30 Haziran 2015 Salı

Bodrum'a 2 Yeni Proje: Doğalkaya Bodrum ve Fiera Vista

Gayrimenkul sektörü oyuncularından Gülman Group, Bodrum Gündoğan’da iki yeni projeye imza atıyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Polat Gülman, Bodrum’da daha önce inşa ettikleri alışveriş merkezi ve konut projelerinin kısa sürede hedefine ulaşması üzerine yeni yatırım kararı aldıklarını ve Doğalkaya Bodrum ve Fiera Vista projelerini geliştirdiklerini söyledi. 


Gülman Group'un Doğalkaya Bodrum ve Fiera Vista projeleri düzenlenen bir basın toplantısı ile tanıtıldı. Toplantıya ev sahipliğini Gülman Group’un Yönetim Kurulu Başkanı Polat Gülman, Bodrum gibi doğası, sosyal hayatı ve eşsiz deniziyle Türkiye’nin güzide tatil cennetlerinden birine yatırım yapmaktan duydukları mutluluğu anlattı. Bugüne kadar Bodrum’da Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde Hypodrum Alışveriş Merkezi, Yalıkavak ve Türkbükü'de olmak üzere birçok başarılı projeye imza attıklarını belirten Gülman, söz konusu iki projeyi de Bodrum Yarımadası’nın doğal yapısına uygun olarak geliştirdiklerini kaydetti. Gülman, “Bodrum’da Gülman Group çatısı altında inşa ettiğimiz alışveriş merkezi ve konut projeleri kısa sürede hedefine ulaştı. Bu başarılar Bodrum’daki iş hacmimizi büyütme kararımızda büyük rol oynadı.” dedi. 

Gülman, daha sonra projeler ile ilgili şu bilgileri verdi: 

"34.000 metrekare alan üzerine kurulu olan Doğalkaya Bodrum projemiz, adını doğal kayalar üzerine kurulmasından alıyor. Bodrum’un beyaz, mavi ve yeşil konsepti ile tasarlanan Doğalkaya Bodrum’da; deniz kenarında iki ayrı iskele, 235 metrekarelik ortak kullanımlı tuzlu su havuzu, kapalı-açık otopark alanları, içinde fitness, sauna ve masaj odasının da bulunduğu sosyal tesis ve taş fırından restoranı bulunuyor. Site sakinlerine konforlu ve kolay bir yaşamı bir arada sunan Doğalkaya Bodrum, 120 metrekare ile 500 metrekare arasında 15 adet birbirinden eşsiz manzaralı villalardan oluşuyor. Her villanın ayrıca kendine özel bahçe, teras ve kapalı otopark alanı mevcut.
haberin devamı
http://www.evkolay.net/bodruma-2-yeni-proje:-dogalkaya-bodrum-ve-fiera-vista-haberdetay/?id=1719

27 Haziran 2015 Cumartesi

Tasarımcının Yeni Gözdesi Mermer

Mermer çoğu kişiye olduğu gibi bana da hamam ve mezarlıkları çağrıştırıyor aslında. Bir de annemin mermer mutfak tezgahına limon sıkmakla ilgili uyarısı geliyor aklıma. Limon yüzünden cilası bozulan mermer görüntüsü de hiç gözümün önünden gitmeyen bir detay. Mermer, son iki yıldır dekorasyon trendlerinin başını çekiyor. Yalnız mutfak tezgahı, zemin malzemesi ya da masa tablası olarak değil, aksesuar olarak ya da yalnızca desen olarak bile karşımıza çıkabiliyor.


