29 Kasım 2014 Cumartesi

Rönesans Holding, Avrupa’nın en büyük AVM’sini Rusya’da açtı

Perakende ve gayrimenkul sektöründe ilklere imza atan Rönesans Holding, Avia Park Alışveriş ve Eğlence Merkezi ile Rusları yeni bir yaşam merkezi anlayışıyla tanıştırdı. Moskova’da 24 ay gibi kısa sürede tamamlanan Avia Park AVM, kapsadığı alan bazında Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi olma unvanına sahip. 

Rönesans Holding tarafından inşa edilen ve 495 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirilen Avia Park AVM, bugün yapılan törenle açıldı. Törene Rönesans Holding Başkanı Dr. Erman Ilıcak, Rönesans Holding Rusya Başkanı Avni Akvardar, Rus yetkililer ve Rönesans Holding yöneticileri katıldı. 

Açılış töreninde konuşan Rönesans Holding Rusya Başkanı Akvardar, Moskova ve Rus halkını Avrupa’nın en büyüğü olan alışveriş ve yaşam merkeziyle buluşturmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:

“21 yılda Rönesans, başta Rusya olmak üzere dünyanın 16 farklı ülkesinde çok sayıda önemli projeye imza atarak küresel ekonominin önemli aktörlerinden biri haline geldi. Artık gayrimenkul, altyapı ve sanayi projelerinde çok önemli bir birikime sahibiz, bu birikimle de söz konusu alanlarda dünya devleriyle yarışıyoruz. Önümüzdeki dönemde yatırımlarımız hem Türkiye’de hem de Rusya’da artarak devam edecek. Gayrimenkul ve perakende sektöründe dünyanın en büyük gruplarından biri olmayı hedefliyoruz.” 

İnşaat alanı 492 bin metrekare, toplam kapalı alanı 390 bin metrekare olan 4 katlı Avia Park AVM’nin Moskova’nın en nezih ve merkezi semtlerinden birine kurulu olduğuna işaret eden Akvardar, merkezin 5-6 bin kişiye istihdam olanağı sağlayacağını vurguladı.

KORİDORDA AKVARYUM, 17 SALONLU SİNEMA

Toplam 235 bin metrekarelik kiralanabilir alanda 550 mağaza, 128 bin metrekarede hipermarket, spor ve sinema gibi kalıcı mekanların bulunduğu Avia Park Moskova, en yeni teknolojiyle donatılmış eğlence tesislerini de içinde barındırıyor. 17 salonda ziyaretçilerin film seyretmenin keyfine varacakları Rusya’nın en büyük 2.Multiplex sinemasına sahip olan merkez, koridorunda yer alan 6 metre çapında ve 22 metre uzunluğundaki akvaryumuyla ise başta çocuklar olmak üzere herkesi hoş bir sürprizle karşılıyor. Ziyaretçilerine bir yaşam merkezinin rahatlığını ve konforunu da yaşatmayı hedefleyen Avia Park bünyesindeki 750 metrekarelik buz pateni salonunda ve 10 bin metrekarelik bir alanda yer alan Rusya’nın ilk ve tek eğlence merkezi Kidzaniya’da çocuklar bir yandan eğlendirirken diğer yandan da eğitiliyor. 

TÜRKLER DE AVİA PARK’TA

Projenin tüm tasarımını ve inşaatını gerçekleştiren Rönesans Holding, AVM’nin mobilyalarını da Türkiye’den getirdi. Önde gelen Türk markalarından, Derimod, Casharel, Polo Assign ve Barbeque da Avrupa’nın en büyük AVM’sinde yerlerini aldılar. Avia Park’ta ayrıca Auchan, Obi, Media Markt, Debenhams, Samsung, Nike, Tommy Hilfiger, Lacoste, Trussardi, Puma, Starbucks, Inditex Grup ve benzeri dünya devlerinin de mağazaları yer alıyor. 

