31 Ekim 2015 Cumartesi

Nef'e Stevie Awards’da 2 Ödül



Nef, dünyanın en prestijli iş ödülleri arasında gösterilen Stevie Awards’da iki ödül kazandı.

Gayrimenkul sektörüne kazandırdığı keşifler, tasarım odaklı yaklaşımı ve inovasyon çalışmalarıyla fark yaratan Nef, pazarda dinamikleri değiştirirken, getirdiği yeniliklerle uluslararası alanda da takdir toplamaya devam ediyor. Sadece bu yılın ilk 10 ayında her biri birbirinden prestijli 13 uluslararası ödülün sahibi olan şirket, son olarak da Stevie Awards kapsamında en iyi gayrimenkul “Website” ve “Company & Organization” kategorilerinde ödül kazanan isim oldu. Dünyada kabul görmüş başarılı kuruluşları ve yöneticileri ödüllendiren Stevie Awards ödülleri, 23 Ekim Cuma gecesi Kanada, Toronto’daki Ritz-Carlton Hotel’de gerçekleştirilen bir törenle sahiplerini buldu.
İNOVASYON TAKDİR EDİLİYOR
Gayrimenkul sektörüne kazandırdığı keşifler, tasarım odaklı yaklaşımı ve inovasyonlarıyla dünyanın ilgisini çeken Nef, takdir edilmeye devam ediyor. Bu yılın başından beri, Manhattan’da yükselecek yeni projesi Nef New York ile Fransa’dan gayrimenkulün Oscar’ı sayılan ‘’Dünyanın En İyi Projesi’’ ödülünü, İtalya’dan ‘’En İyi Konut Projesi’’ ödülünü, Amerika'dan ''Altın Mükemmeliyet’’ ödülünü, İngiltere’nin en prestijli ödülleri olarak gösterilen Best Bussiness Awards’dan “En İyi İnovasyon” ödüllerini alan Nef, son olarak da Stevie Awards’da Website ve Company & Organization kategorilerinde Stevie Awards’ı kazandı.
“FİKİR VE PROJE İHRAÇ EDİYORUZ”
Türkiye’de yetişen ve gelişen, aynı zamanda gayrimenkul sektöründe bir ilk olan tasarım ve konsept anlayışının, dünya arenasının en büyükleri tarafından ödüllere layık görülmesinin Türkiye ve Nef için gurur verici olduğunu söyleyen Nef Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erden Timur, “Global arenada know-how, fikir ve proje ihraç eden bir markaya dönüşmüş olmak da ayrı bir gurur kaynağımız oldu” dedi. Timur şöyle devam etti: “İnovatif bir bakış açısıyla proje geliştirmeye öncelik veriyoruz. Hedefimiz, pazarın büyümesine katkı sağlarken, oyunun kurallarını yeniden tanımlamak... Önümüzdeki 10 yıl içinde dünyadaki ilk uluslararası gayrimenkul markası olmayı amaçlıyoruz.”
Haberin devamı
http://www.evkolay.net/nefe-en-iyi-gayrimenkul-kategorisinde-2-odul-haberdetay/?id=1789

30 Ekim 2015 Cuma

Konut fiyatları Ağustos’ta yüzde 18,23 arttı



Türkiye Konut Fiyat Endeksi (TKFE), 2015 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,86 oranında artarak 192,39 oldu.


Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,23 oranında artan endeks, aynı dönemde reel olarak yüzde 10,35 oranında artış kaydetti. Metrekare başına konut değeri olarak hesaplanan birim fiyatlar 2014 yılı Ağustos ayında bin 448,15 lira/metrekare iken 2015 yılı Ağustos ayında bin 689,09 lira/metrekare olarak gerçekleşti.

Türkiye genelinde 45 ilde son iki yılda yapımı gerçekleşen konutların değerleme raporları analiz edilerek hesaplanan, Türkiye Yeni Konutlar Fiyat Endeksi (TYKFE) 2015 yılı Ağustos ayında bir önceki aya oranla yüzde 1,22 artarak 187,90'a yükseldi. Endeks, bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 16,86, reel olarak ise yüzde 9,07 artış gösterdi.

