30 Ekim 2014 Perşembe

Ahşap yapılar yerine yüksek katlı binalar yaparak farklılık oluşur mu?

Osmanlı ahşap mimarisinin en gözde iki merkezi olan Sultanahmet ve Zeyrek bölgesi için uzmanlardan dikkat çeken uyarılar geldi. Bir tarafta Suriyeli sığınmacılar, diğer yanda güncel yaşam şartları bu dünya kültür mirası üzerinde ciddi baskı oluşturuyor. “Mısırın piramitleri, Çin’in imparatorluk sarayı, zigguratlar ne kadar dünya insanlığı için değerli ise Zeyrek’teki ahşap yapılar da insanlık için değerlidir.” diyen Yüksek Mimar Şimşek Deniz, “Bu yapılar aynı zamanda şehrin karakterini ortaya koyuyor. Siz de bu kimlik ve evlerinizde dünyada bir değer ifade ediyorsunuz. Yoksa yüksek katlı apartmanlarla siz hiçbir farklılık ortaya koyamazsınız.” uyarısında bulundu. 

Dünyanın nadide kültür örneklerinden biri olan Osmanlı’daki ahşap yaşamı İstanbul’da ayakta kalma mücadelesi veriyor. UNESCO tarafından da dünya kültür mirası listesine alınan Zeyrek bölgesi bu alanlardan biri. Türkiye’de sit alanı anlayışı 1970’lerden sonra başlıyor. Bu tarihe kadar pek çok tarihi eser ve ahşap yapı kaybolup gitti. Uzmanlar 1985 yılında dünya kültür mirası listesine giren bu bölgeler için aynı akıbetin yaşanmasından tedirginlik duyuyor. Çünkü hem betonlaşan şehir yaşamı, hem de İstanbul’un göç ve sığınmacı toplayan yapısı bu miras üzerinde tehdit unsuru oluşturuyor.
haberin devamı
http://www.evkolay.net/ahsap-yapilar-yerine-yuksek-katli-binalar-yaparak-farklilik-olusur-mu-haberdetay/?id=1574

29 Ekim 2014 Çarşamba

Coldwell Banker, Blue Camp'te buluştu

Gayrimenkul sektörünün geleceğine yön verenler, yurtiçi ve yurtdışından ünlü konuşmacılar, dünyanın ilk ve en büyük gayrimenkul danışmanlık şirketi Coldwell Banker'ın ilk kez gerçekleştirdiği "Blue Camp" organizasyonunda biraraya geldi.

2013 yılında Türkiye pazarına giren ve hızlı bir şekilde büyümesini devam ettiren Coldwell Banker'ın Antalya’da Belek Calista Luxury Hotel'de düzenlediği organizasyonda, gayrimenkul sektöründe Dünyada ve Türkiye'de yaşanan gelişmeler ele alındı.

Coldwell Banker Türkiye Ülke Başkanı gökhan taş'ın açılış konuşmasını yaptığı organizasyonda, Coldwell Banker Global Operasyon Başkanı Peter Turtzo “Avrupa ve ABD'deki Gayrimenkul Sektörü ve Türkiye'ye Bakış"ını, Coldwell Banker Previews International Gayrimenkul Danışmanı, Lüks konut Satışında Dünya Birincisi Chris Cortazzo ise “Coldwell Banker ile işimi nasıl büyüttüm?’’ başlıklı sunumlarını katılımcılara aktardılar.
haberin devamı için
http://www.evkolay.net/coldwell-banker_-blue-campte-bulustu-haberdetay/?id=1573

13 Ekim 2014 Pazartesi

Kayserili yüksek katlı bina sevmiyor

Kayseri’de ev almak isteyenlerin büyük çoğunluğu yüksek katlı binalarda oturmak istemiyor. Yapılan bir araştırma vatandaşların yüzde 60'ının, 6 ila 10 kat arasında binalarda oturmak istediğini ortaya koydu.