AVM UZMANI RÖNESANS

1993 yılında Dr. Erman Ilıcak tarafından St. Petersburg’da kurulan Rönesans, Rusya’da bugüne kadar ilklere imza atan pek çok AVM projesini hayata geçirdi. St. Petersburg Grand Canyon AVM, Leningrad MEGA Dybenko AVM, St. Petesburg Iyun Alışveriş ve Eğlence Merkezi, MEGA Belaya Dacha AVM, Royal Park AVM, Aura Novosibirsk AVM, Aura Surgut AVM, Aura Yaroslavl AVM, St. Petersburg Europolis AVM, Krasnodar OZ AVM’nin de aralarında bulunduğu AVM’lerin çoğu ödüllü projeler. 

Rönesans Holding’in Türkiye’de ise 2’si İstanbul’da olmak üzere halen 9 ilde faaliyette olan toplam 10 AVM projesi bulunuyor. Bunlar; Optimum Ankara AVM, Optimum İstanbul AVM, Sanko Park AVM (Gaziantep), Malatyapark AVM, Kozzy AVM (İstanbul), Optimum Adana AVM, Optimum İzmir AVM, Samsun Piazza AVM, Kahramanmaraş Piazza AVM ve Şanlıurfa Piazza AVM.

RÖNESANS HOLDİNG’İN 37 BİN ÇALIŞANI VAR 

Dr. Erman Ilıcak tarafından 1993 yılında St.Petersburg’da kurulan Rönesans Holding, bugün Türkiye ve dünyanın 16 farklı ülkesinde ana müteahhit ve yatırımcı olarak hizmet veren bir şirketler topluluğudur. İnşaat, gayrimenkul geliştirme, enerji, sağlık ve eğitim ana dallarında faaliyet gösteren Rönesans Holding, dünyanın en büyük müteahhitlik şirketleri arasında 53’üncü sırada yer alıyor. Rönesans Holding, 37 bin çalışanı ile alışveriş merkezleri, ofisler, oteller, konutlar, karma yapılar, ağır sanayi tesisleri, altyapı tesisleri, hafif üretim tesisleri, kimyasal ve ilaç üretim tesisleri, yiyecek ve içecek işleme tesisleri, araba ve makine fabrikaları, devlet binaları, sağlık kompleksleri ve enerji santralleri inşa ediyor. 

2014 yılı ikinci çeyreğinde aktif büyüklüğü 12 milyar TL’ye ulaşan Rönesans Holding’in aynı yıl, aktif büyüklüğüne göre büyüme oranı yüzde 67, ciro bazında büyüme oranı ise yüzde 76 olarak gerçekleşti. Holding’in global cirosu ise 4,5 milyar TL. Rönesans Holding, 23 bin çalışanı ve 3,6 milyar dolar iş hacmi ile de Rusya’nın en büyük yabancı inşaat şirketi konumunda. İnşaat sektöründe dünyanın en büyük ilk 5 kuruluşu arasına girmeyi hedefleyen Rönesans Holding, önümüzdeki 3 yıl boyunca 3,2 milyar Euro’luk yatırım yapmayı planlıyor.

İnşaatta istihdam düşüyor, ücret değişmiyor

İnşaat sektörü istihdamındaki erime yılın üçüncü çeyreğinde de sürdü. İnşaat sektöründeki brüt ücret ve maaşlar ise bir yıldır değişmedi.


Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) İnşaat İşgücü Girdi Endeksleri verilerine göre, Temmuz - Eylül dönemini kapsayan üçüncü çeyrekte, istihdam endeksi, bir önceki çeyreğe göre yüzde 4.5 azaldı.


Takvim etkilerinden arındırılmış inşaat istihdam endeksi ise, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 14.9 düzeyinde azaldı.
haberin devamı
http://www.evkolay.net/insaatta-istihdam-dusuyor_-ucret-degismiyor-haberdetay/?id=1594

26 Kasım 2014 Çarşamba

Siyahkalem Mühendislik ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti., ilk gayrimenkul geliştirme projesini Zekeriyaköy ’de hayata geçiriyor. KÖY Projesi, 467 bin metrekare alan üzerine kuruluyor.

