30 Mart 2015 Pazartesi

HEP İstanbul'dan Esenyurt'ta İkinci Şans

Tekfen Emlak Geliştirme'nin gerçekleştirdiği bu proje Esenyurt'ta yaşayanlar için çok büyük bir şans olacak. Hep İstanbul projesindeEsenyurt Satılık Dairefiyatları  216 Bin TL'den başlıyor.

Tekfen Emlak Geliştirme'nin Esenyurt'ta “Hayatımın Evi Projesi” sloganıyla yapmaya başladığı 370 daireden oluşan Hep İstanbul, Esenyurt'ta Satılık Daire sahibi olmak için ikinci bir şans kampanyası olarak satılık daire fiyatlarını aşağı çekerek 216 Bin TL seviyesinden başlattı.
Bölge çapında kalitesini ispatlamış olan Hep İstanbul, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) sertifikasına adaydır. Proje, Esenyurt bölgesinde ilk LEED sertifika adayı konut projesi olarak sektöre öncülük etmektedir.
Hep İstanbul'dan Esenyurt Satılık Daire sahibi olabilmek için sadece yüzde 5 peşinat vermeniz yeterli olacak. İşte size ikinci bir şans daha...

Şubat Ayında Konut Fiyatları Arttı

Türkiye Konut Fiyat Endeksi Ocak ayı ile Şubat ayı karşılaştırması sonucunda endekslerin arttığı görüldü. Şubat ayında konut fiyat endeksi 172,10 oldu. Aradaki artış %1,29 olarak gerçekleşti. Geçen sene aynı dönem ile karşılaştırdığımızda ise; artışın %16,70 olduğunu görüyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’ndan alınan verilerine göre metre kare başına hesaplanan konut değeri olarak birim fiyatlar geçen sene Ocak ayında metrekaresi 1,313,20 TL iken bu sene Ocak ayında metrekaresi 1,511,75 TL’ye ulaştı.
Türkiye Yeni Konutlar Fiyat Endeksi verilerine bakıldığında azalma olduğu fark edildi. Geçen aya oranla meydana gelen azalma %0,34 olurken; geçen seneye göre azalma %167,71 düzeyinde oldu.
2015 yılında 3 büyük ilden İstanbul %1,73, Ankara %0,06 ve İzmir %0,72 bazında arttı. Endeks değerlerini 2014 yılına bakarak değerlendirirsek; İstanbul %26,24, Ankara%10,58 ve İzmir %13,69 bazında arttı.

29 Mart 2015 Pazar

Deri Koltuklar ile Evinizin Havası Değişsin

Ev ve ofis dekorasyonlarında kullanılan mobilyaların en fazla tercih edileni deri mobilyalardır. Gerek kullanım şıklığı ve kullanım kolaylığı açısından gerekse de temizliği açısından birçok ev sahibi ya da ofis sahibi kullandıkları mobilyaları deri malzemeden seçmektedirler. Deri koltuklar kullanılan mobilyalar arasında en fazla tercih edilenidir. Bu nedenle de eğer; deri mobilya dekorasyonu yapmaya karar verdiyseniz öncelikle koltuk takımınızı seçmeniz gerekir.

Deri koltuk takımları hem odanızı ya da ofisinizi daha zengin gösterir hem de kaliteli bir duruş sergiler. Deri koltuk takımlarında en fazla tercih edilen renkleri saymak gerekirse; siyah deri koltuk takımları, kırmızı deri koltuk takımları, beyaz deri koltuk takımları ve bej deri koltuk takımları olarak sıralamak doğru olacaktır.
Deri koltukların kumaşı ve yapısı nedeni ile eviniz sert bir duruş alacağından dolayı daha pastel renkler ile deri parlaklığını yumuşatabilir ve ev dekorasyonu ya da ofis dekorasyonunuzda farklılık yaratma şansına sahip olursunuz. Deri koltuklara seçeceğiniz ara renkler evinizi ya da ofisinizi trend bir hale getirecektir.
devamını okumak için
http://www.evkolay.net/deri-koltuklar-ile-evinizin-havasi-degissin-haberdetay/?id=1662

