30 Ocak 2015 Cuma

5 yıldızlı otel ve tatil köyü 60 milyon euroya satıldı

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde bulunan Attaleia Tatil Köyü ve 5 yıldızlı Shine Luxury Otel, 60 milyon euroya (yaklaşık 161 milyon lira) Kamelya Grup'a satıldı.

Beşiktaş Yönetim Kurulu üyesi turizmci Faik Akdil'in bir bankaya olan kredi borcu nedeniyle Ağustos 2012'de icra yoluyla satışa çıkarılan Attaleia Tatil Köyü ve 5 yıldızlı Shine Luxury Otel'e, o dönem 166 milyon lira teklif edildi. İtiraz üzerine iptal edilen ihale Ekim 2013'te tekrarlandı. Serik İcra Müdürlüğü tarafından yapılan ihalede başka katılımcı olmayınca alacaklı banka tatil köyü ve oteli 140 milyon liraya satın aldı. Faik Akdil'den alacaklı banka üzerine geçen tatil köyü ve otel, yeni bir ihaleyle satışa çıkarıldı.

Attaleia Tatil Köyü ve Shine Luxury Otel'in satışı için 22 Aralık 2014'te İstanbul'da yapılan ihalede teklifler toplandı. Tekliflerin değerlendirilmesinin ardından pazarlık usulüyle gerçekleşen ve 2 hafta önce sonuçlandığı belirtilen ihalede Attaleia Tatil Köyü ve Shine Luxury Otel, Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde de turizm tesisleri bulunan Kamelya Grup tarafından 60 milyon euroya (yaklaşık 161 milyon lira) satın alındı.
haberin detayı

http://www.evkolay.net/5-yildizli-otel-ve-tatil-koyu-60-milyon-euroya-satildi-haberdetay/?id=1634

Tavşan Adası 22 milyon dolara satılık

ÇANAKKALE'nin Bozcaada İlçesi'nin 1 mil kuzeyinde bulunan bin dönüm büyüklüğündeki Tavşan (Mavriya) Adası, 22 milyon dolara alıcı bekliyor. Adanın sahipleri Gülter Ünal ile damadı Barış Tansever, doğal güzellikleri bünyesinde barındıran ve rüzgar potansiyeliyle cazibe oluşturan adaya alıcı beklerken, bir yandan da turizm yatırımı için imar almaya çalışıyor.

Bozcaada'nın en büyük bağcılarından ve tanınmış ailelerinden olan Latif Aral, 1942 yılında halk arasında 'Eşek Adası' olarak da bilinen bin dönüm büyüklüğündeki Tavşan Adası, 62 dönüm büyüklüğündeki Pırasa Adası ve 22 dönüm büyüklüğündeki Orak Adası'nı kızı Gülter Ünal'a verdi. Gülter Ünal, daha sonra bu adalardan Tavşan Adası'nın  yarısını damadı Barış Tansever'e sattı. 120 dönümünün üzerinde bir deniz fenerinin de yer aldığı Tavşan Adası ilk olarak 2003 yılında satışa çıkartıldı. Dört yıl sonra da adanın 10 milyon dolara satışa çıkartıldığı basında yer aldı. Ancak ada satılamadı. 2012 yılında fiyatı 20 milyon dolara çıkartılan adaya talip olanlarla yıllardır pazarlıklar yapılmasına rağmen hep son anda bir pürüz çıktığı için ada elde kaldı. Adanın fiyatı bu yıl 22 milyon dolara yükseltildi.

RÜZGAR POTANSİYELİ FAZLA

Gülter Ünal, yarı hissesine sahip olduğu Tavşan Adası'na bugüne kadar Araplar dahil olmak üzere çok sayıda ünlünün talip olduğunu, ancak her seferinde pazarlıkların son aşamada kaldığını söyledi. Şu an adaya 2 holdingin talip olduğunu belirten Ünal şöyle dedi:

"Tavşan Adası Çanakkale Boğazı'nın Ege Denizi girişinde bulunuyor. Bir süredir rüzgar ölçümleri yaptırıyoruz. 5 yıllık ortalamaya göre saniyede 9.5 metre rüzgar verimliliği var. Bu ada, rüzgar bakımından 1974 yılından buyana 1 numaralı kırmızı nokta olarak gözüküyor. Yani rüzgar enerjisi santrali bakımından önemli bir potansiyele sahip. Adayı satın alacak kişiler bunu göz önünde bulundurmalı" dedi.

İMAR PLANLARI ONAY BEKLİYOR

Tavşan Adası'nın imarı için 2008 yılında Bozcaada Belediyesi'ne 1/5 bin, 1/10 bin ve 1/25 bin ölçekli planlarını sunarak imar başvurusu yaptıklarını da anlatan Ünal, şu ana kadar bir sonuç alamadıklarını ve başvurularının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Balıkesir ve Çanakkale İllerini kapsayacak şekilde hazırlatılan 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planının onaylanmasına bağlı olduğunun belirtildiğini söyledi.

