30 Eylül 2014 Salı

Isı yalıtımı, konut alacakların aradığı birinci özellik

Konutlarda ses ve ısı yalıtımı, vatandaşın birinci derecede önem verdiği özelliklerin başında geliyor. 

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYDODER) tarafından yapılan ankette, satın alınacak konutta bulunması istenen özelliklerin önem sırası tespit edilmeye çalışıldı. Vatandaşların yüzde 99’u, satın alacağı konutta ses ve ısı yalıtımı ile gaz ve yangın alarmı olup olmadığına büyük önem veriyor. Konut tercihinde Amerikan mutfak talebi yüzde 63 ile en düşük oranda kaldı. Vatandaşların yüzde 97’si jenaratör, yüzde 91’i ebeveyn banyosu, yüzde 90’ı ankastre mutfak, internet bağlantısı, görüntülü diafon ve dekoratif dış cephe, yüzde 87’si gömme dolap, yüzde 85’i dairenin kendine ait deposu, yüzde 85’i klima, yüzde 77’si giyinme odası, yüzde 70’i beyaz eşya ve panjur, yüzde 68’i ütü odası ve yüzde 67’si jakuzi olup olmadığına bakıyor. 
haberin devamı
http://evkolay.net/isi-yalitimi,-konut-alacaklarin-aradigi-birinci-ozellik-haberdetay/?id=1552

Rusya’nın en büyük inşaat malzemeleri AVM’sini Türk girişimci yaptı

Rusya’nın başkenti Moskova’da kapanan konteynır pazarlarının yerine ünlü markaların bulunduğu AVM’ler almaya başladı. Şehir genelinde başlatılan düzenleme çerçevesinde inşaat malzemelerinin bulunduğu pazarlar da AVM’lere dönüşüyor. Rusya’nın önde gelen Türk inşaat şirketlerinden Esta Construction, inşaat malzemeleri satan 2 bine yakın iş yerinin bulunduğu ilk inşaat AVM’si projesini tamamladı. İnşaat malzemeleri satan 3 katlı 150 bin metrekarelik “Sindika” pazarı 140 milyon dolara mal oldu. 


Moskova çevre yolu MKAD’ın 65. kilometresinde bulunan Sindika AVM’nin açılışına yerel yöneticiler, iş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Rusya’da 1992’den bu yana faaliyette bulunan Esta Construction Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Demirbilek açılışta yaptığı konuşmada, 1700 çalışanla 2 yılda projeyi tamamladıklarını, şimdi ise Rusya’nın en büyük inşaat malzemesi satan AVM’si olduğunu söyledi. Sindika’ya yıllık 180-200 bin arası ziyaretçi bekleniyor.
haberin devamı
http://evkolay.net/rusya%E2%80%99nin-en-buyuk-insaat-malzemeleri-avm%E2%80%99sini-turk-girisimci-yapti-haberdetay/?id=1553

25 Eylül 2014 Perşembe

Gayrimenkulde yıllık getiri yüzde 17'ye dayandı

Konut satışlarındaki yedi aylık gerilemeye rağmen, gelişmekte olan ülkeler gayrimenkul bilgi sistemi Reidin verilerine göre, fiyatlar Ağustos sonu itibarıyla yıllık bazda yüzde 16.76 yükseldi.
Gayrimenkuldeki fiyat gelişmelerini değerlendiren uluslararası gayrimenkul danışmanlık şirketi ERA'nın Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, "Reidin verilerinde 'Konut Fiyatları ve Finansal Yatırım Araçları Getiri Değişimleri'ne baktığımızda gayrimenkul sektörünün, diğer yatırım araçlarına oranla daha fazla kazandırdığını görüyoruz" dedi ve ekledi:

"Son 1 yılda yatırımcısına en fazla getiriyi sağlayan sektörün gayrimenkul sektörü olduğunu görüyoruz. Reidin'in verilerine göre konut satış fiyatları endeksi son 1 yılda yüzde 17 artış gösterdi. Dolar ve euro’nun getirisi son 1 yılda yüzde 10 oldu. Altın ise yatırımcısına yine son 1 yıl içinde yüzde 5 kazandırdı. Bu da, gayrimenkule yatırım yapan bir kişinin, son 1 yılda, diğer yatırım araçlarına göre daha fazla kazandığını gösteriyor."
Toplam istihdamda hizmet sektörü yüzde 50’lik payını korurken bunu yüzde 24 ile tarım, yüzde 19 ile sanayi ve yüzde 7 ile inşaat sektörünün izlediğine işaret eden Baygan, "Türkiye’nin toplam büyüme rakamlarına bakıldığında sektörün ülkemiz için en önemli ekonomik dinamiklerden birtanesi haline gelmesi, ülkemizin büyümesine de doğrudan katkılar sağlıyor" diye ekledi.
haberin devamı
http://evkolay.net/gayrimenkulde-yillik-getiri-yuzde-17ye-dayandi-haberdetay/?id=1551

23 Eylül 2014 Salı

Dünya İnşaat Devinin Avrupa Merkezi İstanbul Oldu

İnşaat sektörünün dünya devlerinden Amerikan proje yönetim şirketi Turner, Avrupa merkez ofisini İstanbul'a kurdu.

