31 Mayıs 2015 Pazar

Tüketici Talebi Olmadan Konut Kredisine Sigorta Yapılamayacak

Konut kredisi kullanımlarında tüketicinin yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile açık talebi olmaksızın kredi ile ilgili sigorta yaptırılamayacak. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan konut finansmanı sözleşmeleri yönetmeliğine göre, sözleşmenin, sabit, değişken veya sabit ve değişken faizin birlikte uygulandığı kredi tiplerine göre, yönetmelikle belirlenen unsurları içermesi zorunlu tutuldu.

Erken Ödemeler
Tüketici, konut finansmanı kuruluşuna borçlandığı tutarın tamamını veya bir taksit

tutarından az olmamak üzere herhangi bir tutarı vadesinden önce ödemesi hâlinde, konut finansmanı kuruluşu, erken ödenen miktara göre yönetmelikle belirtilen hükümlere uygun olarak gerekli indirimi yapmakla yükümlü olacak.
İFLAS DURUMU
Tüketici taksitleri ödemede sorun yaşarsa konut finansmanı kuruluşunun bütün edimlerini yerine getirmiş olması ve tüketicinin de birbirini izleyen en az iki taksidi ödemede temerrüde düşmesi halinde kullanılabilecek.
haberin devamı için
http://www.evkolay.net/tuketici-talebi-olmadan-konut-kredisine-sigorta-yapilamayacak-haberdetay/?id=1700

29 Mayıs 2015 Cuma

İstanbul'da yapılan bu projeye 10 kat talep geldi

İş GYO ve Nef ortaklığı ile Topkapı'da yapılan İnistanbul Gala projesi 320 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

Topkapı’da daha önce mülkiyeti Şişecam Fabrikaları’na ait olan 130 dönüm arazide net 80 dönüm üzerinde 4 farklı proje yapılacak. Farklı bir mimariye sahip olan projede toplamda 3 bine yakın konut bulunacak. İnistanbul Gala adı verilen ilk projede 1+1’den 4+1’e kadar değişen 788 konut yer alacak. 320 milyon liraya satın alınan arazide İş GYO ile Nef’in yüzde 50-50 payları bulunuyor.
470 milyon dolarlık yatırım yapılması planlanan projelerden İnistanbul Gala için 1.5 yıl hazırlık süreci ve master planı yapıldı. Ortaklık, toplam projeden 1.6 milyar lira gelir bekliyor. Projenin ilk etabındaki 788 konuta ön talep döneminde 7 bin 200 başvuru geldi. Aralık 2017’de teslim edilmesi planlanan projede yer alan 788 konuttan 618’i satıldı.
Her ihtiyaca blok
İnistanbul Gala, 17 katlı 4 blok halinde yapılacak. Bloklar ise 1+1 ve 2+1 tercih edenler için ayrı, 3+1 ve 4+1 gibi büyük daireleri tercih edenler için ayrı planlandı. Toplam 25 bin metrekare üzerinde yer alacak proje için çeşitli ödeme sistemleri de oluşturuldu. İnistanbul Gala lansmanında konuşan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, arazinin tamamen temizlendiğini belirterek, inşaata hazır halde olduğunu söyledi. Tanes, projenin inşaatı için yakında ihaleye çıkacaklarını, yaz sonuna tüm işlemleri bitirerek inşaatın başlamasını hedeflediklerini kaydetti. Tanes, “Geçtiğimiz gün uluslararası boyutta yapılan bir araştırmada İstanbul, dünyada son 5 yılda en çok gelişen şehir oldu. Gelişme potansiyeli de en açık şehir. Bizler bunun farkında olarak, böyle bir şehrin planlamasına, mimarisine projelerimizle destek oluyoruz. Geleceğe yönelik çalışmalar yapıyoruz. İnistanbul Gala’nın tüm altyapı üstyapı çalışmaları için uzun zaman çalıştık” dedi.

