30 Aralık 2015 Çarşamba

Isınma bedelini indirecek en etkin yöntem yalıtım

XPS Isı Yalıtım Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, ısınma bedelini önemli oranda indirmenin mümkün olduğunu vurguladı. Eruslu, bu anlamda en etkin yöntemin yalıtım olduğunu dile getirdi.


Türkiye’de soğuklar artıyor, ardı ardına kar uyarıları yapılıyor. Bu durum ısınma giderlerini tartışmaya açıyor. Giderleri indirme yöntemleri her yanı ile ele alınıyor. Ekstrüde polistren (XPS) yalıtım levha sanayicilerini bir araya getiren XPS Isı Yalıtım Sanayicileri Derneği’nin Başkanı Emrullah Eruslu, ısınma bedelinin iyi bir yalıtım ile gerileyebileceğine işaret etti. Konuya dair Eylül ayında bin 500’ü aşkın denek ile anket yapıldığını anlatan Eruslu, “Bununla gördük ki toplum doğalgaz faturasını indirmenin en etkili yolunu ‘kullanılmayan odada kaloriferlerin kapatılması’ ve ‘kaloriferi ayarlama’ olarak görüyor. Toplumun yüzde 61 gibi ciddi bir oranda tasarruf yöntemi ile ilgili yanılgısı var. Isı yalıtımı ve mantolama ise yüzde 41 ile ancak üçüncü sırada kendine yer bulabiliyor.” açıklamalarında bulundu.
Bir konutta enerji giderlerinin yüzde 85’inin ısıtma ve soğutma ile ilgili olduğunu belirten Eruslu, “Isı yalıtımı yapılarak alınacak tedbirler, doğalgaz ve elektrik faturalarını geriletecek en etkin yöntem ancak bu hakikat kamuoyunda yanlış biliniyor.” dedi.

Yanılgının nedeninin sobayla ısınılan dönemlerden kalma bir eğilim olduğunu dile getiren Eruslu, şöyle devam etti:

“Bilindiği gibi sobalı evlerde kışın soba tek bir odada yakılır ve yaşam o odada geçerdi. Ancak bu davranışın doğalgaz tasarrufuna etkisi umulduğu gibi değildir. Bilhassa doğalgazla ısınan evlerde bilinenin aksine bütün radyatörleri kullandığınız takdirde eviniz çok daha süratli ısınır ve doğalgaz sarfiyatını gerileterek tasarruf yaparsınız. Ancak hem kışın hem de yazın ortamın konfor şartlarında ideal sıcaklıkta tutulması için en etkili yöntem, uygun kalınlıkta ürün ile yapılan ısı yalıtım projeleri, yani mantolamadır. Kışın ısıtılan havanın havaya uçmaması, korunması ısı yalıtımı ile mümkün. Yaz şartlarını ve sıcak iklim bölgelerini de unutmamak gerekiyor. Yazın da ideal iç ortam sıcaklığını korumak, yani klima ile soğuttuğumuz odanın yeniden ısınmaması için, duvarlarda ısı naklini önleyecek levhalar ile yapılmış ısı yalıtım uygulamalarına gerek var.”
Yaşadığımız konutlarda sarf edilen enerjinin yüzde 85’inin ısıtma ve soğutmaya kullanıldığını bildiren XPS Isı Yalıtım Sanayicileri Derneği Başkanı, şunları kaydetti:
haberin devamı
http://www.evkolay.net/isinma-bedelini-indirecek-en-etkin-yontem-yalitim-haberdetay/?id=1815

27 Aralık 2015 Pazar

Türkler Evde Balkon İsterken, Avrupalılar Oda İstiyor

Gerçekleştirilen araştırmaya göre Avrupalıların yüzde 85’i ülkelerinde barınma fiyatlarını pahalı buluyor. Türkiye’de ise bu oran yüzde 95 seviyesine kadar çıkıyor. Ayrıca Türkler ev alırken apartman dairesi tercih ederken Avrupalılar müstakil evlere yatırım yapıyor.