    Kayseri’de yapılan bir araştırma, vatandaşların büyük çoğunluğunun 6 ila 10 kat arasında binalarda oturmak istediğini ortaya koydu. Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYDODER) tarafından yapılan araştırmanın sonuçları açıklandı. 'Konut çevre ve kalite beklentileri' ismini taşıyan araştırmada 348 kişi ile görüşüldü. Deneklere konut sitelerinde beklenen en fazla kat sayısının ne olması gerektiği soruldu. Toplanan verilere göre vatandaşların yüzde 60’ı 6 ila 10 kat arasında binalarda oturmak istediği yönünde görüş bildirdi. Daha yüksek katta oturmak isteyenlerin oranı ise araştırmanın en düşük rakamı. Yüzde 3 kişi, 16 ila 20 kat arasında binada oturabileceğini ifade etti. Vatandaşların yüzde 18’i 2- ila 5 kat, yüzde 9’u 11 ila 15 katlı binalarda ikamet etmek istiyor. Oturacağı binanın kat sayısıyla ilgili “fark etmez” şıkkını tercih edenlerin oranı ise yüzde 10. Görüşülenlerin büyük çoğunluğu orta katlarda (yüzde 75), yüzde 18’i üst katlarda ve yüzde 7’lik düşük bir bölüm ise giriş katında ikamet etmek istiyor. 

    Vatandaşların oturacakları evlerde olmasını istedikleri balkon tercihleri de farklılık gösteriyor. Görüşülenlerin tamamına yakını (yüzde 96) evlerinde balkon istiyor. Yüzde 4’lük bir bölüm 'balkon olmamalı' derken, 'olmalı' diyenlerin yüzde 81’i evinde çift balkon, yüzde 11’i tek balkon ve yüzde 8’i 'fark etmez' yönünde görüş açıkladı.

11 Ekim 2014 Cumartesi

Geleceğin Manhattan'ı olacak bölgeye yatırım yapan kazanıyor

İzmir’in en önemli merkezlerinden biri olan ve nitelikli yapılaşmanın öncüsü Bayraklı, İzmir’de geleceğin Manhattan’i olma yolunda ilerliyor. Altın emlak İzmir Bayraklı Temsilcisi A. Gülden Sargıner, Bayraklı’nın en hızlı gelişen bölgelerinin Altınyol Sahili, Adalet ve Mansuroğlu olduğunu belirterek, bu hızlı gelişimi Adliye’nin Mansuroğlu bölgesine gelmiş olmasının etkilediğine dikkat çekiyor.

Bayraklı’da Sıfır Bir Daire 500 Bin - 700 Bin TL Arasında Satılıyor
Altın Emlak İzmir Bayraklı Temsilcisi A. Gülden Sargıner, İzmir’de gerek projelerde gerekse ikinci ellerde fiyatların tavan seviyesinde olduğunu belirterek şunları söyledi: “Residence projelerinde 110 metrekare büyüklüğünde bir ofisin temel seviyesinde satış bedeli 545 bin TL’den başlıyor. İnşası tamamlanan residence’larda ise fiyatlar 650 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Lüks konutlarda da fiyatlar hızla yükseliyor, hız kesmiyor. 140 metrekare büyüklüğünde sıfır bir dairenin satış bedeli 500 bin TL’den başlıyor, konumuna ve cephesine göre 700 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.
Arsa Üretimi Sınırlı Olduğundan, Arsalar Karaborsa Gibi
İkinci ellerde fiyatların ise 140 metrekare büyüklükte daireler için 200 bin TL ile 300 bin TL aralığında olduğunu söyleyen Altın Emlak İzmir Bayraklı Temsilcisi A. Gülden Sargıner, şöyle devam etti: “Bayraklı bölgesindeki yoğun talep ve talebe yetişmekte zorlanan nitelikli projelerle beraber arsa üretimi sınırlı olduğu için arsalar adeta karaborsa niteliğinde. Dudak uçuklatan rakamların konuşulduğu bölgede 1400 metrekare büyüklüğünde bir arsa için 5 milyon TL istenebiliyor. Bayraklı’nın en önemli, büyük ve nitelikli projesi ise Folkart Projesi.
Kiralık Daireler 1.800 ile 2.000 TL Arasında 
Kiralıklarda da fiyatların İzmir’in genel ortalamasına göre bir hayli yüksek olduğunu vurgulayan Gülden Sargıner, “Bayraklı’da 140 metrekare net kullanımlı bir lüks sıfır yapı için 2 bin 500 TL ortalama kira bedeli talep ediliyor dedi. Gülden Sargıner, “binanın yaşına göre sınıflandırmak gerekirse 0-5 yaş aralığındaki binalar için 2.200 TL’den başlayan kira bedelleri ikinci ellerde 1.800 TL – 2.000 TL aralığında seyrediyor” dedi.

