23 Şubat 2015 Pazartesi

2015 Ocak Ayında 86 bin Konut Satıldı

Türkiye genelinde konut satışları 2015 yılı Ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,7 azalarak 86 bin 167 oldu. Yabancılara 2015 yılı Ocak ayında bin 289 konut satışı gerçekleşti. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Ocak 2015’te ilk sırayı 392 konut ile Antalya aldı. Antalya ilini sırasıyla 377 konut satışı ile İstanbul, 95 konut satışı ile Yalova, 81 konut satışı ile Bursa, 63 konut satışı ile Aydın ve 49 konut satışı ile Sakarya izledi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ocak ayı verilerine göre konut satışlarında, İstanbul 16 bin 587 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 19,2) sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul Satılık Daireleri, 9 bin 570 konut satışı (yüzde 11,1) ile Ankara Satılık Daire, 5 bin 483 konut satışı (yüzde 6,4) ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 6 konut ile Hakkari, 14 konut ile Ardahan ve 27 konut ile Bayburt oldu. 

Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,5 artış göstererek 33 bin 178 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı yüzde 38,5 oldu. İpotekli satışlarda İstanbul 7 bin 399 konut satışı ve yüzde 22,3 pay ile ilk sırayı aldı. Toplam konut satışları içerisinde ipotekli satış payının en yüksek olduğu il yüzde 48,6 ile Denizli oldu. Diğer konut satışları Türkiye genelinde bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,7 azalarak 52 bin 989 oldu. Diğer konut satışlarında İstanbul 9 bin 188 konut satışı ve yüzde 17,3 pay ile ilk sıraya yerleşti. İstanbul’daki toplam konut satışları içinde diğer satışların payı yüzde 55,4 oldu. Ankara 5 bin 214 diğer konut satışı ile ikinci sırada yer aldı. Ankara’yı 3 bin 179 konut satışı ile İzmir izledi. Diğer konut satışının en az olduğu il, 6 konut ile Hakkari oldu.

Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,4 azalarak 37 bin 971 oldu. Toplam konut satışları içinde ilk satışın payı yüzde 44,1 oldu. İlk satışlarda İstanbul 7 bin 293 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 19,2) sahip olurken, İstanbul’u 3 bin 694 konut satışı ile Ankara ve 2 bin 160 konut satışı ile İzmir izledi.

Türkiye genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,5 artış göstererek 48 bin 196 oldu. İkinci el konut satışlarında da İstanbul 9 bin 294 konut satışı ve yüzde 19,3 pay ile ilk sıraya yerleşti. İstanbul’daki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı yüzde 56 oldu. Ankara 5 bin 876 konut satışı ile ikinci sırada yer aldı. Ankara’yı 3 bin 323 konut satışı ile İzmir izledi.

22 Şubat 2015 Pazar

Demir La Vida'da erken teslim sinyalleri

İnşaat sektörünün öncü markası Demir İnşaat’ın, İstanbulBüyükçekmece’deki projesi ‘Demir La Vida’ tüm hızıyla yükseliyor. Geniş yeşil alanların yanı sıra göl ve deniz manzarasıyla öne çıkan projenin 2016 yılı içerisinde belirlenen teslim tarihinden daha erken teslim edilmesi hedefleniyor.

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir; Demir La Vida Büyükçekmece’de daha şimdiden yükselen bir değer olarak ön plana çıktı. Ayrıca Demir La Vida, Ortadoğu’nun en çok bilinen projesi olarak da değerini her geçen gün artırıyor ve gurur kaynağımız oluyor. Projede şu ana kadar yapılan satışların yüzde 60’ı yabancılara yapıldı. Hem Avrupa’dan hem de Ortadoğu’dan varlıklı aileler projemizden ev aldılar.”