28 Mart 2015 Cumartesi

Ev Dekorasyonunda Tablolar Önemlidir

Eviniz her ne kadar büyük olursa olsun, önemli olsun evinize uygulamış olduğunuz dekorasyonun doğru olmasıdır. Bu nedenle de yeni ev alanlar ya da yeni eve taşınanlar evlerinin hem kendilerine hem de misafirlerine şık ve tarz görünmesi için ev dekorasyonlarını yaparken dikkatli olmaları 

gerekmektedir. Ev dekorasyonlarında kullanılan en önemli ayrıntılardan bir tanesi de ev dekorasyonunda kullanılan dekoratiflerdir.
Ev dekorasyonunda kullanılacak olan dekoratifler; evin şekline, yapısına ev içerisinde kullanılan duvar ve de zemin renklerine, evde kullanılan mobilyalara ve evin büyüklüğüne göre değişiklik göstermektedir. Dolayısı ile de ev dekorasyonunuz için dekoratifleri almadan ve evinize koymadan önce ilk başta o dekoratiflerin konulacağı evi tanımanız gerekmektedir.
Ev dekorasyonunda kullanılan dekoratiflerden örnek verecek olursak; ilk olarak duvar saatlerini söyleyebiliriz. Günümüzde son teknoloji ile üretilen saatler artık zamanı öğrenmekten ziyada evi süsleyen ve evle bütünleşen dekoratif olarak kullanılıyor. Bu nedenle de ev dekoratifinizi saat olarak seçip alacağınız saati mobilyalarınıza uygun renkte ve modelde tercih etmeye özen göstermeniz gerekmektedir.

27 Mart 2015 Cuma

TUYAP İnşaat Fuarı'nda Kampanyalı Ev Şatışı

Samsun İnşaat 2015 Fuarı kapsamında düzenlenecek olan Tüyap Samsun Fuar ve Kongre Merkezi’nde kampanyalı ev satışları yapılacak. Evler Gayrimenkül Özel Alanı’nda gerçekleştirilecek.

Tüm Fuarcılık A.Ş  tarafından yapılan Tüyap, valilik, Büyükşehir Belediyesi, SamsunTicaret ve Sanayi Odası, Mimarlar Odası, Makina Mühendisleri Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası birlikteliği ile hazırlanacak. Fuarın tanıtımı Samsun Sheraton Otel kapsamında yapıldı.
Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü yaptığı açıklama ile Samsunİnşaat 2015 Fuarı’nın 2 ile 5 Nisan 2015 tarihinde yapılacağını bildirdi ve fuara 174 markanın katılım sağlayacağını duyurdu.
Fuarın içeriğinden de bahsedecen Fuarcılık Anadolu Fuarları Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuar kapsamında yapı, inşaat sektörü ile ilgili satışlar yapılacağını ve ayrıca da gayrimenkül özel bölümünün oluşturulacağını; bu bölümde fuar kapsamında indirimli satışlar yapılacağını söyledi.

26 Mart 2015 Perşembe

Konut Kredisi Almak için Gerekli Şartlar Nelerdir

Konut Kredisinin Detayları
Konut Kredisi almak isteyen ya da alan birçok kişi bulunmaktadır. Özellikle büyük şehirlerde artan konut fiyatları nedeni ile ev sahibi olmak isteyen kişiler konut kredisi yani; ev kredisi almak için çeşitli devlet bankalarına ya da özel bankalara başvurmaktadırlar. Ardından da kredi talepleri onaylanırsa kendilerine nakit para sunulmakta ve sunulan bu parayı taksitlendirme şeklinde faiz de ekleyerek ödemeleri istenmektedir.