18 Mayıs 2015 Pazartesi

Çanakkale Boğaz Köprüsü Arazi Fiyatlarını Etkiliyor

Çanakkale Boğaz Köprüsü’nün güzergahının netleşmesinden sonra Gelibolu ve Lapseki’de arazi fiyatları 3 kat arttı. köprü ve kapsamında yapılacak olan olan Kınalı- Tekirdağ-Çanakkale- Savaştepe Otoyolu Projesi’nin açıklanması ile arsalar liradan değil dolardan satışa açıldı.

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, Gelibolu ve Lapseki’de arsa alım satımının arttığına işaret etti. Erilkun, şu an Gelibolu’da arazilerin metrekaresinin 250 lira ile bin lira, Lapseki’de ise 150 lira ile 750 lira olduğunu bildirdi.
Köprü Gelibolu ve Lapseki köylerini de etkileyecek öngörüsü ile arazi maliklerinin arsaları satmaya yanaşmadığını söyleyen Erilkun, açıklamalarına devam etti:
“Lapseki – Yeniceköy’de 224 dönüm bir arazinin satışını üstlenen bir bayiimiz köprüden evvel buraya 600 bin lira talep eden arazi sahipleri bu rakamı 600 bin dolara çıkardı. Şu anda Çanakkale’de en revaçta olan emlaklar büyük metrekareli araziler. Yatırımcılar konut yerine arazi almayı tercih ediyor.

16 Mayıs 2015 Cumartesi

Aliağa’da Yeni Proje İçin Atım Atıldı

Fabrika, toplu konut ve rezidans başta olmak üzere yurtiçi ve yurtdışında pek çok dev projeyi hayata geçiren Nurem İnşaat A.Ş. ve Sürmeli GYP, İzmir'in Aliağa ilçesinde yeni bir projeyi daha satışa sunuyor. Daha önce ilçede 500 konut inşa eden SN Proje Grup, dev yatırımlar ile Aliağa’da konuk ihtiyacına yönelik prestiji yüksek proje ile geliyor. SN Life, SN Park projelerinden sonra SN Park Plus projesinin de lansmanını yapan grup, kısa bir süre içinde satışlara başlıyor. 1+1, 2+1 ve dubleks dairelerden oluşan SN Park Aliağa konutları, etaplar halinde 12 ayda tamamlanacak.

“BURADAN KONUT ALAN KAZANIYOR”
Büyük yatırımların merkezi olan ve yoğun kalifiye insan göçü alan Aliağa’da hayata geçirilen proje hazırlanırken daha eskiden olduğu gibi insanların oturacağı metrekarelerin göz önüne alındığını söyleyen Uzun ve Sürmeli, “Fiyatlarımız ‘ihtiyacına kadar öde’ anlayışı ile cazip halde, kalite ve güven bir arada yüzde 1 KDV ve çok sayıda ödeme çeşidi var. . Bölgeye olan talep ve konutlar için belirlenen fiyatlar, bu verileri ortaya koyuyor. Bu yüzden konutlar daha şimdiden hem İzmir'den hem de Türkiye’nin dört bir yanından yoğun talep görüyor.”

12 Mayıs 2015 Salı

İzmir Bornova’da 830 Dairelik Yeni Yaşam Alanı

İZMİR’İN Bornova İlçesi Kazım Dirik Mahallesi'nde inşaatına başlanan 830 dairelik 'Folkart Life Bornova' projesinin tanıtımı basın toplantısıyla yapıldı. 250 milyon TL’lik yatırımın yüzde 72’si yeşil alan olduğunu söyleyen Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir’e yaklaşık 900 milyon liralık inşaat yatırımı yaptıklarını ve 5 yılda Türkiye’de enbüyük inşaat firması olmayı hedeflediklerini söyledi. İzmir’ e İstanbul’dan daha çok güvendiklerini söyleyen Sancak, 1 yılda 1 Milyar TL yatırım yapmayı planlıyoruz.