RE/MAX Türkiye, Marketagent.com işbirliğinde Avrupalıların ve Türklerin gayrimenkul alışkanlıklarını araştırdı. Avrupa’nın 16 ülkesinden 8 bin, Türkiye’den ise 500 denek üzerinde yapılan araştırmada; ev hayatı, taşınma rutinleri, gayrimenkul giderleri gibi konular gün yüzüne çıktı.
Araştırmaya göre Türklerin yüzde 53,8’ikendine ait evde otururken Avrupalılarda bu durum yüzde 35,8 olarak görülüyor. Bunun yanı sıra Türkler apartman dairesine yatırım yapmayı tercih ederken Avrupalılar müstakil ev satın alıyor. Araştırmanın bir diğer önemli noktası ise ‘Yaşanmak istenen ev tipi’ kategorisinde ortaya çıkıyor. Türklerin yarısı apartman dairesinde oturduğu halde yaşamak istedikleri yeri müstakil ev olarak belirtiyor. Avrupalılardaki müstakil ev tercihi ise bu kategoride de değişmiyor.
Türkler balkon kültüründen vazgeçmiyor, Avrupalılar kendine ait oda istiyor…
Bir evin ‘olmazsa olmazı’ Türkler için balkon… Araştırmaya göre Türklerin yüzde 79.6’si balkon veya terasın bir evde mutlaka olması gerektiğini söylüyor. Bunu yeşil alanlar, parklar ve kendine ait oda takip ediyor. Avrupalılar ise kendine ait oda yüzde 59.4 ile ilk sırada yer alıyor. Balkon ise Avrupalılar için son sırada…
Finlandiyalıların %35’i, Türklerin ise yalnızca %3’ü yalnız yaşıyor…
Ev hayatı kategorisinde,Türkiye’de yalnız yaşayanların oranı yüzde 3 ile sınırlı kalırken,Finlandiya yüzde 35 ile birinci sırada yer alıyor. Araştırmada ‘Avrupalılar yalnız yaşar’ algısının aksine, Avrupalıların yüzde 62’sinin partneriyle yaşıyor. Avrupalıların yüzde 15’inin ise yalnız yaşadığı görülüyor.
haberin devamı
http://www.evkolay.net/turkler-evde-balkon-isterken_-avrupalilar-oda-istiyor-haberdetay/?id=1814

22 Aralık 2015 Salı

Rusya, Türk inşaat şirketlerinin ülkedeki projelere katılımını sınırlayacak

Türkiye’nin Suriye sınırında Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından Rusya’daki Türk yatırımları ve şirketlerine yönelik bir dizi ekonomik tedbir alan Moskova yönetimi, Rusya’da iş yapan inşaat firmalarının çalışmalarını da kısıtlamayı planlıyor.


Rusya Bayındırlık ve Kamu Hizmetleri Bakanı Mihail Men, 2016 yılının başından başlayarak Türk şirketlerinin Rusya’daki inşaat sektöründeki katılımlarını minimize edeceklerini söyledi. Rossiya-24 TV kanalına özel bir röportaj veren Bakan Men, “Her ne olursa olsun Türk şirketlerinin dahil olduğu büyük projeler tamamen ortadan kaldırılmayacak. Elbette bunlar bitirilecek. Ancak önümüzdeki yılın başından itibaren bu şirketlerin yeni projelere girmesini minimize etmek için bazı kararlar alınacak.” açıklamasında bulundu.

Bakan Men, bakanlığın bu kararı Türkiye ve Rusya arasındaki siyasi gerilimden dolayı almak zorunda kaldığını aktardı.

Rus Bakan’a göre Türk inşaat şirketlerinin Moskova ve nüfusu 1 milyondan fazla olan şehirlerde bulunan büyük projelerdeki payı yüzde 20’den fazla değil. Bakan Men, Türk şirketlerinin yerini ise Rus şirketlerinin alacağını dile getirdi.
haberin devamı
http://www.evkolay.net/rusya_-turk-insaat-sirketlerinin-ulkedeki-projelere-katilimini-sinirlayacak-haberdetay/?id=1813

21 Aralık 2015 Pazartesi

75 Konut İçin 4 Bin Talep Geldi



TOKİ’nin İzmir ilinin Çeşme ilçesinde 5 sene ikamet şartı ile ayda 400 liralık taksit seçeneğiyle satışa çıkartmış olduğu bin 75 konuta sahip Çeşme Projesi’ne 4 bin tane talep geldi.