İSTANBUL'DA YILLIK ARTIŞ YÜZDE 24,58 


Üç büyük ilin konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde 2015 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 0,49, yüzde 1,17 ve yüzde 1,29 artış görüldü. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre ise İstanbul, Ankara ve İzmir'de sırasıyla yüzde 24,58, 12,26 ve 17,78 yükseldi. Üç büyük ilin yeni konutlar fiyat endeksleri değerlendirildiğinde ise Ağustos ayında bir önceki aya göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de yüzde 1,59, yüzde 0,75 ve yüzde 0,49 artış yaşandı. Endeks değerleri bir önceki yılın aynı ayına göre İstanbul, Ankara ve İzmir'de yüzde 23,08, 13,93 ve 19,66 yükseldi.

TKFE’deki en yüksek yıllık değişimin gerçekleştiği düzeyler yüzde 25,69 ile TR32 (Aydın, Denizli ve Muğla) ve yüzde 24,58 ile TR10 (İstanbul) olurken, en düşük yıllık değişimin gerçekleştiği düzeyler ise yüzde 3,17 ile TRA2 (Ağrı, Ardahan, Kars ve Iğdır) ve yüzde 3,80 ile TRC1 (Kilis, Adıyaman ve Gaziantep) oldu. 

27 Ekim 2015 Salı

Türkler, konut alımında yurt dışına yöneldi



Türkiye’de yabancı yatırımcıların gayrimenkule gösterdiği ilgi konuşulurken, Türkler ise konut alımında yurtdışına yöneldi. Bu yılın ilk sekiz ayında yabancıların ülkemizde satın aldığı 14 bin 424 konuta karşılık, Türkler sadece beş ülkede 4 bin 100 gayrimenkulün sahibi oldu.

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ
Türkler bu yıl ABD’de 1.400 ev satın aldı. Texas, 900 konutla en çok ilgi gören eyalet oldu. Kira geliri olarak New York Manhattan’da 3 milyon liraya satın alınan gayrimenkulden aylık 18 bin lira, Harlem’de 600 bin liralık bir evden 4 bin 500 lira kira geliri sağlanabiliyor. ABD’de vatandaşlık için şart koşulan yatırım miktarı 3 milyon TL (1 milyon dolar).
İNGİLTERE
Türklerin en çok ilgi gösterdiği bir diğer ülke İngiltere. Başkent Londra ise 1.100 konut sahipliğiyle ilk tercih. Londra’da 2 milyon liraya alınan bir apartman dairesi aylık 13 bin lira, Yorkshire’den 800 bin liraya sahip olunabilen bir daire 2 bin 900 lira kira getirisi sağlıyor. İngiltere’de vatandaşlık elde etmek için gözden çıkarmak gereken miktar en az 4 milyon 500 bin lirayı buluyor.
YUNANİSTAN
Bu yılın ilk sekiz ayında Türklerin 850 ev satın aldığı Yunanistan’da öne çıkan yerler Atina ve Mikonos Adası. Atina’da daire fiyatları ortalama 166 bin lira. Yeni yapılmış bir daire 350 bin liraya satılırken, kira getirisi ise aylık 1.500 liraya denk geliyor. Türklerin Yunanistan’daki bir diğer ilgi noktası olan Mikonos Adası’nda villalar öne çıkıyor. Villa fiyatları ortalama 1 milyon 500 bin lira. Yunanistan’da vatandaşlık için gereken yatırım miktarı ise en az 1 milyon lira.
Haberin devamı

24 Ekim 2015 Cumartesi

Daha şık bir ev için dekorasyon önerileri



Dekorasyon, bir evin ruhudur. Yazıya bu şekilde başlamak yapabileceğimiz en doğru şeydir. Çünkü, evinize ve odalarınız karakteristik bir hava ve bir ruh kazandırmanın yegane yolu, doğru şekilde düzenlenmiş bir dekorasyondan geçmektedir. Eğer, evinizin kendi başınıza oldukça fazla zaman geçirdiğiniz ya da ailenizle samimi sohbetler ederek arkadaşlarınızla keyifli zaman geçirebileceğiniz bir mekan olduğunu hatırlarsanız, evinizde doğru bir dekorasyona yer vermenin önemini de anımsarsınız. Peki ya doğru dekorasyon nedir ?
Öncelikle bahçe dekorasyonları ile başlayalım. Bahçe dekorasyonları, kimi zaman bir lüks olarak görülür. Ya da kimi zaman bir masa sandalye takımı ile bu işin hallolabileceği fikrine kapılır insanlar. Fakat, bahçe dekorasyonu göründüğünden daha karmaşık bir yapıya sahiptir. Bununla birlikte, çoğu kez emeklerinizin karşılığını keyifle alabileceğiniz bir mekandır bahçeler. Özellikle ilkbaharda ve yaz aylarında, arkadaşlarınızla ve ailenizle keyifle zaman geçirebilmenize olanak sağlar. Bahçe dekorasyonlarında dikkat edilmesi gereken ilk nokta, doğru bir peyzaj düzenlemesidir. Yani bahçenizdeki araziyi ıslah etmeden, dekorasyona başlamamalısınız. Diğer yandan, bahçenizde kullanacağınız mobilyaların zorlu hava koşullarına dayanıklı olmasına da özen göstermelisiniz.