Ev Kredisi Almak için Gerekli Şartlar Nelerdir?
Ev kredisi almak isteyen kişiler öncelikle 18 yaşını doldurmuş olmalıdır ve daha önce aldığı herhangi bir ihtiyaç kredisi, araba kredisi vb. kredisini ödemiş olması gerekmektedir. Başvurmuş olduğu dışında bankalara herhangi bir kredi, Kredi Kartı borcu bulunmamalıdır. Sicili bankalar ya da devlet daireleri tarafından lekelenmemiş kişiler olmalıdır.
Konut kredisi almak için sigortalı bir işte çalışıyor olmalı ya da emekli maaşı gibi her ay aldığınız bir maaşınızı konut kredisi çekmek istediğiniz bankaya teminat olarak göstermeli ve de ev kredisi almak istediğiniz bankanın güvencini kazanmalısınız. Tüm bu istenenler ile ilgili evraklara bankaya teslim ettikten sonra kredi onayı beklemelisiniz.

25 Mart 2015 Çarşamba

Doğa ile iç içe Köy Projesi 2017'de teslim edilecek

Siyahkalem ile Emlak Konut GYO ortaklığıyla yapılan Köy projesinin 1. etabının temeli 232 adet ağacın taşınmasının ardından atıldı.

462 konuttan oluşan ve 467.000 m2 alan üzerine yapılacak olan Köy Projesinin 2017'nin ilk yarısında teslim edilmesi bekleniyor.
2017 Yılının ilk Yarısında Teslim Edilecek
Köy Projesinin 1. etabında, 3 bloktan oluşan 57 apartman dairesi, 40 sıra ev, 348 adet çift dubleks ve 17 villa bulunuyor. Farklı yaşam tarzlarına göre farklı türlerde tasarlanan ve doğayla uyum içerisinde projelendirilen konutların 2017 yılının ilk yarısında sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.
1.3 milyar TL Yatırım Yapılacak
Tamamı 1.167 konut ve 15.000 metrekarelik bir de çarşının olacağı Köy projesi 3 etap halinde yapılacak olup, 1.3 milyar TL’ye tamamlanacak.
Dünyanın birçok  ülkesinde yaptığı projelerle uluslararası olarak tanınan, pek çok ödüle sahip İngiliz mimari grup Hopkins Architects tarafından tasarlanan KÖY’de 5 ayrı konut çeşidi bulunuyor.
Köy, Bölge İle Organik İlişki İçinde
Bugün birçok konut projesinin yapıldığı İstanbul’da, KÖY projesi etrafında yüksek duvarların bulunduğu, sosyal alanlardan soyutlanmış bir proje olarak değil bulunduğu bölge ile organik ilişki içinde, yatay mimarinin uygulandığı bir yaşam ortamı şeklinde tasarlandı.

24 Mart 2015 Salı

NEF İstanbul Projeleri tanıtıldı

Dünyanın en ön sırada yer alan gayrimenkul fuarı MIPIM 2015’te NEF rüzgarı esti. NEF New York gayrimenkul projesini MIPIM 2015 fuarında tanıttı. NEF New York adını verdiği projesini 51 yöneticiye tanıttı. 51 yöneticiden hepsinin beğenmiş olduğu NEF projesi Archıtectural Review Dergisi’nin yapmış olduğu Geleceğin Projesi yarışmasında 1. Olarak En İyi Proje olarak seçildi.

NEF Penthouse Projesi
NEF bu tanıtımın ardından New York projesini Millet’e detaylı olarak anlattı. NEF Satış ve Pazarlama Direktörü Selçuk Çelik, verdiği röportajda 210 Milyon Dolar kadar bir yatırım yapıldığını ve projede 1+1, 2+1 ve 3+1 satılık dairelerin yanı sıra penthouse dairelerin de olacağı dile getirdi. Penthouse yani; çatı katı olarak ifade edilen bu daireler ile Manhatta yer alan binalar arasında en büyük binayı yapacaklarını da söyledi. Projenin 60 katlı olacağını ve değişik bir tasarıma sahip olmakla birlikte bu bölgede yer alan daireler gibi; 20 ile 90.000 Dolar arasında bir satış fiyatı olacaklarını söyledi.
NEF Topkapı Projesi
New York projesini 2015 yılının sonlarına doğru başlatacak olan NEF 2 yıl süren bu süre zarfında Viyana ve Londra’da da gayrimenkul projelerinin olacağını söyledi. Ayrıca İstanbul projelerinin de olduğunu dile getiren Selçuk Çelik, 4 projenin Topkapı 1 projenin ise Sütlüce’de olacağını anlattı. NEF İstanbul projelerine Nisan ayında başlayacak ve proje kapsamında 4 bina dikilecek. Projenin %90 oranı konuttan oluşurken; %10 oranı mağazalardan meydana gelecek. NEF Topkapı Projesi için 500 Milyon Dolar yatırım yapılacağını bildirirken ünlü mimarlık ofisi Perkins & VVill’inde projede yer alacağını bildirdi.
NEF Ataköy Projesini Dolar Etkiledi