Toplam 1.167 konut ve 15.000 metrekarelik bir çarşıdan oluşan KÖY projesinin yatırım değeri 1.3 milyar TL. Toplantıda proje ile ilgili bilgi veren Siyahkalem CFO ’su İbrahim Kahraman, “Bugün onlarca konut projesinin gerçekleştirildiği İstanbul ’da, KÖY projesi etrafı yüksek duvarlarla çevrili, yaşama alanlarından soyutlanmış bir proje olarak değil bulunduğu bölge ile organik ilişki içinde olan bir yaşam alanı olarak tasarlandı” dedi. .
haberin devamı
http://www.evkolay.net/siyahkalemden-467-bin-metrekare-alan-uzerine-koy-projesi-haberdetay/?id=1591

Yeni Yılda evlerde canlı ve sıcak renkler moda olacak

Yeni yıla girmenin heyecanını yaşadığımız bugünlerde 2014 renklerine dikkat! Uluslararası Renk Komisyonu'nun (ICC) Türkiye temsilcisi moda ve stil dünyasının önemli ismi Ümit Ünal yeni yılın renklerinin daha cesur kullanımları beraberinde getireceğini söylüyor.

Ümit Ünal: "Yeni yılda daha cesur kullanımlar bizleri bekliyor." Ümit Ünal yaratıcısı olduğu ve içinde altı kavram, seksen renk barındıran bu koleksiyon ile insanların yeni dönemde daha koyu tonları tercih edeceğini söylüyor.
haberin devamı

http://www.evkolay.net/yeni-yilda-evlerde-canli-ve-sicak-renkler-moda-olacak-haberdetay/?id=1592

21 Kasım 2014 Cuma

Ekim'de emlak fiyatları illerde nasıl değişiklik gösterdi

Birinci ve ikinci el ortalama konut satış fiyatları Ekim’de bir önceki aya göre yüzde 1.58, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 17.33 yükselirken; en yüksek yıllık artış yüzde 22.33 ile İstanbul’da yaşandı.

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve Reidin.com tarafından Garanti Mortgage’ın desteğiyle hazırlanan emlak endeksleri raporuna göre; Ekim’de yeni konut fiyatları ise bir önceki aya göre yüzde 1.33, geçen yıl aynı döneme göre de yüzde 7.3 yükseldi.
Yeni konut satış fiyatları Ekim’de bir önceki aya göre 1+1 dairlerde yüzde 0.81, 3+1 dairelerde yüzde 1.46, 4+1 dairelerde yüzde 1 artarken; 2+1 dairelerde ise yüzde 1.3 azaldı. Ekim ayında metrekare başına konut satış fiyatlarının yüzde 2.29 arttığı Adana, aylık bazda fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu.
haberin devamı
http://www.evkolay.net/ekimde-emlak-fiyatlari-illerde-nasil-degisiklik-gosterdi-haberdetay/?id=1589

18 Kasım 2014 Salı

Ormanada projesinde dolar kuru sabitlendi

Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım’ın Zekeriyaköy’de hayata geçirilen Ormanada projesinde, 0,80 banka faizi ile doları 1,99 TL’ye sabitleme avantajlarından yararlanarak satın alma dönemi başladı. Hemen teslim imkanı sunan Ormanada, 220 dönümlük arazi üzerinde, 188 adet beş farklı tip villa, 85 adet 16 farklı tip sıra ev ile 273 konuttan oluşuyor.

Yaşamı keyfe dönüştürenler için tasarlanmış küçük sokakların ve yeşil alanların bir araya geldiği Ormanada, sosyal yaşam ve spor alanları ile canlı bir buluşma noktası olma özelliği taşıyor.
haberin devamı
http://www.evkolay.net/ormanada-projesinde-dolar-kuru-sabitlendi-haberdetay/?id=1587

Kentsel dönüşümün kilidini bu model çözer

İstanbul’u ormanları yok ederek kuzeye doğru genişletmek yerine merkezin kullanıma açılması gerektiğini söyleyen Paşa Karadeniz, “Emlak GYO modeli ile dönüşüm hızlanır” dedi.


