30 Nisan 2015 Perşembe

Enerji Tasarrufu Eclectia İle Yüzde 70 Seviyelerinde

Isı, su, ses yalıtımı ve zemin kaplama sistemlerinin üretici Eclectia, Türkiye'deki fabrikasında ürettiği ısı yalıtım sıvası ile dübel kullanmadan, evi delmeden ve üzerine artı yük getirmeden yüzde 70'e varan enerji tasarrufu ile nerdeyse yüzde 100 su yalıtımı vaat ediyor.

Isoplaster isimli ısı yalıtım sıvasının özel formülü ile çimentosuz, kumsuz, filesiz, dübelsiz, elastik ve uzun ömürlü olduğunu belirten şirket yetkilileri, ayrıca bu özel sıva ile eve dekoratif görünüm sağlandığını vurguluyor. Ekonomik ve hafif olarak nitelendirilen özel sıva ile yapılarda ek yeri olmadan, boşluk bırakmadan bütün doğa ve dışarıdan gelecek etkenlere karşı koruma sağladığını, hava geçirgenliği sayesinde su buharı geçişine de imkân sağlıyor.
“ISI YALITIMI YÜZDE 70’E ULAŞIYOR”
Ürünlerinin tek başına evinize yüzde 100 su izolasyonu, yüzde 30 ısı yalıtımı sağladığını, EPS plakaları ile birlikte uygulandığında da ısı yalıtımının yüzde 70'e ulaştığını dile getiriyor.

28 Nisan 2015 Salı

Ankara’da 'Kent İncek' Projesinin Adımları Atıldı

Bu yılın ortalarında başlaması planlanan ‘Kent İncek’ projesi kapsamında lüks ve yüksek standartlı 5 farklı tipte 850 konutun 54 dönümlük arazi üzerine inşa edilmesi için adım atıldı.

BESA Grup, Ankara’nın yeni yaşam merkezi olarak adlandırılan İncek’te 850 adet konuttan oluşan ‘Kent İncek’ projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. 54 dönüm arazi üzerine kurulacak inşa edilecek konutların manzarası da Mogan Gölü olacak. Dev projede yer alacak olan 1+1, 2+1, 2,5+1, 3,5+1 ve 4,5+1 konutlar olacak. Peyzaj alanları oluşturulacak ve konut sahipleri doğa ile iç içe bir yaşam sürecek.
BEZCİ: “ANKARA’YA YENİ BİR YAPI KAZANDIRDIK”
İmza töreninde konuşan Besa Grup Yönetim Kurulu Başkan’ı Salih Bezci; Yaklaşık 40 yıldan bu yana Ankara’da modern ve kaliteli kentleşmeye imza attıklarını, bu proje ile Ankara’ya yeni bir yapı kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

26 Nisan 2015 Pazar

Batman'da 70 Milyonluk Proje Başladı

Kentsel dönüşüm projesinde Belde mahallesindeki eski belediye konutları yeni iş merkezi haline geliyor. Residence projesi kapsamında 638 işyeri ilekonut alanına dönüşüyor. Konutların yapımını üstlenen firma, 70 milyon TL’lik projeye start verdi. 

“PROJE İÇİN 70 MİLYON TL HARCANACAK”
Batman’ın gözde semti Belde’de eski belediye konutları, kentsel dönüşüm projesi ile 638 konut ile iş merkezi haline dönüşecek. Kentsel dönüşüm projesi kapsamındaBatman’a sosyal bir proje kazandıracaklarını ifade eden Ülker; “30 yıldır İstanbul’da inşaat sektöründe önemli projeleri hayata geçiren firmamız, bölgede de tatil köyleri projelerine imza attı. Bölgenin sıcak havasını dikkate alıp kış ve yaz mevsiminde sıcaklığı 25 derecede tutacak bir termal projesini de Batman’da hayata geçireceğiz” dedi.