TOKİ’nin İzmir ilinin Çeşme ilçesinde 5 sene ikamet şartı ile ayda 400 liralık taksit seçeneğiyle satışa çıkartmış olduğu bin 75 konuta sahip Çeşme Projesi’ne 4 bin tane talep geldi.  Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), piyasa koşullarında ev sahibi olması zor olan dar ve orta gelirli vatandaş için İzmir Çeşme’de, ‘yerel mimari uygulamalarıyla’ bir adım attı. Çeşme’de turizm çalışanları için tahsis edilen bin 75 konutluk proje hayata geçiren idare’ye 4 bine yakın yeni talep gelirken TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, az katlı, yatay mimariye yöneldiklerini ve sosyal konutta kaliteye önem verdiklerini söyledi.
Turan, “TOKİ Yerel Mimari konseptiyle yeni üretim felsefesinde binlerce konutu uygulama sürecine geçtik, üretime sadece nicelik olarak bakmıyoruz. Sosyal ve kültürel açıdan da değer katmasını önemsiyoruz” diye konuştu. Bu kapsamda Çeşme projesinin de konseptin ilk örneklerinden biri olduğunu söyleyen Turan, “Bu projede Alaçatı taş işçiliğine yer verdik. Projenin hafriyatından çıkan taşları kullandık. Ege için model niteliğinde sosyal konutlar oldu. Bizim için gözbebeği bir çalışmadır” dedi. Projeyi 4 kattan 3 kata indirdiklerini söyleyen Turan, “Bu proje 4 kat olarak ihale edilmişti. Bölgeye gidip gördüğümüzde buraya değer katmayacağı kanaatine vardık. Kaymakamlığa başvuru yöntemiyle talep topladığımız 1075 konutluk proje, 2+1 ve 3+1’lerden oluşuyor. 3+1’lerin yer aldığı ikinci etabın bir kısmı deniz de görüyor. 4 bin yeni talep daha geldi. Ancak şimdilik burada yeni bir projeye başlamayı düşünmüyoruz” ifadesini kullandı.
Çeşme Sosyal Konutları’na başvuru şartlarını da açıklayan Turan, 3 bin 200 liranın altında hane geliri olan ve hiç konut sahibi olmayanların başvuru yapabileceğini, başvuru yapabilmek için 5 yıl Çeşme’de ikamet etme şartı olduğunu belirtti. 2+1 dairelerin aylık taksitleri 413 TL, 3+1’lerin de 835 TL’den başlıyor. Vade de 12- 20 yıl arasında değişiyor. 1. etaptaki toplam 506 konut 2016 yılı sonunda, 2. etaptaki 569 konut ise 2017 yılı başında teslim edilecek.  TOKİ Başkanı Turan, 2023 hedeflerini 1 milyondan 1 milyon 200 bine çıkardıklarını belirterek “Bu, 8 yılda 500 bin sosyal konut yapacağımız anlamına geliyor. 2023’te nüfusun 5.5 milyonu TOKİ konutlarında yaşayacak. TOKİ olmasaydı bizden ev alanların yüzde 85’i ev sahibi olamayacak vatandaşlardı” diye konuştu.

16 Aralık 2015 Çarşamba

Bu Pencere Evinizde Yüzde 13 Tasarruf Sağlayacak

Japonya’nın Dai Nippon Printing Co. Ltd. (DNP) şirketi, pencereye yapıştırılınca odayı ışıklandırılan ve yüzde 13 enerji tasarrufu sağlayan film geliştirdi.