MARMARA'DAN MERMERE
Mermer kelimesinin Marmara'dan geldiğini hepimiz biliyoruz ama mermer hakkında şöyle basit bir araştırma yapayım derken Türkçe wikipedia'da bu bilginin yer almadığını dehşetle fark ettim. Oysa İngilizcesinde yer alıyor. Buradan uyarmak isterim. Kelimenin etimolojik kökeni, hele de bizim topraklarımızdaki bir coğrafyayı ilgilendiriyorsa mutlaka belirtilmeli. Marmara kelimesi Rumca kökenli ve mermer anlamına geliyor. Yani Marmara mermeri; adaya, denize ve bölgeye daha sonra da materyale adını vermiş. Marmara bizim olduğuna göre mermeri de bir materyal olarak sahiplenmek en çok bizim hakkımız diye düşünerek Marmara mermerinin Türkiye'nin marka değerine sahip doğal taşlarının başında geldiğini hatırlayalım. Binlerce yıldır bu mermer ile heykeller yapılmış, saraylar süslenmiş, hamamlar inşa edilmiş. Yıllar boyunca yalnızca mezarlık ve hamamlarda, ucuz ev projelerinde pencere denizliği olarak gördüğümüz ve bu yüzden soğuk, sevimsiz ve ucuz bulduğumuz bu çizgili mermer, şimdilerde değişik kesim teknikleri ve yaratıcı kullanım şekilleriyle hak ettiği yere yeniden kavuşuyor. Mermere adını Marmara mermeri vermiş ama Türkiye'de başka pek çok mermer cinsi daha var. Afyon, Muğla, Bursa mermerleri de daha az damarlı ve çalışılması daha kolay mermerler olarak sayılabilir. Dünyada çok yaygın olarak kullanılan Carrara, Calacatta, Botticino ve Emperador gibi mermer cinslerini de anmadan geçmemek gerek. Gelelim mermeri dekorasyona nasıl dahil edeceğimize. Mermer deseni bu kadar popülerken zeminde mermer ya da mermer görünümlü seramikler kullanmak, bu trendi evde uygulamanın en güzel ve en kalıcı yolu. Mermer uygulamasından çok daha uygun fiyatlı, çok daha kolay bir uygulama sağlayan mermer görünümlü seramik yer ve duvar karoları, banyonuza çok şık, ferah ve asla modası geçmeyecek bir görünüm kazandıracak.
haberin devamı
http://www.evkolay.net/tasarimcinin-yeni-gozdesi-mermer-haberdetay/?id=1715

26 Haziran 2015 Cuma

Avrupa Konutları Kale Projesi Yatırımcılar İçin Büyük Fırsat


Avrupa Konutları sektörde ara vermeden büyük bir hızla sürdürdükleri projelerine bir yenisi daha olan Avrupa Konutları Kale projesi Topkapı lokasyonlu olup E-5 üzerinde eski Kale arazisi alanında büyük bir hızla yükseliyor. Artaş İnşaat tarafından inşaa edilen projede bloklar görünmeye başladı. Yatırımcılarının ve konut sahiplerinin büyük bir heyecanla bitmesini beklediği proje gün geçtikçe olması gereken şık ve ihtişamlı halini alıyor.

Lanse edildiği günden itibaren konut alıcıları tarafından yoğun ilgi gören Avrupa Konutları Kale’de daireler hızla sahiplerini bulurken, 641.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışlar büyük bir hızla devam ediyor.
Avrupa Konutları markasının güvencesi ve proje konumu itibariyle yatırımcıların da ilgisini çeken Avrupa Konutları Kale, İstanbul’un eşsiz bölgelerinden Topkapı’da, deniz manzarasına hakim bir noktada bulunuyor.
 Avrupa Konutları Kale E-5 Otobanı’nın bitişiğinde konumlandırılıyor. 37 bin metrekare arsa üzerine konumlandırılan Resim İstanbul Orman'da  599 daire, 30 mağaza ve 52 ofis bulunuyor. Topkapı'nın yenilenen yüzünde Fitness merkezi, sauna, buhar odası, Türk Hamamı, 2 kapalı yüzme havuz ve açık spor alanları ile konutlara ait 1.350 araçlık kapalı otoparka sahip projede ayrıca  30 adet cadde üzeri mağaza da bulunuyor.
Topkapı bölgesinde e-5 üzerinde eski Kale arazisi üzerinde yükselmeye başlayan Avrupa Konutları Kale konut projesinde Farklı tasarımla , 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 seçenekleriyle alıcı buluyor. Dairelerin büyüklükleri ise 77 metrekare ile 210 metrekare arasında değişiyor. İnşaat çalışmalarının başladığı projede teslimler ise Temmuz 2016 tarihinde yapılacak.
Her zevke hitap edecek şekilde planlanan daireler, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 seçenekleriyle alıcı buluyor. Dairelerin büyüklükleri ise 77 metrekare ile 210 metrekare arasında değişiyor.
haberin devamı
http://www.evkolay.net/avrupa-konutlari-kale-projesi-yatirimcilar-icin-buyuk-firsat-haberdetay/?id=1714