23 Mart 2015 Pazartesi

Orta ve dar gelirliler için konut projesi

Emlak Konut GYO yeni yaptıkları projenin orta ve dar gelirliler için olduğunu açıkladı.
Kurum “Ispartakule’de orta ve alt sınıf için bir proje yapacağız.Metrekare fiyatı 3 bini geçmeyecek.” dedi.

İstanbul’un yeni yerleşim yerlerinden biri olan Kayaşehir bölgesinde şu ana kadar 60 bine yakın konut yapıldığını söyleyen Emlak Konut GYO Başkanı Murat Kurum, orta ve dar gelirli kişiler için yeni projelerin gündemde olduğunu söyledi. Birkaç projenin ismini veren Kurum, bunlar arasında en büyüklerden birinin Ispartakule’deki 2.000-2.500 adet sosyal konut olacağını belirtti. Emlak Konut GYO, EYG, İntaya ve İntes tarafından Kayaşehir’de yaşama geçirilen Evvel İstanbul projesi kapsamında basın mensupları ile bir araya gelen Kurum “Ispartakule’de orta ve alt sınıf için bir proje yapacağız.
Herkesin ödeme planına uygun olacak. Metrekare fiyatı 3 bini geçmeyecek projede 2.000-2.500 adet konut yer alacak. Başakşehir Hoşdere projeleri olacak, Kağıthane’de gecekondu sahiplerine de konut yapılacak bir proje gerçekleştirilecek. Ankara’da YeniMahalle’de 450’si gecekondu sahiplerine olmak üzere toplamda 3 bin 500 adetlik bir proje olacak. Konya’da proje için ihaleye çıktık. Hazırlık aşamasında. Denizli’de Nevşehir’de Niğde’de Bursa’da arsalar aldık. Bu illerin hepsinde Hazırlıklara başladık. Zeytinburnu’nda Çalışmalara başladık ancak bu yıl başlanmayacak” dedi. Kurum, Kayaşehir lokasyonunun 60 bine yakın konutun inşa edildiği bir merkez olduğunu söyleyerek bunun 25 bininin sosyal konut olduğunu dile getirdi. Kurum, yapılan projelerin yüzde 40’ının alt gelir grubuna yönelik olduğunu, orta gelir grubu için de projeler geliştirildiğini belirterek kalan son arsalarda üst gelir grubuna yönelik de projelerin olacağını anlattı. Kurum, bu nedenle son ihalelerde fiyatların yükseldiğini belirterek, bölgede her gelir grubunun yer alacağını söyledi.
Emlak Konut GYO, EYG, İntaya ve İntes tarafından Kayaşehir’de 700 milyon liralık yatırım değeri ile hayata geçirilen Evvel İstanbul Projesi’nden sonra şimdi de söz konusu projenin hemen karşısında Adım İstanbul projesi başlıyor. EYG Gayrimenkul Geliştirme İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik “Bu kez Paris’teki Şanzelize ya da Bağdat Caddesi’ne benzer bir proje geliştiriyoruz. Cadde mağazalarının yer aldığı bir proje olacak” dedi. Çelik, Evvelİstanbul projesinden yüzde 7 yatırım, yüzde 93 oturum amacıyla konut satın alındığını kaydererek “Talep ağırlıklı olarak 2+1 ve 3+1 dairelere” dedi.