DNP Işıklandırma Filmi diye isimlendirdikleri ürün, pencereye yapıştırıldığında dışarıdaki güneş ışınlarını toplayarak evin tavanı ve içerisine doğru yayıyor. Güneş ışınlarının fazla girmediği evlerin pencerelerine yapıştırılınca odanın daha fazla ışık alması sağlanabiliyor.
haberin devamı
http://www.evkolay.net/bu-pencere-evinizde-yuzde-13-tasarruf-saglayacak-haberdetay/?id=1811

15 Aralık 2015 Salı

Ankara ve İzmir'de Konut Satışları Artıyor



EVA Gayrimenkul Değerlendirmenin her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği sektör analizine göre Türkiye genelinde konut satışları son iki yılda %11 büyüme kaydetti.

2015 Ekim sonu itibariyle geçen yılın aynı dönemine kıyasla İstanbul’da konut satışları%3 azalırken, İzmir’de %11, Ankara’da ise %13 artış yaşandı.
Değerleme sektörünün önde gelen kuruluşlarından EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık A.Ş., her ay gayrimenkul sektörünün nabzını tuttuğu Periskop Analiz’in Kasım ayı raporunu açıkladı. Rapora göre Ekim ayı itibariyle son bir yıllık süreçte, konut kredisi kümülatif değişimi %17 artış göstermiş bulunuyor. Yeni veriler, geçen yılın aynı dönemine kıyasla %14 büyüyen konut kredilerinin bu yıl %17 büyümeyi başardığını ortaya koyuyor. Kredi miktarının önümüzdeki aylarda biraz daha hareketlilik kazanacağı, ancak bir süre sonra yeniden durağanlaşacağı öngörülüyor.
Son bir yıllık artış %12,28
Periskop Analiz’in verilerini değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, 2015 yılı Ekim sonu itibariyle Türkiye genelinde toplam konut satışlarının geçen senenin aynı dönemine kıyasla %12,28, ipotekli konut satışlarının ise %18 artış gösterdiğini belirtiyor.
Geçen yılın Ekim sonu itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine göre %1 daralma gösteren konut satışlarının son iki yılda %11 büyüdüğünü söylemenin mümkün olduğunu kaydeden Yazıcı, İstanbul’da ise konut satışlarında geçen senenin aynı dönemine kıyasla %3 azalma olduğunu ifade ediyor. Konut satışlarının İzmir’de %11, Ankara’da ise %13 artış kaydettiğini belirten Yazıcı, 2015 Kasım verileri itibariyle konut satışlarının biraz daha artması veya aynı seviyelerde seyretmesini beklediğini söylüyor.
Rapora göre kullanıcı için konut kredisindeki maliyetlere bakıldığında, Ekim ayında 10 yıllık vadede kredi maliyetlerinin aylık %1,15 ila %1,25 arasında değiştiği görülüyor. Bankalar arasında farklılık olmakla birlikte 100 bin TL tutarında kredi için aylık ödemelerin 10 yıllık vadede 1.541 TL, 5 yıllık vadede ise 2.316 TL dolayında seyrettiği belirleniyor. Takipteki kredilerdeki değişime bakıldığında ise 2015 Ekim ayında, konut kredileri içinde takipteki konut kredi miktarının sadece %0,48 düzeyinde olduğu, söz konusu oranın 2014 Ekim ayında %0,52 olduğu kaydediliyor. Periskop Analiz’in verilerine göre takipteki kredilerin toplam kredi hacmi içindeki büyüklüğünün kredi miktarıyla aynı hızda büyümediği de belirtiliyor.

13 Aralık 2015 Pazar

Binalarda harcanan enerjiyi yüzde 10 azaltmak, milyarlarca ağaç dikmeye eşit

Dünyanın önde gelen asansör şirketleri arasında yer alan ThyssenKrupp'un CEO'su Andreas Schierenbeck, yalnızca ABD'de her yıl 150 binden fazla bina inşa edildiğini belirterek, "Bu binalarda Hollanda'nın yıllık toplam elektrik tüketimine eşdeğer bir miktar olan yıllık 120 TWh elektrik tüketimi söz konusu. Bu miktarı sadece yüzde 10 oranında azaltmak, sokaklardaki araç sayısının yılda iki milyon düşmesine ya da aynı süre içinde üç milyar ağaç dikilmesine ve yetişmesine eşdeğer." dedi.