19 Nisan 2015 Pazar

Konteynerdan 100 haneli 5'er katlı apartmanlar

Bulgaristan'daki bir inşaat şirketi, yeni konut projesinde farklı bir yöntem deneyecek. 


başkenti Bükreş'te yapacağı 100 haneli proje konteynerlardan oluşacak.
Romanya Konut Fuarı'na farklı bir proje ile fuara katılan Bulgar inşaat şirketi MebelGroup, Bükreş'te 2'şer odalı 100 haneli konteyner site projesini tanıttı. Normalde gemi taşımacılığında kullanılan konteynerların bir araya getirilmesiyle oluşturulacak olan sitede 2 odalı 27 metrekarelik 100 daire bulunacak. Bu evler ortalama 12 bin Euro'dan satışa sunulacak. Her bir apartmanın 5 kat olacağı sitenin normal dairelere göre daha çevreci olacağı belirtiliyor. 

Romanya'da normal bir daire için yıllık olarak metrekare başına 180 kWh enerji harcandığını ancak bu projedeki dairelerde sadece 80 kWh enerji sarfiyatı yapılarak yüzde 50 den fazla tasarruf sağlanacağı belirtiliyor.

Şirket sorumlusu Svezdelivm Micev, "Bu sistemle hem inşaat süreci çok kısalıyor hem de evler daha ucuza yapılabiliyor. Bu projelerin benzerlerini Londra, Yeni Zelanda ve Amsterdam'da görüyoruz" dedi.

18 Nisan 2015 Cumartesi

Ev alırken depreme dayanıklılığına dikkat edin

Ülkemizin deprem kuşağında olması ve son yıllarda bazı illerde büyük depremlerin yaşanmış olması nedeniyleev alırken dikkat edilmesi gereken en önemli şey de evinizin depreme karşı ne kadar dayanıklı olduğudur.


Konuyla ilgili açıklama yapan Universal21 Yönetici Ortağı Adil Yaman, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu fakat depremlerin değil kötü inşa edilmiş binaların insanları öldürdüğünü söyledi.

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, büyük kentlerde konut alan insanlar aldıkları evde ilk olarak özelliklere, daha sonra evin konumuna ve son olarak çevresel özelliklerine dikkat ediyorlar. Konut özelliğinde yüzde 31 gibi yüksek bir oranla deprem yönetmenliğine uygun inşa edilip edilmediği geliyor. Bunu yüzde 21 ile konutun genişliği, yüzde 11 ile ısınma özellikleri izliyor. Genellikle müşterilerimizin ilk sorguladıkları konu deprem güvenliği oluyor. Konut alacak kişilerin bu bilince sahip olması memnuniyet verici olduğunu söyleyen Universal21 Yönetici Ortağı Adil Yaman, “buna ek olarak bin metrekare üzeri inşaat alanlarında çok doğru ve başarılı bir çalışma ile yapı denetim sistemi getirilmesi de önemli bir açığı kapattı. Ancak bu konuda toplumsal bilincin yıldönümleri ile sınırlı kalmaması, tüm kitlelerde süreklilik kazanması gerekiyor. Çünkü ülkemiz her bölgesi ile deprem kuşağında ve her deprem hepimize, özellikle de sektörün gelişimi için çaba gösteren bizlere acı veriyor.” Dedi
Universal21 Yönetici Ortağı Adil Yaman şunları söyledi: “İster yatırım ister kullanım amaçlı olsun ev tercih edeceklerin projenin kendisi kadar zeminini de incelemeleri gerekiyor. Binanın balçık mı, kum mu, dolgu zeminde mi yoksa kaya zeminde mi olduğu öğrenilmeli. Proje henüz inşaat aşamasındaysa zemin raporuna da bakılabilir. Ardından proje de aynı titizlikle incelenmeli. Binanın tekniğine uygun yapılması, çok iyi bir statik projeye sahip olması gerekiyor. Bir deprem ülkesi olduğumuzu asla unutmamalıyız. Bu yüzden zeminin sağlamlığı ve binanın Deprem Yönetmeliği’ne uygun olması hayati önem taşıyor.”  dedi.