ADANIN ÖZELLİKLERİ

Sayısız batık ve zengin canlı yapısının yanı sıra, temiz deniziyle dalış tutkunları için cazibe merkezi olan Tavşan Adası'nda önceki yıllarda hayvancılık yapılıyordu. Adada bir fener, iki iskele, tatlı su ve akarsu kaynağı bulunuyor. Üzerinde yüzlerce tavşanın yaşadığı ada, eşsiz güzellikteki koylarıyla potansiyel turizm merkezi olarak gösteriliyor. Alt yapısı ve elektriği bulunmayan ve gemi seferi olmayan adaya ulaşım özel teknelerle sağlanıyor. Yaz sezonunda dalış turizmine meraklı kişilere özel turlar düzenleniyor.

18 Ocak 2015 Pazar

2015'in Dekorasyonda En Moda Rengi Papaya

Eviniz için ufak değişiklikler yapmayı düşünüyorsanız 2015'in trend renklerinden papaya tam size göre

Kavuniçi rengi olarak da adlandırabileceğimiz papaya, yeni yılın trend renklerinden. Canlı esintisiyle size yaz günlerini hatırlatacak papayayı dekorasyonunuza yansıtıp, canlı ve enerjik bir hava yakalayabilirsiniz.
Papaya'nın ana vatanının Güney Meksika ve Orta Amerika olduğu sanılmaktadır. Ona "kavun ağacı" meyvesine de, kavun ağacı yemişi denmektedir. Eğer evinizde canlı renkleri kullanmaktan çekinmiyorsanız ya da artık kullanmanın sırası geldiğini düşünüyorsanız, papaya ile evinizde ufak dokunuşlara yer verebilirsiniz. Kış günleri bildiğimiz üzere puslu geçer, evimizde yapacağımız bu tarz ufak değişikliklerle yaşam alanlarımıza biraz aydınlık katabiliriz. Yeni yılın trend renklerinden biri olan papayayı nerelerde kullanabiliriz?
Badana- boya yapmayı düşünüyorsanız, geniş olan odalarınızda şeftali tonlarını ve papayı tercih edebilirsiniz. Eğer odalarınızın metrekaresi düşükse, Krem rengi, vanilya ya da benzer açık tonlarda boyayacağınız odanızın bir duvarını bu trend renkle şenlendirebilirsiniz.
Ev tekstili konusunda seçeneğiniz oldukça bol. Odanızın perdelerini papaya rengi tercih edebilirsiniz.
haberin devamı
http://www.evkolay.net/2015in-dekorasyonda-en-moda-rengi-papaya-haberdetay/?id=1628

16 Ocak 2015 Cuma

İstanbul’un yeni tasarım ve yaşam stili: G YOO

G YOO projesi, dünyaca ünlü tasarımcı Philippe Starck imzasıyla  Güneşli'de yükseliyor. Mar Yapı tarafından hayata geçirilen proje, iki anıtsal kuleden oluşuyor. Konforlu yaşam alanlarına yer verilen G YOO'da, toplamda 720 konut bulunuyor. 1+0, 1+1 ve 2+1'lerden oluşan projede, dairelerin alanları 47 ila 113 metrekare arasında değişiyor.

Atatürk Havalimanı'na 10 dakika
Lüks tasarımının yanı sıra lokasyonuyla da dikkat çeken G YOO, Basın Ekspres Yolu üzerinde, Atatürk Havalimanı'na 10 dakika uzaklıkta konumlanıyor.
İlk YOO projesi!
YOO markasının İstanbul'daki ilk projesi olan G YOO Inpired by Starck'ın mimari tasarımını Suyabatmaz Demirel Mimarlık, iç tasarımını ise Philippe Starck üstleniyor. Konut teslimlerinin 2017 yılının Haziran ayında yapılması planlanan projeden, banka kredisiyle konut sahibi olunabiliyor.

İhtiyacınız olan her şey elinizin altında
Evinizin lüks ortamından kopmadan, her ihtiyaca cevap verecek şekilde tasarlanan G YOO'da, açık yüzme havuzu, basketbol sahası, çocuk oyun alanları, çocuk yüzme havuzu, fitness merkezi, güneşlenme terası, güvenlik, kameralı güvenlik, kapalı otopark, kapalı yüzme havuzu gibi olanaklar yer alıyor.

14 Ocak 2015 Çarşamba

Türkmenistan'ın inşaat yatırımı 51 milyar dolar

Türkmenistan'ın son yıllarda inşaat sektörüne yaptığı yatırımın 51 milyar doları bulduğu belirtildi. 1991 yılında eski Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla bağımsızlığını kavuşan Türkmenistan'da ülkenin yeniden kalkınması, sanayi sektörünün güçlendirilmesi, sosyal amaçlı tesislerin inşası için büyük miktarlarda yatırım gerçekleştiriliyor.