24 Haziran 2015 Çarşamba

Mayıs Ayında Yerli ve Yabancılara Konut Satışı Arttı

İZMİR'de bu yılın mayıs ayındaki konut satışları, geçen senenin aynı ayına göre yüzde 6 oranında arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğü'nün verilerene göre, geçen yıl mayıs ayında İzmir'de 5 bin 877 olan konut satışı, bu yılın aynı ayında yüzde 6 oranında artarak 6 bin 221'e yükseldi. Mayıs ayında satışı yapılan konutların yüzde 42'si ipotekli satış olarak gerçekleşti. İpotekli satışların, yüzde 32'sini ilk satış, yüzde 68'ini ise ikinci el satışlar oluşturdu. Diğer satışların ise yüzde 39'unu ilk satışlar, yüzde 61'ini ikinci el satışlar oluşturdu.

SATIŞLAR BEŞ AYDA YÜZDE 17 ORANINDA ARTTI

İzmir'de geçen yıl Ocak-Mayıs döneminde 27 bin 337 olan konut satışı bu yılın aynı döneminde yüzde 17 oranında artarak 32 bin 68'e yükseldi. Ocak-Mayıs döneminde gerçekleşen satışların yüzde 43'ünü ipotekli satışlar, yüzde 57'sini ise diğer satışlar oluşturdu. İpotekli satışların yüzde 34'ünü ilk satışlar, yüzde 66'sını ise ikinci el satışlar oluşturdu. Diğer konut satışlarında ise yüzde 41'i ilk satışlardan, yüzde 59'u ikinci el satışlardan gerçekleşti.
Yabancılara en çok İstanbul, Antalya ve Bursa’dan konut satışı oldu
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2015 yılı Mayıs ayı konut satış istatistiklerine göre, yabancılar en çok İstanbul, Antalya ve Bursa’dan konut aldı. Yabancılara geçen yıl Mayıs ayında bin 610 konut satışı yapılırken, bu yıl bin 82 satış gerçekleşti. Bu yılın ilk 5 ayında satılan toplam konut sayısı ise 8 bin 97 oldu.

TÜİK'in konut istatistiklerine göre, 2015 yılı Mayıs ayında yabancılara yapılan konut satışları şöyle oldu: "İstanbul 636, Antalya 546, Bursa 128, Aydın 11, Yalova 104, Trabzon 90, Muğla 79, Mersin 73, Ankara 44, Sakarya 44 ve diğer iller 127."

Ocak-Mayıs 2015 döneminde yabancılara yapılan konut satış miktarı ise 8 bin 97 oldu. Geçen yıl aynı dönemde bu sayı 6 bin 804 olarak gerçekleşmişti. Yabancılara konut satışında geçen yıla göre ilginin arttığı iller ise şöyle: "İstanbul, Bursa, Yalova, Trabzon, Mersin, Ankara ve Sakarya."

20 Haziran 2015 Cumartesi

Ev Alırken Malzemelerin Kalitesine Dikkat Edin

Almak istenen konutta sorunsuz ve rahat yaşam için kullanılan malzemenin kalitesi önemli. Ancak kullanılan malzemelerin kalitesini anlamak doğru yere bakmadığınız sürece zor. Artık görünüşte kalitesi çok belli olmayan ancak kullanıldıkça ve zaman geçtikçe çeşitli sıkıntılar çıkartan inşaat malzemeleri mevcut.