Ev eşyalarınızı daha uzun kullanmanız için püf noktaları

Sonradan pişman olmadan ve uzun yıllar sonra bile ufak değişikliklerle yenileyebileceğiniz mekânlar oluşturmak için uzun ömürlü dekorasyonun püf noktalarını veriyoruz.

Mobilya, dergide durduğu gibi durmaz
Dekorasyonda yapılan en büyük hata her telden çalan mobilyalar. Oysa bütün parçalar uyum içinde tek bir tarzı temsil etmeli. Sadece farklı olduğu için tercih edilen mobilya veya aksesuarlar da yanlış seçimler arasında. Eğer sizi ifade etmiyorsa o üründen sıkılmanız çok uzun sürmez. Bu nedenle işlevsel ve kişiliğinizi yansıtan ürünlere yönelmek yerinde olacaktır. Mobilya mağazasında veya bir dergide iyi duran bir TV ünitesi, sizin evinizde kaba ve diğer eşyalarla uyumsuz olabilir. İşin sırrı, evin yerleşimini doğru yapmak ve ürünleri almadan önce mekânın ölçülerini bilmekte. Özellikle eviniz küçükse büyük ebatlı mobilyalardan uzak durmanızda yarar var.
Tek renk garanticiliğinden vazgeçin
Ahşap da ev dekorasyonunun ya vezir ya da rezil eden öğelerinden. Eğer eviniz ahşap ağırlıklıysa çok renkli aksesuarlardan uzak durmanızda fayda var. Bunun yerine gümüş ve beyaz renkler kullanılarak ahşabın ağırlığı kırılabilir. Mekânlarda yetiştirilen çiçeklerin de dozu kaçırılmamalı. Eviniz yağmur ormanlarına dönsün istemiyorsanız bir veya iki adet saksı çiçeği yeterlin. Çocuk odalarında kızlarda pembe, erkeklerde mavi klişesinden vazgeçin ve seçimi çocuğunuza bırakın. Evin her yerini tek renge boyamak yerine, her odayı mobilyalarla uyumlu şekilde boyatın.
haberin devamı için

7 Ekim 2014 Salı

Alanya'da 35 bin yabancıya mülk satıldı

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yabancılara yönelik gayrimenkul satışı gün geçtikçe artıyor. İlçede, bugüne kadar 35 bine yakın yabancıya mülk satışı yapıldı.

Alanya Tapu Müdürlüğü'nün istatistiklerine göre, 2013 yılının ilk 6 ayında yabancılara satılan mülk sayısı 2 bin 433 iken, bu yılın ilk 6 ayındaki rakam 2 bin 642 oldu. Alanya Tapu Müdürü Osman Eroğlu, Alanya'ya yabancıların ilgisinin her geçen gün arttığını belirterek, "Alanya'da en çok Norveçliler ve Ruslar gayrimenkul alıyor. Türkiye genelinde gayrimenkul alan ortalama 5 yabancıdan 3'ü Alanya'yı tercih ediyor" dedi.

SATIŞLARIN ARTMASINI BEKLİYORUZ

2014 yılı verilerine göre, bu yıl en çok gayrimenkul alan ülkeler sıralamasında Rusların ilk sırada yer aldığını aktaran Osman Eroğlu, şöyle dedi:

"Alanya'yı tercih eden yabancılar sıralamasında geçtiğimiz yıl Norveçliler ilk sıradaydı. Bu yıl ise Rusların talebinde artış oldu. Bu ülkelerin ardından İsveç, Almanya, Danimarka ve Hollanda geliyor. Alanya'da bugüne kadar 35 bine yakın yabancıya mülk satışı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl yayınlanan genelgeyle, bir taşınmaz bir defa izin alınmak suretiyle başka izin alınmadan satılabiliyor. 2014 yılının sonuna kadar yabancılara gayrimenkul satışlarının artmasını bekliyoruz." 