İstanbul’un son yıllarda Kuzey Marmara Otoyolu ve 3. havalimanı gibi projelere yakınlığı ile yükselen yatırım bölgesi haline gelen Büyükçekmece’de, Demir La Vida projesini geliştirerek bölgeyi akıllı ev teknolojileri ile buluşturan Demir İnşaat, lüks ile prestijin harmanlandığı projesinin inşaatında hızla ilerliyor. İnşaat seviyesi her geçen gün yükselen projede kalan sınırlı sayıdaki dairelerden birine sahip olmak üzere anlaşmalı bankalardan kredi almak da artık mümkün.
Çeşitli bankaların garantörlüğünde 12 aydan 120 aya kadar değişen çeşitli vadelerle konut kredisi alabilen tüketiciler, akıllı ev teknolojileri ile donatılmış konforlu bir projede oturmanın ayrıcalığını yaşayacaklar. Ortadoğu’nun en çok tanınan ve bilinen konut projesi olarak dikkat çeken Demir La Vida, Kuzey Marmara Otoyolu ve üçüncü havalimanı gibi büyük yatırımlarla yıldızı parlayan Büyükçekmece’de, 5 blokta 379 konut ve 30 ticari ünite olarak inşa ediliyor.

Avrupalı ve Ortadoğulu zenginlerin de tercihi

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, hızlı bir şekilde devam eden projenin Avrupalı ve Ortadoğulu zenginlerin de tercihi olduğunu belirterek, Demir La Vida Büyükçekmece’de daha şimdiden yükselen bir değer olarak ön plana çıktı. Ayrıca Demir La Vida, Ortadoğu’nun en çok bilinen projesi olarak da değerini her geçen gün artırıyor ve gurur kaynağımız oluyor. Projede şu ana kadar yapılan satışların yüzde 60’ı yabancılara yapıldı. Hem Avrupa’dan hem de Ortadoğu’dan varlıklı aileler projemizden ev aldılar. Demir La Vida, 3. havalimanına olan yakınlığı ve şehir gürültüsünden uzak konumu ile önümüzdeki dönemde de İstanbul içinde en çok konuşulan projelerden biri olmaya devam edecek.” dedi.

Deniz, Göl ve Yeşil Alanlar Birarada

İspanyolca “hayat” anlamına gelen “La Vida”dan adını alan proje, yüzme havuzları, yürüyüş yolları, geniş sosyal alanları gibi yaşamı kolaylaştıracak detaylarla farklılaştırıldı. Bunların yanı sıra Büyükçekmece koyu ve göl manzarasına hakim Demir La Vida’nın yüzde 76’sı yeşil alandan oluşuyor. Deniz ve göl manzarası hemen her kattan seyredilen Demir La Vida’da daire fiyatları 365 bin TL’den başlıyor.
42 bin metrekareyi aşan arsa üzerinde, 110 bin metrekare inşaat alanına sahip olan projede 62 bin 410 metrekare satılabilir konut alanı, 19 bin 500 metrekare satılabilir ticari alan bulunuyor. 550 adetlik kapalı olmak üzere toplam 730 araçlık otopark alanına sahip Demir La Vida’da büyüklükleri 61 ila 500 metrekare arasında değişen 379 adet konut yer alıyor.
1+1 daire tipinden 5,5+1’e kadar farklı ihtiyaçlara yanıt veren 15 farklı konut seçeneği sunan Demir La Vida, ticari üniteleriyle de akıllı bir yatırım fırsatı sunuyor. Büyüklükleri 90 ila 630 metrekare arasında değişen 30 adet ticari birimin de satışa çıkacağı projenin yapımına Nisan 2014’te başlandı ve projenin önümüzdeki yıl içerisinde teslim edilmesi hedefleniyor.

Tabletten kontrol edilebilen akıllı ev

Demir La Vida’da tablet ve akıllı telefonlar aracılığıyla kullanılan “Akıllı Ev Sistemi” ile tek tuşla evin tüm elektrik sistemi ve bağlı bulunan aygıtların durumu, perdeler, ocak ve fırınların zaman ayarı, ısıtma ve soğutması ayarlanabiliyor.

Çocuklar Servis Beklerken Üşümeyecek

Zengin sosyal tesisleri, havuzları ile fark yaratan, okul öncesi çocukların da düşünüldüğü Demir La Vidaiçerisindeki oyun alanları sayesinde anne babalar da, minikler de rahat edecek. Okula giden çocuklar için, özel servis bekleme odası sayesinde hava koşullarına karşı korunan çocuklar, okul dönüşü etüt salonunda ödevlerini tamamlayarak eve keyifle dönecek. Toplantı odaları, doğum günü partileri düzenlenebilecek lounge alanları da Demir La Vida’nın zengin sosyal olanakları arasında yerini alıyor.

