30 Mart 2016 Çarşamba

Kıbrıs'ta Konut Projeleri Hızla Artıyor



Dağ Mühendislik'in Emlak Konut GYO güvencesiyle inşa ettiği projesi 'Tual Adalar' Kartal'da inşa edilecek. Yüzde 30'u ön talepte satılan projede Kartal Satılık daire fiyatları 342 bin TL'den başlıyor. Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, bugüne kadar yaklaşık 2 milyon metrekare inşaat ve 8 bin konutu tamamladıklarını belirtti. Dağ, toplam 6 blokta 471 konuttan meydana gelen projenin yüzde 85'inin yeşil alanlara ayrıldığını kaydetti. Projede konutlar 75 ila 185 metrekare arasında değişiyor. Tual Adalar bünyesinde; ister yüzde 3 peşinatla ister 30 ay vade farksız taksit seçenekleri bulunuyor. 2017 sonunda teslim edilmesi planlanan projeden daire almak isteyenler için fiyatlar 342 bin TL'den başlıyor. 

Metrekare fiyatı ise yaklaşık 4 bin 400 lira. Kartal bölgesinin yakın zamanda İstanbul Satılık Daire'nin hatta Marmara Bölgesi'nin en önemli merkezleri arasında yerini alacağını ifade eden Dağ, bu bölgeye yapılan yatırımın her zaman kazandıracağının altını çizdi. Dağ, yatırım ve projelerine ilişkin şu bilgileri verdi: "Tual Adalar'ın yanı sıra iki projemiz daha var. Biri ortağı olduğumuz Bahçekent Flora. Orada bitmek üzere olan bin konut, 260 ticari alan var. Diğeri ise Başakşehir Satılık daire'de yine Emlak Konut GYO güvencesiyle konumlandırdığımız 'Tual Bahçekent' projesi."

25 Mart 2016 Cuma

Gayrimenkul fuarları Cityscape açıldı



Gayrimenkul fuarları Cityscape açıldı. İstanbul Kongre Merkezi’nde 24-26 Mart tarihleri arasında 3 gün boyunca ziyaret edilebilecek fuar ile ilgili bir açıklama yapan Aziz Torun, Merkez Bankası'nın faiz kararı ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Merkez Bankası, faiz koridorunun üst bandı olan gecelik borç verme faizini 13 ay aradan sonra 25 baz puan indirerek yüzde 10,75`ten yüzde 10.50`ye çekmişti. Bu adımın sektöre olumlu yansımasını bekleyen Torun, "TCMB'nin bu açıklaması rakamsal olarak olmasa da psikolojik olarak önemli. Özellikle konut alıcıları için yıllık yüzde 12-13 olan faiz oranı yıllık bazda yüzda 10'a düşmesi sektör için önemli bir gelişme olacaktır ve konut kredisi yaygınlaşacaktır." ifadelerini kullandı.



Konut almak isteyenleri ve yatırımcıları ağırlayan Cityscape Turkey’e 7 ülkeden 67 şirket katılıyor. Daha önce Birleşik Arap Emirlikleri, Mısır, Güney Kore, Katar ve Kuveyt’de düzenlenen fuar, Türkiye’de ilk kez gerçekleştiriliyor. Fuada, konut almak isteyenlere özel fırsatlar da sunuluyor.

Cityscape Turkey'i destekleyen kurumlar arasında yer alan GYODER’in Başkanı Aziz Torun, Türkiye'de yapılan fuar ve organizasyonların artık global iş dünyasının takvimlerine işlenmesini arzuladıklarını ifade etti. Torun, "Bu fuarı kriter almamak lazım, bu pozitif bir başlangıçtır Türkiye'nin bu evsahipliğine ihtiyacı var. Gelecekte çok daha geniş katılımlı ve büyük organizasyonlar için cesaret verici bir başlangıçtır." şeklinde konuştu.
Haberin devamı

Konut Satışlarında Artış Yaşandı


Konut satışlarında, İstanbul Satılık Daire 18 bin 142 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 17,8) sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, 10 bin 694 konut satışı (yüzde 10,5) ile Ankara, 6 480 konut satışı (yüzde 6,4) ile İzmir Satılık Daire izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 3 konut ile Ardahan, 10 konut ile Şırnak ve 11 konut ile Hakkari oldu. 



İpotekli konut satışları 2016 Şubat ayında 30 bin 455 olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,6 oranında azalış göstererek 30 bin 455 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 29,9 olarak gerçekleşti. İpotekli satışlarda İstanbul 6 bin 628 konut satışı ve yüzde 21,8 pay ile ilk sırayı aldı. 

Diğer konut satışları Türkiye genelinde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 22,7 oranında artarak 71 bin 248 oldu. Diğer konut satışlarında İstanbul 11 bin 514 konut satışı ve yüzde 16,2 pay ile ilk sıraya yerleşti. İstanbul’daki toplam konut satışları içinde diğer satışların payı yüzde 63,5 oldu. Ankara 6 bin 777 diğer konut satışı ile ikinci sırada yer aldı. Ankara’yı 4 bin 215 konut satışı ile İzmir Satılık Daireler izledi.

YENİ KONUT SATIŞ RAKAMI 47 BİN 409 OLDU 

Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,6 artarak 47 bin 409 oldu. Toplam konut satışları içinde ilk satışın payı yüzde 46,6 oldu. İlk satışlarda İstanbul 8 bin 277 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 17,5) sahip olurken, İstanbul Satılık Daireleri 4 bin 150 konut satışı ile Ankara ve 3 bin 382 konut satışı ile Van izledi.