Barselona’da düzenlenen akıllı şehirler kongresi Smart City Expo World Congress’de konuşan ThyssenKrupp Asansör CEO'su Schierenbeck, şehir ortamında daha yüksek enerji verimliliği sağlayan tasarımlar kullanılması gerektiğini söyledi. Asansörlerin, ısıtma, havalandırma ve soğutma gibi olanakların en verimli seviyelerde çalışmadığına dikkat çeken Schierenbeck, “Bu nedenle bu konunun derhal ele alınması ve olanakların daha fazla verim sağlayacak şekilde geliştirilmesi kritik önem taşıyor. Aksi takdirde, 2030 yılında düşük enerji performansı riskiyle karşı karşıya kalınabilir." dedi.
Günümüzde inşa edilen her ticari binanın önümüzdeki 15 yıl içinde ortalama 12.000 MWh elektrik tüketimi gerçekleştireceğini söyleyen Schierenbeck, “Yalnızca ABD'de her yıl 150 binden fazla bina inşa ediliyor. Bu durum, Hollanda'nın yıllık toplam elektrik tüketimine eşdeğer bir miktar olan yıllık 120 TWh elektrik tüketimi ile sonuçlanıyor. Bu miktarı sadece yüzde 10 oranında azaltmak, önümüzdeki 15 yılda 180 TWh'ye eşdeğer bir tasarruf sağlayacak. Bu tasarruf ise 180 milyon ton karbondioksite varan karbon emisyonu azalmasına, sokaklardaki araç sayısının yılda iki milyon düşmesine ya da aynı süre içinde üç milyar ağaç dikilmesine ve yetişmesine eşdeğer olacak.” ifadelerini kullandı.
haberin devamı
http://www.evkolay.net/binalarda-harcanan-enerjiyi-yuzde-10-azaltmak_-milyarlarca-agac-dikmeye-esit-haberdetay/?id=1809

11 Aralık 2015 Cuma

Evinizde Kış Bahçesi Yapmanın Püf Noktaları

Döşemenizi belirleyin
Bahçenizdeki yer döşemesini kullanacağınız alana göre belirleyin. Seramik, mermer veya parke seçebilirsiniz, tercih size kalmış. Ancak parke kullanarak daha sıcak bir hava yakalayabilirsiniz.

Erika çiçekleri ile süsleyin
Çiçeklerinizi kuru yapraklarla renklendirebilir ve buketlerinize sıcak bir hava katabilirsiniz. Erika diye bilinen bu harika çiçek kış ayları için ideal olacaktır. Uzun süre kokulu kalan bu çiçekler kışın evinize renk katacaktır.
Çiçeğinizi daha da dekoratif kullanmak için eski, porselen çorba kaselerini kullanabilirsiniz. Kuru dallar ve çiçeklerle de evinize şık bir buket hazırlayabilirsiniz. Kışın sıcak renkleri ile evinize renk katabilirsiniz. Çiçeklerinizi mumlarla tamamlayabilir ve romantik köşeler hazırlayabilirsiniz.
Pastel tonlar tercih edin
Mobilyaları ise dekorasyonunuzun tarzına uygun seçmenizde yarar var. Özellikle evinizin iç kısmındaki bir alanı; bahçeye bakan salonu veya oturma odanızı kış bahçesine çevirecekseniz, mobilyalar uyum içinde olmalı, bir bütünlük yakalanmalıdır.
Pastel tonlarda renkler kullanarak evinizin balkonu için hoş bir kış dekorasyonu hazırlayabilirsiniz. Evinizin rahatlığını ve konforunu kış balkonunuza taşıyarak kaşın keyfini balkonunuzda çıkarabilirsiniz.
haberin tamamı
http://www.evkolay.net/evinizde-kis-bahcesi-yapmanin-puf-noktalari-haberdetay/?id=1808

8 Aralık 2015 Salı

Kayaşehir Yeni Projelerle Hızla Büyüyor


YENİ İHALELER YAPILACAK

Ortalama metrekare fiyatları 4 bin liralar seviyesinde olan bölgede 2016'da yüzde 15-20'lik fiyat artışı ön­gördüklerini belirten Çelik, "Büyük bir şehir olarak planlanan bölgenin önü­müzdeki 10 yılda nüfusunun üç katı artması planlanıyor. Bu durum bölge­de proje geliştirilmesini hızlandıracak. Bölgedeki arsalar bir bir ihaleye çıkıp projelere dönüşüyor. Yeni projelerle birlikte orta-üst gelir grubuna yönelik konut sayısı da artıyor" diyor.