17 Nisan 2015 Cuma

Evinizde düzenli bir mutfak için yapabilecekleriniz

Ev dendiğinde bayanların en çok önem verdiği yer mutfak olsa gerek. Yemek, bulaşık derken vaktinin büyük bir bölümünü mutfakta geçirirler. O nedenle düzenli bir mutfak bayanlar için çok önemlidir.
Mutfağınızı daha düzenli bir hale getirmek için acaba neler yapabilirsiniz?

Asmayı deneyin!
Dolap altlarına yapacağınız askılıklar sayesinde bir çok kalabalığı ortadan kaldırabilirsiniz. Önlükler, tutacaklar, havlular, şekerlik, kitaplar gibi el altından kalkabilecek ama şık görüntü yaratabilecek objeleri bir rafa kaldırın ve altındaki alanı asmak için kullanın.
Ayırın
Ev eşyalarınızı dizerken kullanım sıklığına göre dizmeyi deneyin. Dolabınızdaki raflara mutfak eşyalarını dizerken günlük olanları alt raflara koyun. Özel günlerde ve daha az kullandıklarınızı üst raflara istifleyin.
Gruplayın
Benzer ürünleri bir araya toplayarak gruplayın. Böylece iç içe geçen ürünler daha az yer kaplayacaktır. Tavalar, tencereler, plastik ürünler vb mutfak eşyalarını bir yere toplayın.
Yakın tutun
Buzdolabı poşeti, strech film, folyo gibi ürünleri buzdolabı yakınında bir dolapta saklayın. İhtiyacınız olduğunda el altında bulunsun.
Plastikler
Plastik saklama kapları için bir çekmece ayırın ve hepsini bir arada tutun. Kapaklarıyla gövdelerini ayrı saklarsanız, yerden tasarruf edersiniz. Böylece kapları iç içe geçirebilirsiniz. Ayrıca unutmamanız gereken bir şey de evdeki

15 Nisan 2015 Çarşamba

Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ufuk Tutan yaptığı açıklamada; ekonominin dinamik sektörleri arasında yer alan inşaatın son zamanlarda durgunlaştığını dile getirdi.

2013 ile 2014 senesi karşılaştırıldığında 2013 senesinde 5 Satılık daireden 4’ü satılıyor ve 2014 yılında 4 konuttan 3 tanesi zorlukla satılıyor, dedi.
Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ufuk Tutan; Son 2 seneye bakıldığında oldukça azla konut beklediği bir o kadar fazla da inşaat yapıldığını söylüyor. Ayrıca bekleyen ile satılan konut arasındaki fark 100.000’den 250.000’e çıktığını belirtti.
Bir çok konut yapım aşamasında duruyor diyen Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ufuk Tutan, ipotekli konut satış 1. El konut satışından daha fazla olduğunu söyledi.
Arsa fiyatlarının ve girdi fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirten Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ufuk Tutan; lüks dairelere yönelmek özellikle İstanbul’daki sıkıntıyı ortaya koyuyor, dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu rakamlarını sıralayan Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ufuk Tutan;
 2014 yılında 1 milyon 165 bin 381 konut satıldı. Satılan evlerden 541 bin 554’ünü ilk satışlar, 623 bin 827’sini ise ikinci el satışlar oluşturdu.
Türkiye’de 2014 yılında 1 milyon 14 bin 678 daire için yapı ruhsatı alındı ve yapı kullanma izin belgesi alan daire sayısı ise 766 bin 527 olarak kaldı. Bu rakamlara göre yapı ruhsatı alma ve yapı kullanma izin belgesi oranı 4/3’te sabitlendi. En fazla konut satışı yapılan il; İstanbul’da olurken 2014 yılında yapı kullanma izin belgesi alınan 141 bin 188 daireden, 102 bin 936’sı ancak satılabildi.

13 Nisan 2015 Pazartesi

Taraklı'da satılık daire bulmak artık tarih oldu

Olgun şimşek ve Şener Şen’in reklam filmini çektikleri kasabanın yeniden keşfedilmesiyle Sakarya ve Taraklılı ilçesindeki tarihi Osmanlı evleri ve fiyatları son birkaç yılda % 500 oranında arttı. Artık sakin ve huzurlu olan taraklıda ev bulmak imkânsız boyutlara ulaştı.