19 Mart 2016 Cumartesi

Konut Projelerinde Alıcılar Sosyal Donatılara Önem Veriyor



Son dönemde adeta yaşayan şantiye haline gelen Türkiye'nin büyük şehirlerinde konut projeleri yükselmeye devam ediyor. Sektör temsilcileri ise birbirine benzemeyen konut projeleri yaratmak için kıyasıya rekabet ediyor.
Kentsel dönüşüm sürecinin de hızlanmasıyla büyük bir ivme yakalayan inşaat sektöründe her gün bir başka projenin inşaatına başlanıyor. Bu kadar projenin ardı ardına üretilmesi de konutta kalite algısını değiştiriyor. Özellikle büyük şehirlerde yaşayan konut yatırımcısı projelerde standartların dışında özellikler görmek istiyorlar.


Konut alıcısının projelerdeki sosyal donatılara daha fazla dikkat etmeye başladığını belirten YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, “Hayata geçirilen yeni nesil konut projelerinin neredeyse hepsi artık standartlaşan bir kurguyla inşa ediliyor. Kaliteli malzeme ile üretilen, konforlu, lüks, yaşam standartlarını yükselten, sosyal donatı alanlarına da yer verilen projeler yeni bir konut anlayışının oluşmasını sağladı. Ancak bu özelliklerin bile sıradan hale gelmeye başladığını söylemek mümkün. Ne yazık ki bu durum da inşaat sektörünün yerinde saymasına, proje üreten firmaların kazanç sağlayamamasına neden olabilir. Birbiri ardına projeler üretilirken, hepsinin aynı kurguya sahip olması sektörün kendini geliştiremediği anlamına gelir” dedi.

Bu noktada çıtayı biraz yükselten, sıradanlıktan çıkan konut üreticilerinin daha fazla konut satabileceğine dikkat çeken Çankaya, “Lüks konut algısı belirli bir noktaya yükselerek bir doygunluğa neden oldu. Bu durum elbette tüketicinin beklentisini de artırıyor. Önümüzdeki dönemde bu doygunluğun üzerine çıkan, standartlaşan konut çizgisini aşan firmalar kazanacak.

17 Mart 2016 Perşembe

3+1 Konutların Yüzde 30'u Yabancılara Satıldı

Türkiye İş Bankası desteğiyle, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYODER) ve Gayrimenkul Yatırım ve Geliştirme Bilgi Ağı (REIDIN) tarafından hazırlanan Yeni Konut Fiyat Endeksi'ne göre, geçtiğimiz ay satılan 3+1 konutların yüzde 30'unu yabancılar satın aldı. Markalı konut projeleri kapsamında yapılan endekse göre, yatırımcılar ortalama 135 metrekare büyüklüğünde konutlara rağbet gösterdi.

 Markalı konutta fiyatlar arttı
 Endekste yer alan veriler Şubat ayında fiyatların bir önceki aya göre yüzde 0.66, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9.13 ve endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı Ocak ayına göre ise yüzde 68.60 arttığını da gösteriyor.
 Endekste yer alan bilgilere göre, İstanbul Asya yakasında yer alan markalı konut projelerinde fiyatlar yüzde 0.29 artarken, Avrupa yakasında yer alan markalı konut projelerinde ise yüzde 0.66 arttı. Endeksin başlangıç dönemine göre ise İstanbul Asya yakasındaki projeler Avrupa yakasına kıyasla 8.2 puan fazla arttı.
haberin devamı
http://www.evkolay.net/yabancilar-3-1-daireleri-tercih-etti-haberdetay/?id=1900

16 Mart 2016 Çarşamba

Ev Almak İsteyenlere Tavsiyeler



İnşaat sektörünün İzmirli oyuncularından Kar İnşaat’ın Genel Müdürü Başar Karcıoğlu, gayrimenkul satın aldıktan sonra mutsuz olmak istemeyenlere bazı tavsiyelerde bulundu. İşe kriterleri içeren bir liste hazırlayarak başlanmasını öneren Karcıoğlu, ulaşım imkanı ve ısınma şeklinin yanısıra tapu konusunda dikkatli olmak gerektiğini kaydetti.


Konut bakmaya gidildiğinde araştırmaya daire tapusunun niteliği sorularak başlanmasını salık veren Karcıoğlu, dikkat edilmesi gerekenledi şu 15 maddede özetledi:

1. Kriterlerinizi içeren bir liste hazırlayın.
2. Ulaşım imkanlarına bakın.
3. Toplu taşıma seçeneklerinin çok olmasının hayatınızı kolaylaştıracağını unutmayın.
4.Sadece konumuna değil, güneş görüp görmediğine de dikkat edin.
5. Daire tapusunun niteliğini soruşturun.
6.Tapudan ve belediye imar müdürlüğünden daire üzerinde herhangi bir şerh olup olmadığını öğrenin.
7. Bulduğunuz konutun fiyatını civardaki konutlarla kıyaslayın.
8.Zaman içerisinde değer kaybedip kaybetmeyeceğini araştırın.
9. Isınma şekline, ses ve ısı yalıtımına önem verin.
10.Semtin güvenlik açısından temiz bir sicili olduğundan emin olun.
11.Bakım ve onarım gibi nedenlerle ekstra masraflar çıkarmamasına dikkat edin.
12.Çocuklar için oyun alanlarının ve otoparkının olmasına özen gösterin.
13.Deprem yönetmeliğine uygun inşa edilip edilmediğini kontrol edin.
14.Aidat, su, doğal gaz, elektrik ve vergi gibi geçmişe dair borçlar olup olmadığına bakın.
15. Mutlaka bir profesyonelden destek alın.