Hesapkurdu'nun haberine göre, günümüzde daha çok görselliğe önem verilmesinden dolayı inşaatlarda kullanılan malzeme kalitesi, ikinci planda kaldı. Bu durumun doğal bir sonucu olarak bazı inşaat firmaları malzeme kalitesinden ödün vermeye ve görselliğe yönelmeye başladılar. Bundan dolayı bu makalemizde almak istediğiniz evde malzeme kalitesinin nasıl anlaşılacağını ve nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatmaya çalışacağız.
İki defa düşünmek gerekli
Dış yalıtımlarda kullanılan malzemenin kalitesi kadar yapılan işçiliğin kalitesi de önemli bir faktördür. Öte yandan tüm binayı ilgilendiren ve çok masraflı bir iş olmasından dolayı dış yalıtımda sıkıntısı olan bir binadan konut almak için iki defa düşünmek gereklidir.
Öncelikle kullanılan malzeme kadar işçilikte önemli olduğundan, öğrenme şansınız varsa binanın dış yalıtımını yapan firmanın bilgilerini öğrenin. (Genellikle binaların dışında Reklam amaçlı yer alıyor.)  Firmayı araştırarak dış yatılımın kaliteli olup olmadığı hakkında bir fikir edinebilirsiniz. Hatta direk firmadan almak istediğiniz evin dış yatılımı hakkında bilgi almanız en doğrusu olacaktır.
Dış yalıtımı, dışarıdan incelediğinizde gözle görülen çatlak veya kırk varsa tamir edilmediği sürece kesinlikle sıkıntı çıkartacaktır. Binanın dışında herhangi bir problem yoksa veya göremiyorsanız, almak istediğiniz evin içerisinde rutubet (özellikle tavan ve duvarın bağlandığı kısımlarında) olup olmadığına kontrol edin. Eğer ev yeni boyanmışsa rutubet alıp almadığını anlamak çok zor olacaktır. Bundan dolayı binanın aynı cephesinde yer alan diğer dairelere sorun veya inceleyin. Eğer herhangi bir rutubete rastlamadıysanız dış yalıtımda çok bir sıkıntı yoktur.
Konutun içerisinde dikkat edilmesi gerekenler
Konutun içerisinde ilk bakışta kalitesi anlaşılacak malzemeler olduğu kadar, kalitenin anlaşılması için çeşitli uzmanlık gerektiren malzemelerde vardır. Şimdi sabit olarak konut içerisinde ki malzeme kalitesinin nasıl anlayabileceğinize bir bakalım:
Mutfak dolapların kalitesi:  Mutfak dolapları, konutun içerisinde kullanılan malzemelerin kalitesini anlamanın en kolay yoludur. Çünkü hem göz önünde hem de çok kullanılmasından dolayı işçiliğini belli ediyor. Mutfak dolabında boyaların dökülmesi veya dolap kapaklarının tam olarak yerine oturmaması gibi problemler varsa işçilikte çeşitli sıkıntılar var demektir. Kullanılan malzemenin kalitesi ise uzaktan baktığınızda bile anlaşılabilmektedir. Emin olmak istiyorsanız dolapta kullanılan malzemenin türüne göre araştırma yapabilirsiniz.
Kombi ve petekler: Evin içerisindeki kombi ve peteklerin kalitesini anlamak için markasına bakmanız yeterlidir. İnternetten ufak bir araştırmayla markanın hangi kalitede olduğu rahatlıkla anlaşılabilir.
Kombi ve peteklerin ne kadar süredir kullanıldığı da önemli bir unsurdur. Markasına göre değişmekle birlikte gerekli bakımları yapılmış bir kombinin ortalama kullanım süresi 10-15 yıl arasıdır. Alınacak dairede kombi ve petekler 10 yıl ve üzeri bir yaştaysa değiştirme masrafını da hesaplamalısınız.
Parkeler: Almak istediğiniz evin parkelerinde kabarma veya basıldığında alttaki boşluktan dolayı ses çıkarma gibi problemler varsa, işçilikte çeşitli sıkıntıları mevcuttur. Parkelerde kullanılan malzemenin (çok fazla türü olduğundan) kalitesini anlamak zordur. Bunun için yapılacak en basit yol parkenin resimlerini çekerek bir parkeciye türünü ve kalitesini sormaktır.
Evin duvarları: Gözle görülen herhangi bir işçilik hatası olup olmadığını genel olarak bir kontrol edin. Özellikle prizlerin yanını, kapı ile duvarın kesiştiği noktaları kontrol edin. Herhangi bir yükseklik veya göze hoş gelmeyen bir durum varsa duvar işçiliğinde sıkıntı olabilir.