Turgutlu İhlas Evleri'nden 1. Etap Tamamlandı

İhlas Holding’in merhum Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören ağabeyin direktifleriyle 2009 yılında kurulan ve bugüne kadar bine yakın aileyi konut sahibi yapan Huzurlu İnşaat’ın Turgutlu İhlas Evleri’nde ilk etap tamamlandı.
İhlas Holding'in merhum Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören ağabeyin direktifleriyle 2009 yılında kurulan ve bugüne kadar bine yakın aileyi konut sahibi yapan Huzurlu İnşaat'ın Turgutlu İhlas Evleri'nde ilk etap tamamlandı. Bahçeli, havuzlu, özel otoparklı, güvenlikli konutların ikinci etabının tanıtım toplantısı ise büyük ilgi gördü.

Kuruluşunun üzerinden sayılı seneler geçmesine rağmen hem rahat, hem sıcacık ve güvenli konutlar üretmeyi gaye edinen Huzurlu İnşaat, Turgutlu'da başladığı 130 dairelik projesini yüzünü akı ile tamamlıyor. İlk etapta bulunan 65 dairelik bölümün önümüzdeki günlerde anahtar teslimine hazırlanırken, ikinci etap için düzenlenen tanıtım toplantısı da büyük ilgi gördü. Edirne'den Amasya'ya, Kütahya'dan Samsun'a kadar 19 il ve ilçede konutlar yapan Huzurlu İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Bıyıklı, "İnsanların rahat nefes alabilecekleri evler yapıyoruz" derken, gördükleri ilginin ise kendilerini şevklendirdiğini söyledi.
Huzurlu İnşaat'ın Turgutlu İhlas Evleri 2. etabının tanıtımı Turgutlu Ege Sevilen Otel'de yapıldı. Toplantıya; Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı İskender Tunç,İhlas Holding İzmir Temsilcisi Naci Koç, Huzurlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Bıyıklı, Pazarlama Ahmet Yılmaz Birpınar, proje sorumluları Mehmet Ali Yaman, sektör temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
Toplantıda konuşma yapan İhlas Holding İzmir Temsilcisi Naci Koç, insanlığa faydalı olan her şeyin pazarlamasını yaptıklarına dikkat çekerken, "Biz sadece adam satmayız. Huzurlu İnşaat'ın yaptığı projeler ise her yerde göz kamaştırıyor. Alan da satan da kazanıyor. Allah hepsinden razı olsun" dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı İskender Tunç ise Türkiye Gazetesi ve İhlas camiası ile yıllar öncesine dayalı bir gönül bağları olduğunu ifade ederek "Turgutlu'muza kazandırdıkları güzel eserler için kendilerine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.
Yoğun katılım olması nedeniyele davetlilere teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bayram Bıyıklı ise Huzurlu İnşaat olarak Türkiye'nin değişik yerlerinde projelerinin devam ettiğini belirtti. Katile ve örnek projede iddialı olduklarını kaydeden Bıyıklı "İnsanlar güzel şeylere layıktır. Turgutlu'da hem proje, hem kalite, çevre düzenlemesi ve iç mekan ferahlığı anlamında çok güzel eser ortaya koyduk. İlk bölümdeki dairelerimize gösterilen ilgi ise bizi şevklendirdi. Turgutlu çok güzel bir yer, projelerimiz de güzel… Bu konutlarda oturanlar çok güzel komşuluklar yaşayacak, çocukları yeşil alan, park aramayacak. Otoparkı özel, güvenliği tam… Biz, büyüklerimizin 'İnsanların faydalısı, insanlara yararı dokunandır" sözünden hareketle güzel hizmetler yapmaya gayret ediyoruz. Buradaki kalabalık ise bize şevk verdi. Allah hepinizden razı olsun" dedi.
Yemekli tanıtım toplantısında daha sonra Turgutlu İhlas Evleri 1. etap projeleri katılımcılara sunuldu, 2. etapta yer alan 65 dairenin de aynı özelliklerde olacağı vurgulandı. Toplantı, toplu hatıra fotoğrafı çektirilerek sona erdi.

21 Mart 2015 Cumartesi

3 Bin 200 metrelik Ahşap Bina 2050'de tamamlanacak

Tayland’da 1981 yılında işadamı Lek Viriyaphant’in teşvikleri ile başlayan ve sadece tahta kullanılan tapınak inşaatının 2050 yılında bitirilmesi planlanıyor.