Reklam filmi sayesinde adını duyuran Taraklı’nın şansı bir anda öndü. Mümkünlü tüm dünyanın dikkatini çekti. 2011 de Uluslararası Cittaslow ağına dahil olması sağlandı. Sağlık turizmine olan yatırımlarda hız kazandı. 30-40 bin tl ye ev satılamazken iyi rsetore edildiğinde değeri 400-600 bin tl ye çıktı. Tarihi konakların bir kısmı restore edilerek butik otel olarak değerlendirildi
Sakinliği isteyen iş adamları ve sanatçılar Taraklı’dan ev satın aldı. Önceden satılık ilanı ile sıkça karşılaşırken şuan da ev bulmak imkânsızlaştı. Emlakçılar tadilat ile onarılan evlerin bile değerinin arttığını ve satılık evin neredeyse tükendiğini ifade etti.

100 Yıl Ömre Sahip 70.00 TL'ye Ev

Son zamanlarda ahşap eve olan ilgi arttı. Fiyatlarına baktığımızda; betonarme evler 120.000 TL, ahşap evler ise; 70.000 TL olduğu söylendi.

Tüyap Bursa Fuarcılık AŞ bünyesinde gerçekleşenBursa İnşaat Fuarı’nın destekçileri arasında bulunan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD), Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası ve bir çok kuruluş ilgi çekmeyi başardı.
Fuarın en ilgi çeken ürünü; Balıkesir’in Edremit ilçe merkezli bir ahşap firması tarafından yapılan 2 katlı ahşap ev projesi oldu.
Firma sahibi Hidayet Özçelik; yaptığı açıklamada ahşap evlerin daha sağlıklı ve dayanıklı olduğunu, depreme karşı da korumalı olduğunu belirtti. Yangın çıkması sonucunda zarar gören kısım yapılıyor. Beton evlerde tüm konutu değiştirmek zorunda kalıyorsunuz, dedi. Firma sahibi metre kare fiyatlarının 800 TL ile 500 TL arasında değiştiğini ifade ederken; bir ahşap maliyetinin 70.000 TL ile 150.000 TL arasında olduğunu ifade etti.

9 Nisan 2015 Perşembe

Avrupark Bahçekent Projei 2018'de teslim ediliyor

Avrupark Projesi satışa çıkmaya hazırlanıyor. Projedeki konut fiyatlarının yavaş yavaş yükseleceğini böylece her gelir grubunun projede yer alacağının amaçlandığı belirtildi.

11 Nisan 2015 tarihinde satışların başlayacağı Avrupark Bahçekent Projesi Cihan İnşaat ve Konut Yapı ortaklığı ile oluşturuldu.. Projeye yapılan yatırım; 500 Milyon Lira olarak belirtildi. Proje kapsamında 1394 konut, 86 ticari ünite bulunmaktadır.
Şehir parkı ile dikkat çeken projenin 2018 yılında tamamlanacağı belirtildi. Toplantıya katılanlar arasında yer alan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum açıklamasında Bahçekent’te 160 dönüm, Kayaşehir’de 270 dönüm şehir parkı yaptıklarını ve yatırımın 50 Milyon Lira olduğunu belirtti.
 Cihan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ertuğrul Yavuz Pala yaptığı açıklamada proje tamamlandığında ev alanlar %80 kazanmış olacak, dedi. Ayrıca projenin reklam yüzü Mustafa Denizli oldu.
haberin devamı için
http://www.evkolay.net/avrupark-bahcekent-projei-2018de-teslim-ediliyor-haberdetay/?id=1671

8 Nisan 2015 Çarşamba

Esas Holding'den, Çanakkale Esas 17 Burda

AVM yatırımları ile bilinen Esas Holding ve Gayrimenkul, AVM yatırımlarını hızlandırdığını açıkladı. İstanbul’da düzenledikleri toplantıda Çanakkale’de AVM açacaklarını ve bu AVM’nin yarın açılacağını bildirdiler.