Ankara'da Her Bütçeye, Her Aileye Uygun Konut

Ankara’nın yeni yaşam alanlarından Mebuskent’te her aile tipine uygun konut var. Ödeme planı da bütçeye göre belirleniyor.


Aymor İnşaat tarafından projelendirilen, Batıkent Çakırlar Karacakaya mevkiinde 388 dönümde konumlanan Mebuskent’te 332 adet villa ve 602 dairelik 10 blok yer alıyor.

Projede yeni evliler için 2+1, çocuklu aileler için 3+1 ve 4+1 daireler, bahçeli villalar bulunuyor.

Aymor İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Kürşat Ayhan, Mebuskent konutlarının fiyat aralığının alt ve orta gelir grubu için uygun olduğunu dile getirdi. Ayhan, şunları ifade etti:

“Satışa sunulmasının ardından yoğun ilgi gören projede her bütçeye uygun konut bulunuyor. Ayrı tipte konutların ödeme planı, alıcının ödeme gücüne göre belirleniyor. İki maaşlı bir ailenin 4-5 sene vadede kira öder gibi taksitlerle Mebuskent’te konut edinmesi mümkün. Ayrıca 120 ay sıfır faiz imkânı da konforlu yaşamı olanaklı kılıyor.”
haberin devamı
http://www.evkolay.net/ankarada-her-butceye_-her-aileye-uygun-konut-haberdetay/?id=1710

17 Haziran 2015 Çarşamba

Rönesans İnşaat'tan Nijerya'da Otel Projesi

Rönesans Holding Grup Şirketleri’nden Rönesans MEA İnşaat’ın Nijerya’daki ilk projesi olan ve akıllı bina konseptiyle hayata geçirilen Sheraton FourPoints Otel’in açılışı gerçekleşti.

Rönesans MEA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özsüt “Afrika’nın birçok yerinde yeni projelerle yolumuza devam edeceğiz” dedi.
Dünyada 20 ülkede faaliyetlerini sürdüren Rönesans Holding’in Orta Doğu ve Afrika’daki faaliyetlerini üstlenen Rönesans MEA (Ortadoğu & Afrika) İnşaat, yeni pazar ülkelerdeki projelerini de başarıyla tamamlıyor. Nijerya’daki ilk projesi olan Sheraton FourPoints Oteli’ni 16 ay gibi kısa bir sürede tamamlayan Rönesans MEA İnşaat, aynı ülkenin Lagos, Abuja, Port Harcourt şehirlerindeki otel ve AVM projelerini üstlenmeye hazırlanıyor.
Nijerya’nın AkwaIbom eyaletindeki IkotEkpene şehrinde inşa edilen Sheraton FourPoints Oteli’nin açılışına Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari, Nijeryalı Bakanlar ve Federal Hükümet Senatörü katıldı. Rönesans MEA (Ortadoğu & Afrika) İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özsüt, “Geçen yıl başladığımız, dünya çapında tanınmış bir otel zincirinin halkası olan projeyi yaklaşık 16 ay gibi kısa bir sürede anahtar teslim olarak başarıyla sonuçlandırmanın gururunu yaşıyoruz. Projenin yüzde 80’ini yerel istihdamla tamamladık. Yerel istihdama sağladığımız katkı, yarattığımız iş potansiyeli, kalite ve hızımız nedeniyle Nijerya yetkilileri memnuniyetlerini paylaştılar. Rönesans, hızlı teslimat, kalite ve uygun fiyata iş yapan müteahhitler göz önüne alındığında dünyanın en büyük inşaat şirketlerinin başında yer almaktadır” diye konuştu.
haberin devamı için
http://www.evkolay.net/ronesans-insaattan-nijeryada-otel-projesi-haberdetay/?id=1708

15 Haziran 2015 Pazartesi

2015 Yılında Konut Fiyatları Arttı

2015 yılı konut fiyatları Mayıs ayına göre; %0,76 geçen yıla göre ise yüzde 7,35 artış meydana geldi.