Sanctuary of Truth Tapınağı'nı eşsiz kılan bir başka özellik ise inşaatında herhangi bir metal parça ya da çivi kullanılmadan yapılması. Her parçasında eşsiz tahta el işçiliği bulunan tapınak inşaatında günlük 100 kişi çalışıyor.

3bin 200 metrekare alan üzerine inşa edilen ahşap konutun en yüksek noktası 105 metrekare.

Yetkililer, gelen yerli ve yabancı turistlerin günün belirli saatlerinde inşaat alanını ziyaret etmelerine izin veriyor.

20 Mart 2015 Cuma

İnşaatta artan maliyetler, sıfır faizle aşılmaya çalışılıyor

Müteahhitler, artan maliyetler ve seçim durgunluğunu, müşterilerine sıfır faizli taksitlendirmelerle aşmaya çalışıyor.

İnşaat malzemelerine ortalama yüzde 20 zam geldiğini belirten Niyazlar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Niyazioğlu, durgunluk nedeniyle çoğu firmanın bu zammı tüketiciye yansıtmadığını söyledi. Ev almak için en uygun zamanın senenin ilk 6 ayı olduğunu ifade eden Niyazioğlu, ancak bu sene 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerin konut satışlarını olumsuz etkileyeceğini kaydetti. Seçim sonrası satışlarda ise en az yüzde 10 civarında artış olmasını beklediklerini anlatan Niyazioğlu, firma olarak satışlarda yaşanan gerilemeyi sıfır faizli ve uzun vadeli taksitlendirmelerle aşmaya çalıştıklarını dile getirdi. 

Konut inşaatında artan yüzde 20 maliyetin bu sene satışlara yansıyacağını da belirten Niyazioğlu, "2014 yılı bizim açımızdan olumlu geçti. Ancak sektördeki maliyet artışının 2015'in ikinci yarısında fiyatlara yansıyacağına inanıyorum. Bu durumda alıcılar ya peşin fiyatına yakın ya da şirket bünyesinde faizsiz kredi kullanma yoluna gidecektir. Bu kapsamda biz de sıfır peşinat, sıfır faizli ve 60 ay vadeli kampanya başlattık. Hedefimiz, her gelir gurubundan insanın ev sahibi olması." diye konuştu.
haberin devamı için
http://www.evkolay.net/insaatta-artan-maliyetler_-sifir-faizle-asilmaya-calisiliyor-haberdetay/?id=1653

19 Mart 2015 Perşembe

Nevşehir Toki'de 754 Konutun inşaat çalışmaları devam ediyor

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde 4. Etap olarak yaptırılması kararlaştırılan 754 konutun inşaat çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Konutlar, Nevşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği içerisinde gerçekleştiriliyor. Nevşehir’de çağdaş ve modern şehir kimliğinin etkin şekilde ortaya konulması amacıyla Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde oluşturulan yeni sosyal yaşam alanları, 2011 yılında tüm sosyal donatıları ile tamamlanarak 3 etap halinde 2600 hak sahibine dağıtılmıştı.
Projenin devamı niteliğindeki 754 konuttan oluşan 4. Etap yeni TOKİ konutlarının yapımı, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Bektik 3. Mıntıka mevkiinde toplam 49 bin 464 metrekarelik bir alan içerisinde halen devam ediyor. 

TOKİ 4. Etap konutlarının yapımının 2016 yılında tamamlanarak hak sahiplerine dağıtılması planlanıyor.

7 Mart 2015 Cumartesi

Başakşehir’de 70 konutluk bir rezidans projesi

Mil Park Konutları ile bilinen Deira Yapı’nın Genel Koordinatörü Halit Güven, “Bir arsada emsal artışı varsa, bunun içinde belediyeler de olmalı. Ben buna katılıyor, bunu olumlu buluyorum. Çünkü ona göre metrekare artıyor, satış artıyor. Biz bunu paylaşmaya açığız.” diyor.

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya da daha evvel verginin uygun olduğuna ve Avrupa ülkelerinde alındığına işaret etmişti.