Toplantıda açıklama yapan Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı;Çanakkale, Bolu ve Kocaeli illerinde de yeni AVM projelerinin olduğundan bahsetti.
2016 projelerinden de söz eden Esas Holding; seneye 3 AVM projesinin olacağın değindi. İlk projeleri olan Çanakkale Esas 17 Burda AVM’nin sonrasında Eylül ayında Bolu Esas 14 Burda ve Kocaeli Esas 41 Burda AVM açılışlarını yapacak. Hem yurtiçinde hem de yurtdışında projelerinin olduğunu belirten Esas Holding, toplamda 1,5 Milyar yatırım yapacaklarını belirtti.

7 Nisan 2015 Salı

Doğalgaz Faturalarınızı Düşürmenin Yolu Pasif Ev

Sıfır Enerji ve Pasif Ev Derneği (SEPEV) Başkanı Tuğba Salman Gürcan pasifev standardı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yaptığı açıklamada 1991 yılından beri bu standardın Almanya’da kullanıldığını ve ülkemizde kullanılması halinde 300 TL’lik bir doğalgaz faturasının 50 TL’ye düşebileceğini belirtti.


AKG Gazbeton; 2014 yılında başlayan ve 4.’sü düzenlenen Tasarımın Binbir Yüzü Semineri’nde pasif ev standardını gazeteciler ve İzmirliler ile buluşturdu. Enerjide Pasif, Konforda Aktif Geleceğin Yapıları Semineri; SEPEV Başkanı ve Ekho Mimarlık’ın kurucusu Gürcan ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Yeşil Bina Uzmanı Seda Müftüoğlu Güleç tarafından verildi.
Mimara İhtiyaç Var
Seminer konuşmasında Mimar Tuğba Salman Gürcan; bu alanda çalışacak mimarlara ihtiyaç olduğunu, bunun nedeni ise; Türkiye’de sadece 10 tane pasif ev standardı bulunduğunu belirtti.

4 Nisan 2015 Cumartesi

Dubai Emlak Fuarında Demir İnşaat 3 Günde 10 Konut Sattı

3 Günde 10 Konut Satıldı
Gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeler ile yabancı yatırımcıların gözdeleri arasında Türkiye’de var. Bu nedenle de Türkiye’ye 4 Milyar Dolar seviyesindegayrimenkul yatırımı yapıldı.

Gayrimenkul sektörünün gelişmesine öncülük eden Demir İnşaat 30 Mart ile 1 Nisan tarihleri arasında açık olan Dubai Uluslararası Emlak Fuarı’nda adeta rüzgar gibi esti. Demir Romance ve Demir La Vida projeleri ile Fuara katılan Demir İnşaat 3 günde 10 konut sattı.
Varlıklı Ailelerin Türkiye Hayranlığı Var
Fuar hakkında açıklama yapan; Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir son derece başarılı sonuç elde ettiklerini ve artık zengin yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin olduğunu belirtirken; Birleşik Arap Emirlikleri Ekonomi Bakanı Sultan bin Said al-Mansur’un stantlarını ziyaret ederek bilgi aldığını belirtti. Fuarın olumlu sonuçlarınıİstanbul’da almaya devam edeceğiz, dedi.

3 Nisan 2015 Cuma

Yurtdışında Ev Sahibi Olmak için Nelere Dikkat Etmeli?

Yurtdışında Ev Nasıl Alabilirim?
Yurtdışında ev sahibi olmak isteyen Türk vatandaşlar 2012 yılında çıkan mütekabiliyet yasasına göre ev sahibi olabiliyor.

