkarabilir hem çocuklarına spor imkanını bulabilir. Dağa gitmenize gerek yok, yüksek fiyatlarla eğitim almanıza gerek yok, konaklamaya gerek yok.”

19 Nisan 2016 Salı

Referans Bahçeşehir 2018 Aralık'ta Teslim Edilecek



Kiptaş A.Ş ve Kiler GYO tarafından 300 milyon TL’lik hasılat beklentisi ile hayata geçirilen proje, Bahçeşehir Satılık Daireler arasında estetik mimarisi ve zengin sosyal donatı alanlarıyla dikkat çekiyor. İstanbul’un en değerli lokasyonlarından Bahçeşehir’in merkezinde konumlandırılan proje, yatırım potansiyeli yüksek bir proje olarak öne çıkıyor.

İki koru alanı ile çevrili Referans Bahçeşehir’de peyzaj alanları, süs havuzları, fıskiyeler, dinlenme terasları ve okuma bahçesi site sakinlerine huzurlu ve dingin bir hayat sunmak için planlandı.
 

İSMET YILDIRIM; “BAHÇEŞEHİR’DEKİ TÜM YATIRIMLARIMIZA ARA VERMEDEN DEVAM EDİYORUZ”

KİPTAŞ A.Ş. Genel Müdürü İsmet Yıldırım; “Bahçeşehir uzun zamandır planlı bir şekilde gelişen son derece değerli bir bölge. Bu bölgedeki tüm konut yatırımlarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Referans Bahçeşehir projesi de bölgedeki planlı projelerimizin önemli bir halkası. 3. köprü, 3. çevreyolu ve havalimanı projesiyle de Bahçeşehir daha da değerlenen bir bölge haline geldi. Bu bölgedeki yatırımlarımızla da Bahçeşehir yakın dönemde son derece gözde bir yerleşim noktası olacak.” dedi.

NAHİT KİLER; “REFERANS MARKAMIZLA BÖLGEYE DEĞER KAZANDIRACAĞIZ”

Kiler GYO Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler; “Bahçeşehir’in yeni merkezi olacak bir noktada, 25 bin 920 metrekare alan üzerinde, 465 konut ve 34 cadde mağazası inşa ediyoruz. Bu bölge İstanbul’daki gelişimin yönlendiği bir aksta bulunuyor. 3. Havalimanı, 3 Çevreyolu, yeni Metro hattı ve sağlık kampüsü gibi yatırımların merkezindeki bu değerli bölgeye biz de Referans Bahçeşehir projemizle değer katacağız. Her zevke hitap edecek şekilde tasarladığımız 1+1’den, 4+1’e kadar değişen daire seçenekleriyle, geniş peyzaj ve sosyal yaşam alanlarıyla, bölgenin tüm ihtiyaçlarına yanıt verecek çarşımızla Bahçeşehir’de sembol niteliğinde bir yaşam alanı sunacağız. Projemiz için şuana kadar bir tanıtım çalışması yapmamış olmamıza rağmen konut alıcılarından ciddi bir talep geldi. Aldığımız yorumlar da bizi gayet memnun etti. Bugün lansmanla birlikte satışlarımıza da başlıyoruz. Lansman dönemine özel olarak kısa bir süreliğine fiyatlarımızı bölgeye ve projenin donatılarına kıyasla ekonomik rakamlarda tutacağız.” dedi.

HER ZEVKE HİTAP EDEN LÜKS DAİRELER
Bahçeşehir Satılık Daireler içinde yüksek standartlarda yaşam vadeden ve her zevke hitap eden konut seçeneklerinin sunulduğu projede dairelerin metrekaresi 3.700 TL’den başlıyor.  Yaklaşık 26 bin metrekare arsa üzerinde 465 konut ve 34 ticari ünitenin yer aldığı projede,  1+1, 2+1, 3+1, 3,5+1, 4+1 ve 4,5+1’den oluşan altı farklı tip daire seçeneği bulunuyor

7 Nisan 2016 Perşembe

İzmir’de Kentsel Dönüşüm Projesi

İzmir'de kentsel dönüşümün sembolü olan Örnekköy ve Uzundere'deki sosyal konut alanlarına yerleşen İzmirlilerin yeni yaşam şekilleri  ve beklentileri akademisyenlerin tez konusu oldu. Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsüm Baydar'ın başkanlığında  hazırlanan TÜBİTAK destekli proje, Türkiye'de hızla süren  yeni kentsel dönüşüm konut projelerine önayak niteliği taşıyor.


Yaşar Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Gülsüm Baydar'ın yürütücü, Doç. Dr. Murat Komesli, Yrd. Doç. Dr. Ahenk Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Kıvanç Kılınç ve Yrd. Doç. Dr. Sevcan Sönmez'in ise araştırmacı olarak bulunduğu  'İzmir'de Kentsel Dönüşüm Bağlamında İnşa Edilen Toplu Konutlarda Mekan, Tasarım ve Gündelik Yaşam İlişkilerinin Analizi: Örnekköy ve Uzundere Yerleşimleri' konulu proje tamamlandı.
Araştırmada, İzmir Satılık Daire Örnekköy ve Uzundere'de bulunan sosyal konut yerleşimlerinde başvurulan mimari projeler ve  bölgeye yerleşen vatandaşların yaşamları  ve mekansal ihtiyaçları belirlendi. Araştırma sonucunda ulaşılan  tüm bulgular  coğrafi bilgi sistemleri tabanlı oluşturulan  internet sitesi aracılığıyla herkese  açık bir şekilde paylaşıldı.

2 Nisan 2016 Cumartesi

Nevşehir Toki'de 80 Konut Satışa Çıkarıldı



Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliğinde hayata geçirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Yenileme Toplu Konut Uygulaması kapsamında 4. Etap olarak yapımı tamamlanan 754 konut içerisinde yer alan 80 konut satışa çıkarıldı.


Nevşehir Satılık Daire Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki TOKİ 4. Etap bölgesinde yapımı tamamlanan 754 konuttan 80 konut için kuraya katılmak isteyen vatandaşlar Türkiye Halk Bankası şubelerine 25 Nisan 2016 tarihi ile 6 Mayıs 2016 tarihleri arasında başvuruda bulunabilecek. 


13 Mayıs 2016 tarihinde noter huzurunda yapılacak çekilişle, konut sahibi olacak 80 hak sahibi belirlenecek. Gerçekleştirilecek kura çekimi ile konut almaya hak kazananlar, 30 Mayıs 2016 ve 31 Mayıs 2016 tarihleri arasında TOKİ ile sözleşme imzalayacak.