Karden İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Karadeniz, İstanbul’da yapılacak kentsel dönüşümle ilgili sıkıntıları ortadan kaldırabilecek bir öneri sundu. İstanbul’un kuzeyine açılmak yerine kentsel dönüşümle kent merkezlerinde arazi geliştirecek modellere ağırlık verilmesi gerektiğini söyleyen Karadeniz, devletin bunu Emlak Konut modelini uygulayarak, müteahhide hazır bir arsa ve arkasında devlet garantisi sunarak yapabileceğini anlattı. “Birçok insanın yaşadığı ev neredeyse başına yıkılacak. İnsanlara düzgün yaşam sağlayacak projelerin sunulup bunların uygulanması lazım. Diğer türlü müteahhitler sitelerle görüşüyor ancak bitmeyen beklentiler nedeniyle bu sitelerin dönüştürülmesi mümkün olmuyor” diyen Karadeniz, şehir merkezinde arazi bulamadıkları için artık İstanbul’un havasını besleyen İstanbul’un kuzeyine yapılaşmanın kaydığını ifade etti. Karadeniz, “Halbuki kent merkezlerinde devletin belirleyeceği sistemle kentsel dönüşüm yapılırsa milyonlarca metrekare arazi elde edilebilir. Bu başarıldığı takdirde hem kent sağlıksız yapılardan kurtulup güzelleşecek, hem de inşaat sektörü ivme kazanacaktır” diye konuştu.

Kamunun bütçe ayırmasına gerek yok
“Dönüşüm için 400-500 milyar dolarlık bir bütçeden bahsediliyor. Halbuki kamunun buna bütçe ayırmasına da gerek yok. Sadece net bir irade ortaya koyacak. Bu da çok geciktirilmeden yapılmalı” diyen Karadeniz şöyle konuştu: “Çünkü hala mahalle arasında tekil tekil yeni binalar yapılıyor. Bu yapı riskli sayılmayacağı için yıkamacaksınız. Bu da aynı zamanda önümüzdeki 50 yıl boyunca dönüştürülmeyen bir bölge anlamına geliyor.” Şu anda İstanbul’da birçok projenin yüzde 30-40’nın yabancılara satıldığını ifade eden Paşa Karadeniz, “Bu büyük bir ihracat aslında. Bizler 20-30 milyon dolarlık satış yaparak Türkiye’ye 3-4 yıl kimsenin çıkamayacağı büyük bir kaynak sağlıyoruz. Bu da borsa gibi sıcak para kaynaklarına göre çok güvenilir bir sermaye girişi” dedi.
haberin devamı
http://www.evkolay.net/kentsel-donusumun-kilidini-bu-model-cozer-haberdetay/?id=1586

13 Kasım 2014 Perşembe

Yapex Yapı ve Restorasyon Fuarı Kapılarını Açıyor

BU yıl 22'ncisi düzenlenen ve Anadolu'nun en büyük yapı fuarı niteliğini taşıyan YAPEX Yapı ve Restorasyon Fuarı, yarın Antalya Expo Center'da başlıyor.

Türkiye'nin dört bir yanından ve komşu ülkelerden gelen profesyonellerin geleneksel buluşma noktası olan YAPEX, 13-16 Kasım tarihlerinde Antalya Expo Center'da ziyaretçilerini ağırlayacak. Şu ana dek Antalya dışındaki illerden ziyaret için teyit veren ve ziyaretçi isim listelerini bildiren organize ziyaretçi gruplarının sayısı 4 bini aşmış durumda. Meslek odaları, ticaret ve sanayi odaları, esnaf ve zanaatkar oda ve dernekleri ile koordineli şekilde gerçekleştirilecek organizasyon ile Antalya yine tüm Anadolu'ya ev sahipliği yapacak.