14 Şubat 2015 Cumartesi

Sinpaş GYO, 2014 yılında sosyal medyada 'En'lerin markası oldu

Gayrimenkul sektöründe konsept projelerin lideri Sinpaş GYO, sosyal medyadaki başarılarıyla da adından söz ettiriyor. Sinpaş GYO, ilk kez 2013 yılında sektör birincisi olarak yer aldığı “Türkiye’nin En Güçlü 100 Sosyal Markası’’ sıralamasındaki başarısını koruyarak 40. yılını kutladığı 2014 yılında Türkiye’nin “en” iyileri arasında yer aldı. 

Türkiye’de faaliyet gösteren yerli/yabancı markalar içerisinde konsept projelerin lideri Sinpaş GYO, sosyal medyadaki en güçlü 100 firma arasında yer alarak 2013 yılındaki başarısını perçinledi. 
2014 yılında en çok takip edilen Gayrimenkul Şirketi: Sinpaş GYO 
40 yılı aşkın deneyimi ve uzmanlığıyla gayrimenkul sektöründe liderliği üstlenen Sinpaş GYO, 2014 yılında dijital medya çalışmalarıyla da büyük ilgi ve beğeni topladı. Facebook fan sayısını sadece bir yılda 2 kat arttıran Sinpaş GYO; Facebook etkileşiminde en iyi 5 markayı sıralayan listeye yıl boyunca 2 kez girerek, Türkiye’nin en iyileri arasında yer aldı. 
2014 yılında Instagram’da da en çok takip edilen gayrimenkul şirketi Sinpaş GYO oldu. Sinpaş GYO proje fotoğrafları ve #sinpasgyo hashtagi 7000’den fazla kullanıldı. Bir diğer rekor da FourSquare’den geldi ve FourSquare’de en çok check-in yapılan konut projeleri Sinpaş GYO projeleri oldu. Sinpaş GYO bu başarılarıyla, ‘’Türkiye’nin En Güçlü 100 Sosyal Markası’’nda sektöründe ilk sıraya yerleşti.
Sinpaş, “2014 SuperBrands” seçildi
Dünya’da 88 ülkede ve Türkiye’de de iki yılda bir düzenlenen “SuperBrands Türkiye” 2014 yılının Süper Markaları’nı açıkladı. Seçici kurul ve AC Nielsen’in ölçümleriyle belirlenen 1023 marka arasında, gayrimenkul sektöründe konsept projelerin lideri Sinpaş, “SuperBrands” seçildi.
Süper marka seçiminde şirketin teknolojisi, yatırımları, iş gücü kalitesi, yaratıcılığı, markalaşmaya yaptığı yatırımlar, marka devamlılığı, sosyal sorumluluk projelerine katkısı, çevre duyarlılığı, etik değerlere uyması ve vergi sıralamasındaki yeri büyük önem taşıyor.

Ankara Çankaya Mart ayında teslim

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın Ankara’nın tam kalbinde hayata geçirdiği Ankara Çankaya’da geri sayım başladı. Ankara’nın merkezindeki tek yeni proje olma özelliği taşıyan, dış mimarisiyle olduğu kadar iç mimarisiyle de fark yaratan Ankara Çankaya, sakinlerinin yaşam kalitesini artıracak özellikleriyle mart ayında teslim edilecek. 
Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Erdem Tavas, Ankara Çankaya’nın iç mimari danışmanlığının Brigitte Weber Architects’in Kurucusu Brigitte Weber tarafından üstlenildiğini söyledi. Ankara Çankaya’da sakinlerin konforunu ön planda tuttuklarını belirten Erdem Tavas, tüm malzemeleri dünyanın lider markalarından seçtiklerini belirtti. 