900 MİLYON’LUK DEV YATIRIM
İzmir'e bugüne kadar toplam 900 milyon TL yatırım yaptıklarına dikkat çeken Mesut Sancak, elbette başka yatırımlarımız da var. folkart gelecek 5 yılda Türkiye’nin en büyük inşaat firması olmak için durmadan çalışacak. Ana hedefimiz budur” dedi.
İstanbul ve İzmir arasında yapımı süren otoyolun tamamlanmasının ardından İzmir'de önemli gelişmelerin yaşanacağını vurgulayan Sancak, " İstanbul artık doldu, İstanbul’dan İzmir’e gelecek insan çok otoyol bitimiyle İzmir tatil bölgeleri taşacak.
Satış Müdürü Elzem Sül projedeki yapıların fiyatlandırmasıyla ilgili bilgiler verdi. Sül, 1+0'dan 4+1'e kadar farklı konseptlerdeki konutların 189 bin liradan 725 bin liraya kadar değişen fiyatlardan satışa sunulduğunu belirtti.

8 Mayıs 2015 Cuma

İzmir'e 2 Kuleden Oluşan Ofis Projesi

İzmir'de yeni yapılmakta olan Şehrin Yapı projesi Bayraklı’da  iş dünyasına hizmet verecek tamamıyla ofis konseptine sahip 250 milyon dolarlık yapısıyla şehrin yeni merkezi olacak gibi görünüyor.

2017 yılında teslim edilecek olan projede biri 32 biri 33 katlı 2 tane kule bulunmakta.
Adnan Kılıçoğlu İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Vahit Tarık Kılıçoğlu, Şehrin Yapı’yı 2012’de Katal İnşaat ile birlikte kurduklarını hatırlatarak, “Üst düzey proje geliştirmek amacıyla kurduğumuz Şehrin Yapı’nın ilk projesi Novus&Ventus oldu. Birinci kulede yerin altındaki 3 katlı otoparkın inşaatı tamamlandı. Projemizde konut yok, bölgede yüzde 30 konut yapma hakkımız olmasına rağmen kullanmadık.  Novus adını verdiğimiz birinci kule Latince’de yeni, Ventus adını verdiğimiz ikinci kulenin adı da Latince’de rüzgar anlamına geliyor.  İki kulenin yaklaşık yatırım tutarı 250 milyon dolar. Projemizin  en büyük artısı bölgedeki deniz manzarası kesilmeyen bir yerde olması. Önümüz 50 bin metrekare resmi tesis alanı.
Dolayısıyla deniz manzarası kesilmeyecek. Bu da  mahkeme kararıyla imar planına işlendi, değiştirilmesi söz konusu değildir” dedi.
Kılıçoğlu, içerisinde konut olmayan tamamen ofislerden oluşan bir proje olduğunun altını çizerek, “Projemizde spor alanı, yüzme havuzu yok. İnsanlar ofise çalışmaya gelir, yüzmeye gelmez. Mix proje olunca ofisler de onların aidatlarını ödemek zorunda kalır.  Aidat ücretlerini  minimize  etmek için kullanılmayacak özellikleri eklemedik. 2 kulede 250 ofis var. Birinci kuledeki ofisler daha büyük, 120-700 metrekare arasında. İkinci kuledeki ofisler  ise 88-440 metrekare arasında değişiyor. Bütün ofisler deniz manzaralı. Bugün proje bittiği zaman mininum yüzde 35 prim yapacak” bilgilerini verdi. 
Satışların başladığını ve metrekare fiyatının 2 bin 500 dolar civarında olduğunu belirten Kılıçoğlu, proje bittiğinde ofislerin metrekaresi 15 –18 dolar arasında kiralanabileceğini bildirdi. Kılıçoğlu, satışlara ilginin beklediklerinin üzerinde olduğunu söyledi.

6 Mayıs 2015 Çarşamba

Çanakkale’de Konut Günleri

Çanakkale’de Müteahhitler Birliği tarafından düzenlenecek olanÇanakkale Konut Günleri etkinliği 13 Mayıs’ta başlayıp 19 Mayıs’ta sona erecek. İskele Meydanı’nda halka gösterilmesi planlanan prestij projeleri için özel indirimler de yapılacak. Her gün sabah saat 10’dan saat 23’e kadar sürecek olan gösterimler boyunca halk stantlarda gezerek projeleri yakından görme imkânı bulacak.