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, inşaat sektörü için yapılan yatırım miktarının 51 milyar doları bulduğunu kaydetti. "Sadece geçen sene toplam maliyeti 10 milyar doları bulan 456 dev tesisi hizmete açtık" diyen Berdimuhamedov, bu çerçevede çok sayıda enerji ve kimyasal ürün çıkartan tesisi faaliyete geçirdiklerini aktardı.
Kuzey-Güney ulaşım koridoru kapsamında Kazakistan-Türkmenistan-İran demiryolunun Türkmen-İran kısmı, Aşkabat ve diğer bölgelerde yeni oteller, birçok dinlenme tesisleri, konut ve idari binaların açılışlarını gerçekleştirdiklerini belirten Türkmen lider, 2015 yılında da 362 tesisi hizmete açmayı planladıklarını kaydetti.
haberin devamı
http://www.evkolay.net/turkmenistanin-insaat-yatirimi-51-milyar-dolar-haberdetay/?id=1626

12 Ocak 2015 Pazartesi

Yalıtımsız binalar her sene 10 milyar dolar enerji kaybına neden oluyor

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye’de 16 milyon binanın yalıtımsız olduğunu belirterek, “Bu nedenle her sene 10 milyar dolar daha çok enerji kullanıyoruz.” dedi.

Eruslu, “Türkiye’de toplam enerjinin yüzde 40'ı binalarda kullanılıyor. Binalarca yararlanılan enerjinin de yüzde 85'i ısıtma ve soğutma ürünlerinde, yüzde 15'i aydınlatma ve elektrikli ev ürünlerinde kullanılıyor. Dolayısı ile binaların ısıtma ve soğutması için harcanan enerjiden tasarruf daha önemlidir, tasarrufta esas pay binanın ısı yalıtımı ile olur. A plus elektrikli ev ürünleri ile tasarruf edilebilecek miktar 1 milyar dolar. Bizde ise 10 milyar dolar tasarruf mümkün.” ifadelerini kullandı.

Eruslu, Türkiye’de ısı yalıtımı bilinci oturmadığından yakındı. Yalıtım maliyetinin masraf olarak görüldüğünden dert yanan Eruslu, şunları kaydetti:
haberin devamı
http://www.evkolay.net/yalitimsiz-binalar-her-sene-10-milyar-dolar-enerji-kaybina-neden-oluyor-haberdetay/?id=1625

11 Ocak 2015 Pazar

Kentsel dönüşüm, enerji tasarrufu sağlayan çevreci binalar için bir fırsat

Enerji Verimliliği Haftası'nda Enerji tasarrufunun, ithalatta dışa bağımlı bir ülke olan Türkiye için önemine dikkat çeken Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, kentsel dönüşümün, Tasarruf sağlayan çevreci binalar kurmak için bir fırsat olduğunu söyledi.

Ekonomik büyüme için üretim kadar, tasarrufun da önemli olduğuna dikkat çeken Pakpen Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Tuza, gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak için, İthalat yükünün ağır olduğu enerjide tasarrufun hayati olduğunu ifade etti. Bu anlamıyla kentsel dönüşümün Tasarruf sağlayan çevreci binalar kurmak için bir fırsat olduğunu dile getiren Tuza, "Ülkemiz enerji bakımından dışa bağımlı bir ülke. Bu anlamıyla Enerji Verimliliği ve çevresel sürdürülebilirlik ülkemiz için oldukça hassas bir konu. Bu noktada kentsel dönüşümle 20 yılda yapılması planlanan 6.5 milyon konutta, doğru ürün ve doğru uygulamalarla sağlanacak Enerji Tasarrufu, ülkemizin ciddi bir kazanım elde etmesi adına önümüzde bir fırsat" dedi.
haberin devamı
http://www.evkolay.net/kentsel-donusum_-enerji-tasarrufu-saglayan-cevreci-binalar-icin-bir-firsat-haberdetay/?id=1624

8 Ocak 2015 Perşembe

Filli Boya'dan 'Mimar Benim' Uygulaması

Filli Boya’nın “Mimar Benim” uygulaması, yepyeni tasarımı, son teknoloji fonksiyonları, renk trend ve kartelaları ile yenilendi.