Ankara Çankaya’nın farklı büyüklükteki daireleri ile şehir yaşamından uzaklaşmak istemeyen herkese Ankara’nın en merkezi ve en güzel yerinde ideal yaşam alanları sunduğunu ifade eden Erdem Tavas, iç mimaride seçtikleri malzemelerle kalite ve rahatlığı aynı anda sunacaklarını anlattı. 
Ankara Çankaya’nın mutfak dolaplarında tercihlerini ünlü İtalyan markası Scavolini’den yana kullandıklarını belirten Tavas, “Fırın, davlumbaz, ocak ve bulaşık makinesinde ise Gaggenau markasını tercih ettik. Vitrifiye, armatür ve gömme rezervuarlarımızı dünyanın en çok tercih edilen markalarından Ideal Standard’dan seçtik. Banyo aksesuarlarımızda ise fonksiyonel tasarımları ile dikkat çeken Omega’nın Gedy Pirenei Serisi’ni kullandık” diye konuştu.
Ankara Çankaya’nın doğramalarında kaliteyi ön planda tutan Akotherm Alüminyum’u tercih ettiklerinin altını çizen Erdem Tavas, asansörlerde ise yüksek güvenlikli Schindler markasının kullanıldığını ifade etti. 
Ankara sosyal yaşamının merkezi olarak kabul edilen İran Caddesi üzerinde bulunan Ankara Çankaya, yanı başındaki Seğmenler Parkı ve şehrin en yeşil noktalarından Kuğulu Park’a yürüme mesafesindeki konumuyla sakinlerine şehir merkezinde yemyeşil bir yaşam vaat ediyor.
Şehrin popüler restoranları, kafeleri ve seçkin mağazalarının yer aldığı bölgede konumlanan Ankara Çankaya, 62 dairesi ve dokuz mağazasıyla Ankara’nın yeni buluşma noktası olmaya hazırlanıyor.Ankara Çankaya’da, ikisi sekiz, biri altı katlı olan üç konut bloğunda büyüklükleri 120 ile 405 metrekare arasında değişen 2+1’den 5+1’e farklı ihtiyaçlara cevap veren alternatifler bulunuyor. 5+1 çatı dublekslerinde yer alan 26 metrekarelik özel terasları ile dikkat çeken Ankara Çankaya’nın tüm dairelerinde şehir manzaralı balkon bulunuyor.Ankara Çankaya sakinleri daire büyüklüklerine göre bir ya da iki araçlık kapalı otoparkın yanı sıra dairelere özel depolama alanına sahip olacak.
Ankara Çankaya’nın cadde cepheli ticari blokları toplam dokuz mağazadan oluşuyor. Beşer katlı iki mağaza bloğunda toplam sekiz mağaza yer alırken, zemin ve iki kattan oluşan blokta ise tek mağaza bulunuyor.

3 Şubat 2015 Salı

2014’ün 11 ayında yabancılara 17 bin 104 emlak satışı yapıldı

Yabancılar, arsalarında ve arazilerinde üretecekleri projeleri 2 sene içinde ilgili bakanlığın onayına sunma durumunda. Aksi halde devletin bu taşınmazı bedelsiz geri alma hakkı bulunuyor. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, Tapu Kanunu’nda yer alan, yabancıya arsa ve arazi gibi taşınmazların satışında uygulanan proje mecburiyetinin orta ve uzun vadede büyük bir sorun olacağına işaret ediyor.

Pek çok emlak firmasının yabancılara kanun ile ilgili açıklama yapmadığından yakınan Erilkun,“Açıklama yapılmayan, detayları öğrenemeyen yabancılar yatırımlarını kaybetme riski ile karşı karşıya kalacak. Bu da ülke ekonomisine duyulan güvenin kaybına neden olacaktır.” uyarısında bulundu.


2014’ün 11 ayında yabancılara 17 bin 104 emlak satışı yapıldığını anlatan Erilkun, şunları ifade etti:

“Yabancıya satış önemli olduğu kadar konunun tüm yönlerine hakim olmayı gerektirir. Arsa satışında bu çok önemli detay ivmeyi bir anda aksine çevirebilir. Yabancıya arsa satışında 2 sene içinde üretilmesi gereken proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 1734 sayılı genelgesine göre ilgili bakanlık tarafından onaylanması ve onayın tapu kütüğüne şerhi gerekmektedir. 2 sene içinde onaylanmış proje için bir belirtme yapılmadığı takdirde taşınmazın ediniminden itibaren 2 senenin sonunda Maliye Bakanlığı’nın mahalli birimine taşınmaz ya da sınırlı ayni hakkın tasfiyesi için bildirimde bulunulur. Geleceğini planlayarak arsa veya arazi alan yüzlerce yabancı yatırımcı bu kanuni detaydan habersiz. Ayrıca bir anda gayrimenkulünün devlet tarafından bedelsiz ve koşulsuz olarak geri alındığını öğrenmesi sektörü ve dolayısıyla Türkiye ekonomisini derinden sarsar.”