Mimarlar Odası, İçmimarlar Odası, Makine Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası YAPEX Yapı ve Restorasyon Fuarı'ına, düzenledikleri zengin mesleki etkinliklerle büyük destek veriyorlar. Konferans, panel, proje ve yarışma sergileri ve özel sunumlar, fuara gelecek profesyonel ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.
haberin devamı
http://www.evkolay.net/yapex-yapi-ve-restorasyon-fuari-kapilarini-aciyor-haberdetay/?id=1583

Kopenhag'da satılık ada - 2,5 milyon Euro

Danimarka’nın başkenti Kopenhag yakınlarındaki ünlü Middelgrundsfortet adası satılığa çıkarıldı. Üzerinde ünlü bir de kalenin bulunduğu adanın 16,5 milyon Danimarka Kronuna (yaklaşık 2,5 milyon Euro) satılacağı açıklandı. 

Kopenhag limanının hemen yanı başında bulunan ada şehri ziyarete gelen turistlerin de görmek istediği mekanlardan biri olarak biliniyor. 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan emlakçı Jan Fog, adayı satın almak isteyenlerin eğer adada yaşamak istiyorsa bir miktar tadilat masrafı da yapmak zorunda kalacaklarını belirtiyor. Nitekim halihazırda adada kanalizasyon sistemi, elektrik ya da su bulunmuyor. Ancak Jan Fog yapılacak birkaç milyon kronluk masrafla bu sistemlerin kurulabileceğini düşünüyor. 
haberin devamı
http://www.evkolay.net/kopenhagda-satilik-ada---2_5-milyon-euro-haberdetay/?id=1584

10 Kasım 2014 Pazartesi

Horizon Point Evleri akıllı olmayı seçti

Bodrum’un merkezinde konumlandırılan Horizon Point Bodrum Evleri, sunduğu akıllı ev sistemleri teknolojileri ve ayrıcalıkları ile kişilere daha konforlu bir yaşamın kapılarını açıyor.

Evdeki rutin işleri sizin yerinize bir başkası yapsa nasıl olurdu? Akıllı ev sistemleri ile bu artık imkânsız değil. Aydınlatmadan sulamaya, ısıtma-soğutmadan enerji sistemine ve perde-panjur sistemine kadar evdeki tüm işleri akıllı ev sistemleri ile çözmeniz mümkün.
Akıllı ev sistemleri ile kumanda, bilgisayar, tablet hatta cep telefonu gibi tek bir kontrol noktası üzerinden evin tüm rutin işlerini halledebileceksiniz.
Bodrum’un deniz, kale ve marina manzarasına hâkim Point İnşaat imzalı Horizon Point Bodrum Evleri’nin kolonsuz bina iskeleti teknolojisi ile ev sahipleri, Bodrum manzarasının keyfini doyasıya çıkarıyor. Aynı zamanda bu teknoloji ile evin içerisinde ölü alan bulunmadığından ev sahibi, evin her köşesini değerlendirebilme imkânına sahip. Özel mimarisi ve kişilere sunduğu avantajlarla Bodrum’un parlayan yıldızı Horizon Point Bodrum Evleri, akıllı ev sistemleri teknolojisi ile de ev sahiplerine konforlu bir yaşam sunuyor.
http://www.evkolay.net/horizon-point-evleri-akilli-olmayi-secti-haberdetay/?id=1582

İstMarina lokasyonuyla da değer kazanıyor

Hedefledikleri 1000 konutun 950 tanesinin satışını ilk 45 gün içerisinde gerçekleştiren DAP Yapı,Dubai Cityscape Global 2014 Fuarı ile birlikte ikinci setap satışlarına hızlı başladı. 500 konutunu satışa çıkaran DAP Yapı’ya ilgi büyük.