Mortgage Uzmanı Garanti’nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2015 Haziran raporu yayınlandı. 'Reidin–GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi' kapsamındaki yeni konut fiyatlarında; geçen yıla oranla %7,35 artış olduğunu, 30 büyük ilin raporda bulunduğu belirtilerek 'Türkiye Kompozit Satılık Konut Fiyat Endeksi'nde, bir önceki aya göre %1,4, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,54 artış gerçekleşti. Raporun sonucunda Adana, metrekare başına yüzde 2,15 değer artışıyla Mayıs 2015’te konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği; Şanlıurfa ise yüzde 2 düşüşle metrekare başına konut satış fiyatlarının en çok azaldığı şehir olarak kayda geçti.

Mayıs ayında benzer nitelikte hazırlanan 'Türkiye Kompozit Kiralık Konut Fiyat Endeksi'nde ise bir önceki aya göre yüzde 1,34, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14,11 artış gerçekleşti. Bir önceki aya göre Yalova, metrekare başına yüzde 2,05 değer artışıyla kiraların en çok yükseldiği; Van ise yüzde 2 düşüşle konut kira değerlerinin en çok azaldığı şehir olarak belirtildi.

Geçen ay yeni konut satış fiyatları bir önceki aya göre, 1+1 dairelerde yüzde 0,78,
2+1 dairelerde yüzde 1,11,
3+1 dairelerde yüzde 0,76,
 4+1 dairelerde ise yüzde 0,14 arttı.
Nisan ayında endeks bir önceki aya göre 51-75 metrekare konutlarda yüzde 0,79, 76-100 metrekare konutlarda yüzde 0,71, 101-125 metrekare konutlarda yüzde 1,16, 126-150 metrekare konutlarda yüzde 0,76, 151 metrekare ve daha büyük alana sahip konutlarda ise yüzde 0,14 artış göstermiş oldu.

13 Haziran 2015 Cumartesi

Evde Çalışanlar için Dekorasyon Önerileri

Home office gittikçe yaygınlaşan bir çalışma alanına dönüşüyor... Sizde evdeki çalışma alanınızı güzel bir ofis konumuna dönüştürmek istemez misiniz?

-Günümüzde teknolojinin eskiye nazaran daha da ivme kazanmasıyla birlikte, tercih edilen çalışma şekillerinden biri de homeoffice oldu. Homeoffice çalışma yapacağınız odanın uyku getiren, gevşemeye izin veren bir oda olmaması, aksine size verimli bir çalışma ortamı sunması gerekiyor. Vaktinizin büyük bir çoğunluğunu bu odada geçireceğiniz de unutulmamalı.
-Bilgisayar başında işleri yürütüyorken diğer yandan da çayınızı yudumladığınız, sevdiğiniz bir masa ve tamamlayıcı sandalye ile dekorasyonu tamamladığınız bir oda istiyorsanız fotoğraflar size ilham verebilir.
-Masanızın ebatları da uygun büyüklükte olmalı. Sıkış sıkış ve üst üste bir masa düzeni verimi düşürebilir. Kendinize keyifli bir çalışma ortamı sağlamak için canlı çiçekleri seçebilirsiniz.
-Eğer burası misafir kabul ettiğiniz bir oda ise güzel bir koltuk yerleştirerek resmiyetten arınmış bir dekorasyon elde edebilirsiniz.
haberin devamı için
http://www.evkolay.net/evde-calisanlar-icin-dekorasyon-onerileri-haberdetay/?id=1705

12 Haziran 2015 Cuma

Beytürk İnşaat Dönüşüm Odaklı

Bursa'da 900 konutluk yeni bir projeye hazırlanan Beyttürk İnşaat, İstanbul'da dönüşüm için kolları sıvadı

Beyttürk İnşaat, BursaOrhangazi Belediyesi'nden 9 milyon TL'ye satın aldığı yaklaşık 32 bin metrekarelik arsaya 900 konut inşa etmeye hazırlanıyor. Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, Bursa Orhangazi projesinin, karma konsepte, bölgenin tek lüks projesi olduğu bilgisini vererek, "Yatırım amaçlı konut alacak yerli ve yabancı yatırımcıları hedeflediğimiz projemizde stüdyo, 1+1 ve 2+1 daireler yer alacak. Projemiz 90 milyonluk yatırımla hayata geçecek. Bölgede arsa stokumuz bulunuyor. 2023'e kadar burada 500 milyon doların üzerin yatırım planlıyoruz" diye konuştu. Projenin yapımına 30 Temmuz 2015'te başlanması teslimlerin ise Aralık 2017'de gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