Yurtdışında Ev Almak için Gerekli Belgeler Nelerdir?
Yurtdışında ev almak için geçerli bir pasaportun fotokopisi, yeni çekilmiş resim ve noter tarafından hazırlanmış yetki belgesi gerekiyor.
Yurtdışından Ev Almada Belirlenen Kriterler Nelerdir?
İngiliz – Türk ortaklı uluslararası konut pazarlama şirketi Universal 21 ‘in Yönetici Ortağı Philip Skorochod yurtdışından ev almak isteyenler için kriterleri tek tek açıklıyor.
Ev Alacağınız Ülkenin Ekonomisini Araştırın
Ev alacağının ülkenin ekonomisinin genel durumunu bilmeniz gerekiyor. Notları arasındaki iniş ve çıkışlara dikkat etmeniz gerekiyor. Ülke ekonomisi hakkında bilgi sunan Bloomberg gibi dergileri takip etmeniz size yarar sağlayacaktır.
Ev Alırken Dikkat Edilecek Piyasa Öncüleri Nelerdir?
Ev alırken ve özellikle de yurtdışından ev alırken o ülkenin piyasa öncülerini bilmeniz gerekiyor.
Konum: Konum bir evin yatırımdakini değerini büyük ölçüde belirler. Bu nedenle de ev alırken konumuna dikkat etmelisiniz.
Maliyet: Yurtdışında ev alırken size sunulan fiyat ve kiraya verirken tutacak maliyeti hesaplamalısınız, aksi takdirde doğru yatırım yapmazsınız.

2 Nisan 2015 Perşembe

Ev Dekorasyonunuza Bahar Getirin

Baharın gelmesi ile birlikte artık ev dekorasyonunuza yapmış olduğunuz kıs dekoratifleri ya da kış dekorasyon fikirlerinin de modası geçti, demek. Bu nedenle de siz de takvimlerin işaret ettiği gibi evdekorasyonunuzla baharı müjdeleyin. Ev dekorasyonu için bahar dekorasyon fikirleri ile sizlere yardımcı oluyor ve evinize bahar gelmesini sağlıyoruz.

Bahar dekorasyonlarında mutlaka açık ve pastel renkler tercih etmeye çalışın. Parlak kumaşlar ya da dekoratifler evinize giren Güneş ışığı ile uyum sağlamaz. Bu nedenle de ev dekorasyonunuzda bahar aylarından pastel ancak açık renkler tercih etmeniz ilkbahar dekorasyonu önerisi olarak sayılabilir.
Bahar Dekorasyonunda duvar kağıtları ile evinize renk ve ışık katabilirsiniz. Bahar dekorasyonunda kullanacağınız; çiçek, yeşillik, Güneş motifleri özelikle bebek ve çocuk odası ilkbahar dekorasyonunda önemli bir detaya işaret ettiği gibi, aynı zamanda da çocuklarınızın daha mutlu olmasını ve odasını sevmesine yardımcı olur.

1 Nisan 2015 Çarşamba

Evvelce nasılsa, Evvel İstanbul’da fazlasıyla

Evvel İstanbul Projesi kapsamında son 2 hafta içerisinde Evvel İstanbul Satış Ofisi 1.000 kişi ağırladı. Değişik konseptler ile misafirlerine sunum yapan Evvel İstanbul Nisan ayına kadar devam edecek.

Başakşehir’de yapılan projenin sloganı olarak; Evvelce nasılsa, Evvel İstanbul’da fazlasıyla’ sloganı kullanıldı. Konsept daireleri görmeye gelenlere salep, macun ve kestane ile hazırlanmış konseptler ile sunum yapılıyor. Proje kapsamında 678 adet konut ve 10 adet ticari ünite var. Konutlar Dekor’s ile sunuluyor. Emlak Konut GYO hasılat paylaşımı İntaya & EYG & İntes iş ortaklığı ile oluşturulan projenin açılışı 2 hafta önce gerçekleşti ve Dekor’s firması ile hayat buldu.
Başakşehir Satılık Daire için yapılan projede Cumartesi ve Pazar günleri toplamda 1.000 kişi geldi ve misafirlere sunum Osmanlı kıyafetleri ile yapılırken; popcorn, şerbet, sucuk ekmek, kestane, salep ve macun gibi geleneksel tatlar ikram edildi.
Proje Başakşehir’de ulaşım, sağlık ve eğitim imkanlarına yakın oluşu ile dikkat çekiyor. Şehir Parkı ve Meydanı’na komşu olan Sağlık Kent’e 1 km uzaklıkta yer alan proje, 3. Köprü, 3. Havalimanı gibi yapılara da ev sahipliği yapmakta.