Rant vergisi arsalardan alınacak. Bu yanı ile imar planı ve değer önemli. Şu aşamada büyük illerde arsalar el yakıyor. 100-150 milyon dolara varan fiyatlar, konut bedellerini şişiriyor. Bu durum yapı sektörünün maliyetlerinde de karşılık buluyor. Sektörün önde gelen isimlerinden Halit Güven, konuya dair yaptığı açıklamada “Vallahi bir yatırımcı ağabeyim dedi ‘şu an üretilemeyen tek şey arsa’. Haklı. Yani git gide arsa marjı daralıyor. Yeni yerler şehrin dışına kayıyor.“ ifadelerini kullanıyor.

Güven, şöyle devam ediyor:

“Tabii arsa malikleri bizden inşaat yapmışız gibi fiyat talep ediyor bizden. Yani arsa alımı yaptığınızda bu, metrekare fiyatına sirayet ediyor. Bilhassa İstanbul’da bu konuda devamlı yukarı oynama görüyoruz. Konut fiyatlarında arsa maliyetlerinin etkisi yüzde 30 oranında oluyor. Şu ortada arsa maliyetleri ile inşaat maliyetleri devamlı atıyor. Tabii talep var, talep olduğu için otomatikman kullandığımız ürünler, arsa fiyatları toplamda maliyetleri yüzde 50-60 oranında etkiliyor.”

“BANKA FAİZLERİ GERİLEMELİ”

Kur ve faiz tartışmalarına da değinen Güven, şunları dile getiriyor:
“Kur oynamalarının bizim maliyetimize yansıması olmadı. Çünkü biz kendi sermayemiz ile inşaat yapıyoruz, burada banka kredi kullanımı söz konusu değil. Önlemi baştan aldığımız için kur ile ilgili durum bizi etkilemedi. Faizler bir diğer konu. Banka faizleri gerilemeli, konut alımında artış için bu gerekli. Burada Merkez Bankası faiz oranlarının gerilemesi de önemli. Faiz gerilerse alım gücü artar. 
Ama biz orada da önlemleri aldık, faiz oranlarını kendi bünyemizde vadelendirerek o eksiği gideriyoruz.”
Güven, ilaveten faiz indiriminin kredi maliyetleri adına önemli olduğunu vurguluyor.

Tekstilden konut sektörüne adım atan Deira Yapı’nın şu an Haramidere’de 670 konutluk projesi bulunuyor. 3 bloklu projede metrekare fiyatı 2 bin 600 lira. Konut alanının büyük ilgi gördüğünü belirten Genel Koordinatör Halit Güven, “Haramidere’de yer alan Mil Park Konutları’nda ilk etabın satışını tamamladık. İkinci etapta yüzde 50 artış yakaladık. Bu arada biz arsa malikiyiz, satışlarımızda iyiye gidiyor. “ diyor.

Güven, projenin yüzde 90’ının bittiğini; tapularda bir sorunun olmadığını bildiriyor. Ayrıca Mil ParkKonutları’nda yüzde 60 oranında yeşil alan; kort ve parkların yer aldığını anlatıyor. 

Güven, Başakşehir’de 70 konutluk bir rezidans projesi başlatacaklarını, bu anlamda arsa alımını bitirdiklerini duyuruyor.

6 Mart 2015 Cuma

Arsalar pahalandı, yatırımcı metrekareye 400-500 dolar ödemek zorunda

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği’nin (BOSİAD) Başkanı İlker Oral, metrekaresi 400-500 dolarlık sanayi parsellerin yatırımcıyı zorladığını kaydetti. Oral, "Bugün büyük yatırım planlayan bir kuruluşa, çıkarıp 200 dönüm yer veremiyoruz. Bu yüzden yeni planlamalara ihtiyacımız var." dedi. 