Bahçeden sonra üzerinde durmamız gereken mekanlardan biri de banyolar. Banyolar, günün yorgunluğunu ve stresini attığınız mekanlardan biridir, hatta en önemlisidir de denilebilir. Sade bir banyo da bu amaçta iş görür. Fakat eğer gerçekten dinlenmek ve arınmak istiyorsanız, banyo dekorasyonunuza özen göstermek zorundasınız. Öncelikle, banyo dekorasyonlarında, en çok özen gerektiren konuların başında doğru fayans seçimi gelir. Çünkü bir banyoda genel bir hava yaratmanın en etkili yolu fayansları kullanmaktan geçer. İşte bu sebeplerden ötürü, banyonuzda zevkinize göre ister renkli ister düz beyaz fayanslar kullanabilirsiniz. Ama bizim tavsiyemiz, dekorasyonunuzla çok büyük çatışma yaratmadığı sürece tercihinizi renkli fayanslardan yana kullanmanızdan yana. Bu sayede banyonuzda daha renkli bir ortam yaratabilirsiniz.
Dekorasyon konusunda tek tek gezdiğimiz mekanlardan sonuncusu ise yatak odaları. Görünen ya da görünmeyen tüm mekanlar içinde en çok vakit geçirdiğiniz mekanlardan biri olan yatak odaları, dekorasyon konusu itibari ile de oldukça önemli bir mekan. Peki ya doğru bir yatak odası dekorasyonu nasıl olmalı ? Yatak odası dekorasyonlarını yatak tercihi ve ışık konusu ile açıklamak mümkün. Bu noktada temel tavsiyemiz, rahat bir yatak seçmeniz. Yani, yatak seçimi sırasında görsellik sizin için ilk planda olmasın. Aksi halde, uykularınız kabusa dönebilir. Işık konusunda ise, ne çok parlak bir ışık ne de çok çok karanlık bir ışık tavsiye ediyoruz. Ortalama ile karanlık arasında loş bir ortam, uykularınız için daha elverişli bir atmosfer sunar. 
Haberin devamı

19 Ekim 2015 Pazartesi

Elysium Serenity Kandilli Projesinde Kampanya



Elysium Serenity Kandilli projesinde yüzde 5 peşinat ile ev sahibi olma kampanyası başladı.
Ofton İnşaat, eşsiz konumu, rahat nefes aldıran doğası ve sosyal imkanları ile İstanbul’un yoğunluğundan bunalan ve huzurlu bir yaşamı arzulayanların tercih edeceği Elysium Serenity Kandilli’de başlattığı kampanya ile %5 peşinat ödeyerek tüm bu ayrıcalıklara sahip olma imkanı tanıyor.

3 blokta 75 daire
Kampanya kapsamında daire fiyatının minimum %25’inin %5’lik kısmını peşin olarak, kalan kısmının ilk %10’unu ilk altı ay, ikinci %10’unu da ikinci altı ayda ödeyenler Elysium Serenity Kandilli projesinin sakinlerinden olacaklar. Ofton İnşaat, daire fiyatının kalan %75’lik kısmı için banka kredilerine yönlendiriyor.
Toplam 5 bin 465 metrekare arazi üzerine inşa edilen Elysium Serenity Kandilli,3 blok ve 75 daireden oluşuyor. Proje, 50.71– 125.9 metrekare arasında değişen alanları ile 1+0, 1+1 ve 2+1 formatta, flat ve dubleks daire seçenekleri sunuyor.
Boğaziçi Köprüsü’ne 4,2 km ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne 5,5 km mesafede konumlanan Elysium Serenity Kandilli, açık ve kapalı yüzme havuzları, sauna ve buhar odaları ve fitness merkezi ile sakinlerine Kandilli’de günün yorgunluğundan arınacakları sosyal imkanlar sunuyor