Bölgede çok sayıda arsası olan Em­lak Konut GYO 2016 yılında yeni pro­jeler için ihalelere çıkacak. Markalı ko­nut üreticilerinin de bu ihaleleri heye­canla bekledikleri vurgulanıyor.
Emlak Konut GYO'tan aldığı ihale ile Avrupa Konutları Başakşehir proje­sini geliştiren Artaş İnşaat'ın yönetim kurulu başkanı Süleyman Çetinsaya, 600 bin metrekare arazi üzerinde yük­selecek olan projelerinin yaklaşık bin 200 konuttan oluştuğunu söylüyor. Mart 2016'da başlayacak satışlarda metrekare satış fiyatı ise 4 bin 500 TL olacak.

Emlak Konut GYO'nun bölgede ihaleye çıkacağı başka arsaların da ol­duğunu belirten Çetinsaya, Artaş İnşa­at olarak yapılacak olan yeni ihalelere de katılıp yeni proje geliştirmeyi iste­diklerini de vurguluyor.

KÖYDEN ŞEHİRE DÖNÜŞÜM

Son 10 yıla kadar İstanbul'un uzak­taki köylerinden biri olan Kayabaşı, 1999 Marmara Depremi'nin ardından İstanbul'da çürük yapılarda yasayan insanları sağlam yapılara taşımak üzere büyük bir uydu kent olarak planlandı. Uydu kente Kayaşehir adı verilirken birbiri ardına konut projeleri geliştiril­di. Bir dönem boş kalan bu uydu kent, son yıllarda bölgeye gelen metro hat­tı, Üçüncü Köprü ve Üçüncü Havali­manı güzergahında olması nedeniyle gelişmeye başladı. Gelecek 10 yıllık sü­reçte de yıldızı parlaması beklenen Kayaşehir'de ortalama metrekare fiyatları bugün 4 bin lira seviyesinde. Geçen yıl konut fiyatları yüzde 16 oranında değerlenen bölgede son iki yılda ko­nut fiyatlarında kümülatif olarak yüz­de 47 artış yaşandı.

ORTA-ÜST GELİR GRUBU

Bölgede TOKİ ve Emlak konut GYO tarafından ihaleye çıkan hasılat paylaşımlı projeler birbiri ardına yük­selirken, orta-alt gelir grubuna hitap eden projeler yerini orta-üst gelir gru­buna hitap eden projelere bırakmış durumda. Muhafazakar kesimin ilgi duyduğu bölgenin Üçüncü Havalima­nı ve Üçüncü Köprü'nün hayata geç­mesiyle primlenmesi bekleniyor.

Bölgenin Avrupa Yakası'nın Kurt­köy'ü olduğuna işaret eden TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Bölgede fi­yatların orta vadede artmasının bek­lendiğine söylüyor.

Maya, "Planlı yapılaşması ile dikkat çeken bölge Üçüncü Havalimanı'nın açılmasıyla havayolu şirketleri, pilot ve hostesler tarafından da tercih edile­cektir. Bu kesime yönelik projeler de geliştirilmeye başladı" diyor.

SAĞLIK KENTİ

Eva Gayrimenkul Değerleme Ge­nel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, böl­gede Kayabaşı Mevkii'ni kapsayan onaylı planlarda ticaret alanları, yöne­tim merkezleri, park ve konut alanla­rının planlandığını söylüyor.

Sağlık Bakanlığı'nca çalışmaları de­vam eden üniversite hastanesi ile birlikte Kayaşehir'in Başakşehir İlçesi'nin merkezi olacağına dikkat çeken Yazıcı, Olimpiyat Stadı'na komşu dev Sağlık Kampüsü'nde 2 bin 680 yataklı sekiz ayrı hastane kurulacağını ve bölgenin sağlık kenti haline geleceğini vurgulu­yor.