BOSİAD Yönetim Kurulu, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk'u ziyaret etti. Başkan Remzi Topuk, bu birlikteliğin de her daim süreceğini söyledi. Bursa OSB’nin 50 yıllık köklü geçmişiyle tüm Türkiye’ye örnek olduğu gibi yeni kurulacak OSB’nin de rol model teşkil edeceğini belirten Topuk, "Bugün Bursa’daki bütün sanayi bölgelerinde boş alan 11 bin 300 dönüm. Fakat bu rakama ilçeler de dahil. Bursa için hedefimiz artık küçük parselli işletmeler kurmak değil, 100-200 dönümlük alanlar üzerine büyük yatırımları çekmek olmalı. Bugün kentsel dönüşüm dediğimizde konutlar akla geliyor, ancak fabrikalarımız da eskidi, bu dönüşümü sanayiyi de içine alacak şekilde planlamalıyız. Aynı zamanda pek çok firma yatırım finansmanı olduğu halde arazi ve bina yetersizliğinden ötürü büyüyemiyor. Yeni bir çıkış yoluna ihtiyacımız var. İleri teknoloji OSB Bursa’nın kazanımı olacaktır." diye konuştu.

"YENİ PLANLAMALARA İHTİYACIMIZ VAR"

Artık esas amacın boş alanlar ya da küçük parsellerin doldurulması değil, büyük yatırımcıları Bursa’ya çekecek alanlar olması gerektiğini kaydeden BOSİAD Başkanı İlker Oral da şunları kaydetti: "Bugün büyük bir yatırım planlayan uluslararası bir kuruluşa, çıkarıp 200 dönüm yer veremiyoruz. Ya da metrekaresi 400-500 dolarlar arasındaki sanayi parselleri yatırımcıları gerçekten zorluyor. Bizim önce katma değer, yeni istihdam alanları oluşturmaya ihtiyacımız var. Bu yüzden yeni planlamalara ihtiyacımız var."

Anadolu Yakası’nda metrekaresi 4 bin 300 dolara daire

Ofton İnşaat’ın konut projelerinden Elysium Elit Koşuyolu’nda dairelerin metrekare fiyatı 4 bin 300 dolardan başlıyor. 

Anadolu Yakası’nda olan, 10 dönüm arazisi bulunan projenin 2016’nın dördüncü çeyreğinde tamamlanacağı ifade ediliyor.

Elysium Elit Koşuyolu’nun tanıtım toplantısı Ofton İnşaat’ın ortakları İsmail Hakkı Altun ve Yusuf Şimşek’in katılımı ile Shangri – La Hotel’de yapıldı.


Toplantıda İsmail Hakkı Altun, 2003’te sektöre girip 18 projeyi devreye aldıklarını vurguladı. 


2014’ü yorumlayan ve yeni projelere değinen Altun, şöyle devam etti: 

“Geçen sene satışa sunduğumuz Elysium Art Şişli, 2015’in hemen başında ön talep toplamaya başladığımız Elysium Elit Koşuyolu ile Dolapdere’de inşa edeceğimiz konut ve dükkanlar ihtiva eden projemiz ve tatil mekânı Bodrum’da yer alacak konut projemiz var. Ayrıca turizm grubumuz ile Taksim’de bulunan otelimiz, yeni bir marka ile hayat buluacak. Bunun yanı sıra Kasımpaşa’da 2 – 3 ay içinde hizmete açacağımız otel projemiz ile Merter’de 70 milyon dolar yatırımla inşa ettiğimiz bir diğer otel projemizin detaylarını paylaşmayı hedefliyoruz. Geçen sene Ofton İnşaat olarak 100 milyon lira satış geliri elde etik. Bu sene konut sektöründe 500 milyon lira, turizm sektöründe de 25 milyon dolar satış geliri hedefliyoruz. Yeni adım atacağımız perakende sektöründe ise 5 milyon Euro yatırım yapacağız. Böylelikle 2015’te 570 milyon lira, 2016’da da 470 milyon lira olmak kaydı ile gelecek iki senede 1 milyar lirayı aşan satış geliri hedefliyoruz.”

Yusuf Şimşek de Elysium Elit Koşuyolu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şimşek, şunları ifade etti:
haberin devamı
http://www.evkolay.net/anadolu-yakasinda-metrekaresi-4-bin-300-dolara-daire-haberdetay/?id=1649