Çanakkale Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenecek olan projenin ev sahipliğini yapan Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural, hedefledikleri ziyaretçi sayısının 40 bin civarında olduğunu ve sergilenen konutların yüzde 70’inin stoklu, yüzde 30’unun ise anında teslim edilebilecek nitelikte olduğunu ifade etti.
AMAÇ PAZAR OLUŞTURMAK
Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkan Yardımcısı Gazi Tuğrul Ertuğrul’da konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Çanakkale’nin nüfusunda artış yaşandığını ve bu artıştan dolayı Pazar oluşturmak istediklerini ifade etti.

Çin'de Emlak Satışında Yeni Sistem

Çin'de tanıtım ve reklamlarda yabancı yüzler kullanılması büyük rağbet görürken, yabancılar Çinli firmaların kiralık listelerinde yer alıyor. Bu nedenle firmalar konutsatarken bunları değerlendiriyor. Çin'in iç bölgelerinde oldukça tutulan yabancılar, giyim mağazalarında, açılışlarda, tanıtımlarda, reklamlarda ve televizyon dizilerinde yer almaya başladılar.

Çin'de bulunan sanal alışveriş sitesi Taobao'da geçtiğimiz günlerde yayınlanan ilan oldukça ilgi çekti. Taobao'da yayınlanan ilanda yabancı modellerin bir saatlik 499 yuan yani 80 dolar karşılığında kiralanabildikleri yer aldı. Beyaz tenli yabancıların reklam çalışmalarında daha pahalı yer alırken, Çinli müşteriler daha ucuz olan zencileri de tercih edebiliyorlar.

2 Mayıs 2015 Cumartesi

Asmalı Bahçeli Evler, Bahçeşehir’de Sizleri Bekliyor

Doğru lokasyonlarda doğru projelendirme ile inşa edilen bahçeli evlere olan ilgi yıldan yıla artarken, arsaların bir bir kapanmasından dolayı proje üretmek neredeyse imkânsız bir hal aldı.

Dekar DK ise planlı kentleşmenin İstanbul'daki simgesi olan Bahçeşehir'deki yeni projesi 'Dekar Aşmalı Bahçeler' ile daha fazla sayıda aileyi bahçeli konut sahibi yapmayı hedefliyor. 165 bin metrekarelik alan üzerinde iki kısımdan oluşan Dekar Aşmalı Bahçeler, uygun fiyatları ile bahçeli ev isteyenlerin hayallerini gerçekleştiriyor.
Dekor asmalı bahçeler ve yeşilin en güzeli ile iç içe yaşamak isteyenler projenin ilk kısmı 50 bin metrekare üzerine yapılacak 228 evin satışı başladı.
Dekar DK Yönetim Kurulu Başkam Salih Kuzu, " Bahçeşehir’de şehrin içinde bahçeli ve gerçek bir yaşamı sunuyoruz. Herkese uygun fiyatlar ile 2+1,3+1,4+1,4+2 ve 5+1 bahçeli ev seçenekleri ile herkesi bahçeli bir ev sahibi yapmayı hedefliyoruz" dedi.
İlk etabın 8 ay sonra teslim edileceği projede, yüzde 5 peşinat ile bahçeli ev sahibi olma imkânı sunuluyor. İstanbul Bahçeşehir'de hayata geçirilen üçüncü Dekar DK projesi olan Dekar Aşmalı Bahçeler'e, ilginin çok yoğun olduğunu söyleyen Kuzu, projenin ilk etap satışları yüzde 85 bitti. 2.etap satışlarımız sürüyor dedi. Dekar Aşmalı Bahçeler projesi ile daha fazla sayıda aileyi bahçeli konut sahibi yapmayı hedeflediklerini söyleyen Salih Kuzu, "Dekar'ı takip eden ve yeni projelerimizi sabırsızlıkla bekleyen bir müşteri kitlemiz var.
Dekar Asmalı Bahçelerde tek kat ya da dubleks olarak brüt 119 ile 188 metrekare aralığında evler yer alıyor. Projede her evin 30 ile 300 metrekare arasında değişen bahçeleri bulunuyor. Projelerimizde en büyük ilgiyi 2+1 bahçeli evlerimiz görüyor, her odasından bahçeye çıkılabilecek bir yapı olan bu evler hem oturmak isteyenlere hem de yatırımcı müşterilerimiz için oldukça avantajlı” dedi.