DAP Yapı, Dubai’de 21-23 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen Cityscape Global 2014 Fuarı ile birlikte İstMarina’nın ikinci etap satışlarına başladı.  Dubai sonrası özellikle Körfez Bölgesi yatırımcılarından büyük ilgi gören İstMarina’da500 konut daha satışa sunuldu.
İstanbul’da farklı mimari ve kazançlı projelere imza atan DAP YAPI Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz,TOKİ iştiraki emlak Konut GYO A.Ş. iş birliği ile İstanbul’un Anadolu yakasında bulunan İstMarina projesine olan ilgiden memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi:
İstanbul’un gelişen bölgesi Anadolu Yakası’nın çekim merkezi Kartal’da, Emlak GYO çatısı altında güçlü, saygın ve benzersiz bir projeyi başlattık.İstanbul'un en güzel arazisi Kartal’da, ülkemizi uluslararası arenada temsil edecek bir eser inşa ediyoruz. Dünyanın gözbebeği olan bir şehirde, sahile 500 metre cephesi olan, inci tanesi gibi dizilmiş Prens Adaları manzaralı İstMarina, yerli ve yabancı tüm yatırımcıları Boğaz’da yaşama özlemine kavuşturuyor.”
haberin devamı için
http://www.evkolay.net/istmarina-lokasyonuyla-da-deger-kazaniyor-haberdetay/?id=1581

8 Kasım 2014 Cumartesi

İzmir'de inşaat harcamaları 9,2 milyar dolara çıktı

YEM Fuarcılık Genel Müdürü Burcu Başer, İzmir’in 2013 yılı itibariyle Türkiye’deki toplam inşaat harcamalarından aldığı payın yaklaşık yüzde 12 olduğunu belirtti. Bunun yaklaşık 9,2 milyar dolarlık kısmınınsa inşaat harcamasına karşılık geldiğini söyledi. 20. Yapı Fuarı-Turkeybuild İzmir, İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda açıldı. Ege ve Akdeniz Bölgesi’nin en büyük yapı fuarı olma özelliği taşıyan Turkeybuild İzmir’de sektördeki en son teknolojiler, yenilikler ve gelişmeler sergileniyor. İstanbul’dan sonra sergileme alanı bazında ikinci büyük sektör buluşması olan fuar, 9 Kasım 2014'e kadar devam edecek. YEM Fuarcılık tarafından düzenlenen fuara katılan 350 firma, binlerce çeşit ürününü sergiliyor.

YEM Fuarcılık Genel Müdürü Başer, İzmir’in yanısıra Ege Bölgesi’nin diğer illerinde de inşaat sektöründe önemli gelişmeler yaşandığını belirterek, “TÜİK verilerine göre bölgede yaklaşık 2,5 milyon adet konut stoğu bulunuyor. 2013 yılında İzmir’de 39 bin 561, bölgede 96 bin 990 adet yeni konut yapı ruhsatı alındı ve bölgenin Türkiye içindeki payı yüzde 11,9 oldu. Bölgede konutdışı bina yatırımlarında da hareketlilik görülüyor. 920 adeti İzmir’de olmak üzere toplam 3 bin 928 bina yatırımı için yapı ruhsatı alındı. Bunların 482’si otel, 470’i ofis, 663’ü ticaret ve 430’u sanayi binası. Türkiye genelinde konutdışı bina ruhsatından alınan pay, yüzde 22,9 oranında. 2013 yılında İzmir’de 72 bin, Ege Bölgesi’nin diğer illeri Aydın, Denizli, Muğla, Manisa, Afyon, Kütahya ve Uşak’ta ise 157 bin konut satışı gerçekleşmiştir ve bunun Türkiye genelindeki payı yüzde 13,61’e karşılık gelmektedir.” dedi.
haberin devamı
http://www.evkolay.net/izmirde-insaat-harcamalari-9_2-milyar-dolara-cikti-haberdetay/?id=1579

İnşaat Sektörü Ödülleri 'Sign Of The City Awards' Sahiplerini Buldu

TÜRK inşaat ve gayrimenkul sektörünü buluşturan "Sign of the City Awards”,  dün akşam FourSeasons Hotel İstanbul at The Bosphorus’da gerçekleşen muhteşem bir törenle sahiplerini buldu.