Boya sektöründe bir ilk olan “Mimar Benim” uygulaması, kullanıcılara yaşadıkları yerin mimarı olma imkanı sunuyor. Geliştirilen renklendirme modülü sayesinde “Mimar Benim”, kullanıcıların yaşam alanlarını ışık ve gölgelendirme esas alınarak artık gerçeğe en yakın haliyle boyamasına olanak sağlıyor. Yayınlandığı 2012 yılından bu yana 70.000’I aşkın indirilme sayısına ulaşan “Mimar Benim”, Apple tarafından ‘En İyi 10 Türk Uygulama’ arasında gösterildi.
“Mimar Benim” uygulamasını, ücretsiz olarak IOS için AppStore’dan https://itunes.apple.com/us/app/mimar-benim/id522765978?mt=8 adresinden, Android cihazlar için GooglePlay için https://play.google.com/store/search?q=filli+boya&c=apps adresinden indirebilir,  www.filliboya.com.tr ’nin “Renklendirin” bölümünden yaşam alanlarınızın renklerini kolaylıkla seçebilirsiniz.
“Mimar Benim”  Mobil Uygulaması İlklere Doymuyor
Filli Boya’nın iPad, iPhone ve Android cihazlar için geliştirdiği, boya sektöründe ilk kez hayata geçirilen ücretsiz “Mimar Benim” uygulaması; Doğrudan Pazarlama İletişimcileri Derneği” tarafından   “En İyi Mobil Cihaz Uygulaması” kategorisinde sektörünün en beğenilen uygulaması oldu ve ödüle layık görüldü.
Hollandalı mobil uygulama ölçümleme firması DISTMO’nun raporuna göre; Android cihazlarda “Eğlence” kategorisinde 2. sırada yer alan Mimar Benim, iPadlerde “En Çok İndirilen 10 Eğlence Uygulaması” kategorisinde de 6. sırada yerini aldı.
MMA Türkiye ve Digital Age’in  7.855 kişilik örneklem grubu üzerinde yapılan ankete göre “En Dikkat Çekenler” listesi dekorasyon kategorisinde ise ilk 5’de yer alan “Mimar Benim” başarısını kanıtlamaya devam ediyor.
Mimar Benim Uygulamasının Web Versiyonu da Var ! 
Mimar Benim’in mobil uygulaması dışında web sitesi versiyonu da bulunuyor. Mimar benim web versiyonunda bulunan “Renk Avcısı” uygulaması, yaşam alanlarına sınırsız renk anlayışı getiriyor. Üstün teknoloji ve basit kullanım kolaylığı ile geliştirilen bu uygulama ile beğendiğiniz bir tablo, manzara ya da beğendiğiniz bir fotoğrafın içinde yer alan tüm renkleri kısa sürede öğrenip, kendi renk kartelanızı oluşturabilirsiniz.
Dekorasyona dair kişisel zevklerin ayrımından esinlenerek hayata geçirilen “Renk Avcısı”  ile Filli Boya, artık sadece bir mekânın dekorasyon ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik değil, daha bireysel odaklı renk çözümleri sunuyor.
haberin devamı
http://www.evkolay.net/filli-boyadan-mimar-benim-uygulamasi-haberdetay/?id=1623

6 Ocak 2015 Salı

Noterlerde kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde yeni düzenleme yapıldı

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, arsa sahipleri ile inşaat müteahhitleri arasında anlaşma yapılırken metrekare belirtilmesinin arsa sahiplerine büyük bir yük getirdiğini söyledi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Eylül 2014’te valiliklere gönderdiği yazıyla uygulamanın başladığını belirten Karataş, yaptıkları başvuru üzerine bu uygulamadan vazgeçildiğini aktardı. Geçen süre içerisinde noterlerin işlem yapamadığını belirtti.

Noterlerde metrekare uyuşmazlığının arsa sahiplerine normalden 10 kat daha fazla maddi yük getirdiğine değinen Karataş, bu durumun inşaat sektörünün olumsuz etkilenmesine sebep olduğunu söyledi. 2014’te inşaat sektöründe yaşanan durgunluğunun bir kısmının da bundan kaynaklandığını anlattı.

Bakanlığın valiliklere gönderdiği yazıda “Bakanlığımıza intikal eden şikayet, yazı ve yazışmalardan özellikle inşaat yapım sözleşmelerinde yapı müteahhidinin arsa sahibine vaat ettiği ve konut satışlarında satıcı tarafından alıcılara söylenen bağımsız bölüm metrekare alanı hilafına satışlar yapmış olduğu anlaşılmakta olup, yaşanan mağduriyetlerin önüne geçilmesi amacıyla bu konuya açıklık getirme gereği hasıl olmuştur.” denildi. Yazıda kat karşılığı yapılan inşaat sözleşmelerinde ve konut satış sözleşmelerinde taahhüt edilen metrekarelerin bakanlığın kararı doğrultusunda değerlendirmesi gerektiği belirtiliyor.
haberin devamı
http://www.evkolay.net/noterlerde-kat-karsiligi-insaat-sozlesmelerinde-yeni-duzenleme-yapildi-haberdetay/?id=1621