2016'da İstanbul'da
2016 yılının başlarında Beyttürk markasıyla İstanbul'da da konutlar üreteceklerini açıklayan Barman, "Beyttürk markamızı 2016'da İstanbul'a taşıyacağız. İstanbul projelerimize 2016'nın ilk çeyreğinde başlamayı planlıyoruz. Özellikle Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm alanı ve Kağıthane ile ilgileniyoruz. 2016 içinde Orhangazi'de 2 bin 500, İstanbul'da bin olmak üzere toplam 3 bin 500 konutu satışa sunmuş olacağız" şeklinde konuştu.

6 Haziran 2015 Cumartesi

2016 Ev Tekstilinde Trend, Zıt Renklerin Uyumuyla Konforlu Tasarımlar

Bu yılki Evteks Fuar'ında 2016'nın en gözde ev tekstil trendleri açıklandı. Açıklamaya göre bu yıl en moda dekorasyon tarzı tezat renkler olacak. Evlerimizi renklerin zıtlığı ile gelen bir ahenk ile renklendireceğiz.

Tasarımlarıyla trendlerde etkileyici biri olan Fransız Trend Tasarım Ofisi Nelly Rodi;Evteks fuarında 2016 yılı için kullanılacak olan ev dekorasyon  desen, materyal ve renkleri hakkında bilgi verdi.
Cüretkar ve neşeli tarzlar
Fuara 2 binden fazla dekorasyon markası katıldı. Fuarda genel görüşe göre 2016 yılında dünya ev tekstilinde duygu alışverişini ve etkileşimi savunan cüretkar ve neşeli tarzlar bizleri bekliyor.
2016'da en çok tercih edilen tasarım zıt renklerle yapılan oda tasarımları olacak. Hareketsizlik yerine yepyeni dinamik renklerin kullanılması ve ev tekstilinde yaratıcılığı ön plana alarak yenilikler yapılması bekleniyor. Ayrıca en temel unsurlardan biri de ahenk içinde olan tüketicilerin kendilerini rahat ve güvende hissedebilecekleri bir ortam.
Kısaca özetlemek gerekirse, bu trend evlerinizde zıt renkler ile, kolay kullanılabilen size rahatlık ve güven hissi veren fantastik tasarımlar oluşturacak. 2016 ev tekstili temaları rafine, estetik bir yılı yansıtacak.
Şimdi yapılabilecek tasarımlara bir göz atalım
1- Peplum Partisi 

Mükemmellik ve yaratıcılık adına çıkılan bu yolda Glamdiator, kitleleri mutlu etme ya da uyum sağlama kaygısının çok ötesinde tarz ve görkem arayışında. Gücün ve cazibenin geri dönüşünü kutlayan günümüz tanrıları ve tanrıçaları, cüretkar Greko-Romen motifleri eşliğinde klasik dönemden ilham alıyor. Sahne ve ihtişam için açık bir tutku ve böyle bir tarz için gerekli asalet.
2- Çatı Tutkusu
Rakipsiz bir teknik bilgi eşliğinde en görkemli şekliyle dekoratif sanatın ruhu. Dostane farklara sahip nadide ve ince ruhlu bir barok biçimi kullanıcılar da yaşatılıyor. Bir yandan özgüveni yüksek, çarpıcı bir inceliğe sahip teatral ve canlı bir dekorasyon meydana getirirken, diğer yandan sıra dışı kıvrımlardan korkmuyor ve heveslerini büyük bir gösterişle sergiliyor.
3-  Enfes Cennet
Organik, düşsel mekânlarda, yabani, coşkulu bir doğa formuyla geçişen dokuya sahip inanılmaz bir ev arayışında olan bu cesur tüketiciler için deneysel bir ruh sunuyor. Ve yapay olanla flört etmekten de korkmuyorlar, doğal ve sentetik genetiği çiftleştirebildikleri müddetçe geleceğin evcilleştirilmesi onların amentüsü.