Uluslararası platformda önemli bir yeri olan Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün heyecanla beklediği ödül töreninde, bir imzayla başlayan ve başarıya dönüşen, Türkiye’nin simgesi haline gelmiş projeler ödüllendirildi.

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan ve Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen geceye, T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, Tahincioğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, NEF Yönetim Kurulu üyesi Erden Timurve VIA DMC Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar gibi sektörün önde gelen isimleri katıldı.

Jüri Başkanı Y. Müh. (Mimar) Doğan Hasol önderliğinde toplanan jüri, her kategoride tamamlanmış ve devam eden finalist projeleri değerlendirerek ödül sahiplerini seçti. Jüri, yarışma için 1 Ocak 2012 tarihi itibariyle tamamlanmış ve proje aşamasında olan 142 farklı projeye ait 199 başvuruyu değerlendirdi."Sign of the City Awards"’ yarışmasında “Onur Ödülü”, “En İyi Konsept Mimari Tasarım” ve “Sektörde Yenilik Jüri Özel Ödülü” hariç 16 kategoride 24 adet tamamlanmış ve devam eden proje ödülü sahiplerini buldu.

Ödül töreninde konuşma yapan Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Sabahattin Ali’nin Kürk Mantolu Madonna adlı eserinden alıntı yaptığı konuşmasında “Artık şehirlerin bittiği yerler taş, toprak değil. Işıl ışıl binalar var. Son 10-15 yılda geldiğimiz yer büyük değişim ve gelişim gösteriyor. İnşaat sektörü, sosyolojik dönüşümün motorudur. Çünkü nerede yaşadığımız davranış kültürümüzü, zihin haritalarımızı değiştiriyor. Yarışma kapsamında çok başvuru aldık. Bunda en büyük etken jüri ve danışma kuruluydu. Bunun yanı sıra Türk inşaat sektörünün kendine duyduğu güven de etkiliydi. Siz Türkiye’nin premier ligi takımlarısınız. Hürriyet de premier ligi oyuncularından biridir. Bu gece sahnenin sahibi sizlersiniz” dedi.
haberin devamı
http://www.evkolay.net/insaat-sektoru-odulleri-sign-of-the-city-awards-sahiplerini-buldu-haberdetay/?id=1580

5 Kasım 2014 Çarşamba

Avrupa'dan Mistral İzmir'e Ödül

MİSTRAL İzmir projesi, alanlarında en iyi projelerin değerlendirildiği, dünya gayrimenkul sektörünün en prestijli ödülleri arasında kabul edilen Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nin Avrupa ayağı olan 2014- 2015 Avrupa Gayrimenkul Ödülleri'nde "karma kullanım" kategorisinde ödül aldı. 

Türkiye'den birçok mimari projenin katıldığı ve ağırlıklı olarak İstanbul'da bulunan projelerin değerlendirildiği yarışmada Mistral İzmir projesi ile İzmir'e ödül kazandırmanın sevincini yaşadıklarını belirten Mistral Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Önder Türkkanı, “Böylesine prestijli bir ödülü almak motivasyonumuzu çok yükseltti. Bu vesileyle, başta mimarlarımız olmak üzere tüm çözüm ortaklarımıza teşekkür ediyorum" dedi. Türk ve İtalyan mimarların birikte çalıştığı Mistral İzmir'de yaşam için gerekli tüm detayların dikkate alındığını belirten Türkkanı, “Projemiz lokasyonu, çelik ve betonun birlikte kullanıldığı kompozit yapı teknolojisi, yüksek tavanları, iç ve dış mekanı birleştiren tavandan yere kadar camın kullanıldığı konut ve ofisleri, körfeze hakim geniş terasları, çok sayıda mağaza, kafe ve restoranın olduğu çarşısı, 20 bin metrekarelik yeşil alanı ile İzmir'in yeni cazibe merkezi haline gelecek" dedi. Mistral İzmir 2016 yılında tamamlanacak.
haberin devamı
http://www.evkolay.net/avrupadan-mistral-izmire-odul-haberdetay/?id=1578