ULAŞIM PROJESİ ETKİSİ

2013 yılında devreye alınan Otogar-Bağcılar-İkitelli-Başakşehir-Olimpiyat Raylı Sistem Hattı'nın böl­gedeki konut fiyatlarının yükselme­sinde etkili olduğuna dikkat çeken Ya­zıcı, "Bölge Üçüncü Havalimanı, Üçüncü Köprü ve Avrasya Tüp Geçidi'ne yakın konumlu olmasıyla prim potansiyeli taşıyor. Önümüzdeki dö­nemde bölgedeki konut fiyatlarında ikinci bir yükseliş dalgası yaratacağı ka­naatindeyiz" diyor.

Yapımı devam eden, Aksaray-Yenikapı uzantısının tamamlanması ile Otogar-Bağcılar-Olimpiyat-Başakşehir hattının, Marmaray hattı bağlantısı ile Kadıköy-Kartal ve Üskü­dar- Ümraniye- Çekmeköy Metro hat­ları, Hacıosman-Taksim-Yenikapı Met­ro hattı ile bağlantıları sağlanıp bölge­nin gelişimi de hızlanmış olacak.

2 Aralık 2015 Çarşamba

İstanbul'da Sahile 1 milyar dolarlık dev kasaba



Keleşoğlu, 4 bin 610 konut ile 319 villanın olacağı İstanbul'un en büyük sahil kasabasını oluşturmak için kolları sıvadı. Toplam yatırım değeri 1 milyar dolar olan Deniz İstanbul'da metrekare fiyatı 4 bin 500 liradan başlıyor

Keleşoğlu'nun Deniz İstanbul projesi görücüye çıktı. 1 milyon 200 bin metrekarelik arazi üzerinde kurulacak proje için 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Projede 4 bin 610 konut, 319 villa ile otel, AVM ve hastane, okul gibi donatı alanları da yer alacak. Yakuplu sahilindeki projede ayrıca rekreasyon alanları, West İstanbul Marina ve 1.5 kilometrelik sahil şeridi tasarlanıyor. Deniz İstanbul'un konut etaplarından Mercan Konakları ve Marina Evleri ile Kalyon Evleri hakkında bilgi veren Keleşoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Keleş, projede kişi başına 15 metre yeşil alan ile evler arasında 25-69 metre aralık bulunmasının daha ferah bir yaşam alanı oluşturacağını söyledi. Keleş, "Artık insanlarımız büyük kentlerin karmaşasından kaçabilecekleri sakin hayatları tercih ediyor. İstanbul'un en büyük sahil kasabası Deniz İstanbul ile bu hayali gerçeğe dönüştürüyoruz" diye konuştu.

TAMAMI 2021'DE BİTECEK
İlk üç etapta bin 149 konut ile 289 villanın yapılacağı projede geriye kalan 500 dönüm arazi üzerinde yer alan 9 parselde ise 3 bin 601 adet konut inşa edilecek. Projenin ilk üç etabı sırasıyla Ağustos 2016, Mayıs 2017 ve Kasım 2017'de teslim edilecek. Projenin tamamı ise 2021 yılında bitirilecek. Konutların 4 bin 500 lira lansman fiyatıyla satılacağını belirten Keleş, bölge ve projenin yüksek prim getireceğini kaydetti. Keleş, "Bu fiyatlar çok kısa süre için geçerli. Burası çok prim yapacak. Türkiye'de böyle büyük bir sahil kasabası daha yok. İçinde her ihtiyaç düşünülerek ona göre konumlandı" diye konuştu. Keleş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Fuat Keleş ise yatay yapılaşmayla Avrupa standartlarında bir proje hayata geçirdiklerini belirterek, "Avrupa yakasında dikey yerleşim hakim, ayrıca benzer projelerde evler birbirine çok yakın. Burada insan ve çevre odaklı az yerleşimli bir konsept sağlayacağız" dedi.