CİDDİ YATIRIMLAR YAPILIYOR

Alanya Müteahhitler Birliği (MÜTBİR) Başkanı Mustafa Küçüker, yabancı müşteri piyasasına yönelik çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü kaydetti. Yeni pazarlara yatırımlar yapıldığını belirten Küçüker, "Müteahhitlerimiz, Kazakistan, Tataristan, Irak, İran gibi ülkelere giderek yatırımlarını anlatıyor. Suriye'den de talep var ama diğer pazarlar daha dinamik. Avrupa pazarının bir ortalaması bulunuyor. İskandinav, Almanya, Hollanda pazarının ilgisi her geçen gün artıyor. Diğer ülke pazarlarındaki girişimler olumlu seyrediyor" dedi. 

STANDARTLARIN ÜZERİNE ÇIKILDI 

Alanya Emlak Komisyoncuları Derneği (ALEKOD) Başkanı Kerim Balıktay da devlet desteğiyle farklı ülkelerde yapılacak reklamların satışları olumlu yönde etkileyeceğini aktardı. Tapu Kanunu'nun değişmesinin ardından birçok ülke vatandaşının tapu alma hakkına sahip olduğunu vurgulayan Balıktay, "Kalite anlamında Avrupa standartlarının üzerine çıktık. Bitirilmemiş inşaatlar için bile ödeme planları çıkarıldı. Suudi Arabistan gibi Ortadoğu ülkelerinden yoğun istek bekliyoruz. Devlet nezdinde çalışmalar yapılırsa satışlar artacaktır" diye konuştu.

Gedizkent'te uygun kredi imkanı

EGE-KOOP'un Menemen merkezde inşasına başladığı Gedizkent Projesi için Vakıfbank, piyasa şartlarına göre en düşük faizden ve masrafsız konut kredisi kullandıracak. Ege-Koop kefaletinde kullandırılacak kredinin faiz oranının 5 yıl için 0.89, 10 yıl içinse 0.90 olduğunu belirten Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “İnşaat süresi olan ilk iki yıl boyunca kullanılan kredinin aylık ödemeleri yüzde 50 daha az olacak. Konut sahibi olmak isteyenlere kira öder gibi birinci sınıf yuva sahibi olma fırsatı sunuyoruz. Bu fiyatlarla ve bu kredi faiz oranları ile Gedizkent Evleri kaçırılmaz" dedi.

Çelik Evler, Dört Mevsim Konakları, 25. Yıl ile Keyifli Yaşam Evleri gibi dört ayrı projede Vakıfbank ile işbirliği gerçekleştiren Ege-Koop, Menemen Gedizkent Evleri için de banka ile özel bir anlaşma sağladı. Buna göre Menemen'in önde gelen projelerinden biri olacak olan özel güvenlikli, yüzme havuzlu, spor merkezli 4 blok 190 dairelik Gedizkent Evleri'nden yuva sahibi olmak isteyenler hem dosya masrafı ödemek zorunda kalmayacak hem de kredi için beş yıllık ödeme planı tercih etmeleri halinde 0.89'luk faiz oranından yararlanabilecek. Toplam 120 ay tercih eden vatandaşlar ise 0.90'lık faiz oranından işlem görecek. Dairelerini bizzat kendileri seçebilecek olan ortaklar, kredi ödemelerini ilk iki yıl boyunca ayda sadece 700 lira olarak yapacak.
http://www.evkolay.net/gedizkentte-uygun-kredi-imkani-haberdetay/?id=1555

3 Ekim 2014 Cuma

Güral Grup'tan Soma'ya dev otel

MANİSA'nın Soma İlçesi'ne maden, lojistik, inşaat ve araç klimaları sektörlerinde hizmet veren Güral Grup, kısa bir süre önce yapımı tamamlanan 200 yataklı otelini törenle hizmete açtı. 

Güral Grup tarafından Soma- Bergama Karayolu üzeri Turgutalp Mahallesi Bergama Caddesi üzerinde geçen yıl yapımına başlanan ve kısa bir süre önce inşası tamamlanan Egerens Otel, törenle hizmete girdi. Açılış törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Soma Belediye Başkanı AK Partili Hasan Ergene, Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ve çok sayıda davetli katıldı. Otelin dört yıldızlı, 200 yataklı, üstü açılır kapanır 700 kişilik düğün salonunun bulunduğu, 200 kişilik konferans salonu ile yüzme havuzunun yer aldığı belirtildi.
haberin tamamı
 http://www.evkolay.net/gural-gruptan-somaya-dev-otel-haberdetay/?id=1554