Türkiye'de İş Bankası Kuleleri ve Atatürk Havalimanı gibi büyük projeleri gerçekleştiren Turner International, 9 milyar dolarlık bütçesiyle Amerikan inşaat sektörünün en büyükleri arasında yer alıyor.
Yeni inşaat teknolojilerinin geliştirilmesi ve uygulanmasındaki başarılarıyla bilinen Turner, gökdelen inşaatlarında çelik kullanımının öncüleri arasında yer aldı.
haberin devamı
http://evkolay.net/dunya-insaat-devinin-avrupa-merkezi-istanbul-oldu-haberdetay/?id=1549

21 Eylül 2014 Pazar

Tefennililer, 5 aydır TOKİ konutlarına yerleşmeyi bekliyor

Burdur'un Tefenni ilçesinde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) 35 dönüm üzerine inşaa ettiği 240 dairenin sahipleri evlerine yerleşmek için 5 aydır bekliyor.

Kuraları çekilen daire sahipleri 15 Mayıs'tan bu yana tapularına kavuşma ve binalarına yerleşmeyi arzuluyor. TOKİ'den daire sahibi olan aileler, yeni evlerine Kurban Bayramı'nda yerleşme hayallerinin de suya düştüğünü belirtiyor. TOKİ Tefenni konutlarından bir daire alan Adem Karakuş, konuta 5 aydır yerleşemediklerini söyledi. Yetkililerin, yerleşme konusunda sürekli tarih ertelemesi yaptığını iddia eden Karakuş, Kurban Bayramı öncesi yeni binalarına yerleşme hayallerini ise yeniden suya düştüğünü kaydetti.
haberin devamı için
http://evkolay.net/tefennililer,-5-aydir-toki-konutlarina-yerlesmeyi-bekliyor-haberdetay/?id=1548

19 Eylül 2014 Cuma

Sektörün buluşma noktası ‘Kent EXPO’ 16 Ekim’de açılıyor

Şehircilik ve Kent İhtiyaçları Fuarı (Kent EXPO), İzmir'de 16-19 Ekim 2014 arasında ikinci kez düzenleniyor. Ege Belediyeler Birliği meclis toplantısı da aynı gün olacak. Üye belediye başkanları, fuarın açılış törenine ve Kentsel Dönüşüm Sempozyumu’na katılacak.

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri A.Ş. (İZFAŞ) tarafından düzenlenen fuarda şehircilik teknolojileri sektöründeki yenilikler, son uygulamalar ve beklentilere en uygun çözümler sunulacak. Fuarı, Türkiye’den ve dünyadan birçok şehrin belediye başkanı ile belediyelerin üst düzey yöneticilerinin ziyaret etmesi bekleniyor. Bu yıl da yerli ve yabancı sektör temsilcileri ile yerel yönetimleri biraraya getirecek. İzmir Uluslararası Fuar Alanı 2 No’lu Hol’deki fuar, profesyonel ve son tüketiciye yönelik.
haberin devamı için
http://evkolay.net/sektorun-bulusma-noktasi-%E2%80%98kent-expo%E2%80%99-16-ekim%E2%80%99de-aciliyor-haberdetay/?id=1547

13 Eylül 2014 Cumartesi

Ayrancılar'da Triyanda Evleri ile yeni bir yaşam merkezi

İzmir'de birçok konut projesine imza atan Egesel İnşaat, Torbalı, Ayrancılar'da Triyanda Evleri ile yeni bir yaşam merkezi yaratmaya hazırlanıyor.



Egesel Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şahin, bölgenin ilk ve tek benzersiz yaşam projesini 30 dönüm arazi üzerinde kuracaklarını söyledi. Şahin, yüzde 77'si peyzaj alanı olarak sunulan projede 317 konut bulunduğuna dikkat çekti, "Triyanda Evleri de sosyal tesisleri, yüzme havuzu, fitness ve spor sahaları, yürüyüş parkurları ve açık hava sineması gibi ayrıntılarla yaşayanlara beş yıldızlı bir hayat sunuyor.
haberin devamı
http://evkolay.net/ayrancilarda-triyanda-evleri-ile-yeni-bir-yasam-merkezi-haberdetay/?id=1545

12 Eylül 2014 Cuma

İnşaat Sektörü Maliyet Artışından Dertli

İnşaat sektörü, kur oynamalarına bağlı olarak artan çimento ve beton maliyetlerinden dertli. Sektörün önde gelen isimleri Özyurtlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, fiyat artışlarına gerekçe olarak giderlerin artmasını gösterdi. Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı da maliyetlerin fiyatlarda şu an karşılığı olmadığına işaret etti. 

Projelerini tanıtmak, satışlarını artırmak için CNR’da 2014 Emlak Fuarı’nda yerini alan inşaat şirketlerinin yöneticileri, konut maliyetleri ve satışlar ile ilgili Cihan’a açıklamalarda bulundu. Fuarda yeni projelerini sunan firmalardan Özyurtlar İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, maliyet artışlarından dolayı daire fiyatlarının arttığına temas etti. Özyurt, “Maliyet artışı vahim, enflasyonu aşıyor. Enflasyon yüzde 9-10 ama maliyetlerimiz yüzde 40’a dayanıyor. Giderlerimizin çimento, demir başta yüzde 35-40 oranında arttığı görülüyor.” dedi. Özyurt, maliyet ve fiyatın bir biri ile ilgili olduğunu vurgularken, şöyle devam etti:
haberin devamı
http://evkolay.net/insaat-sektoru-maliyet-artisindan-dertli-haberdetay/?id=1544

11 Eylül 2014 Perşembe

Cesareti olanlar için 'uçurum ev' tasarlandı


AVUSTRALYA'da ünlü bir mimari firması, eşsiz bir okyanus manzarasıyla sınırları zorlamak isteyenlerin tercih edebileceği 'uçurum ev' projesini hayata geçirdi. Uçurum kenarına demirlerle tutturulan ev görenleri hayrete düşürdü. 


Filika askılarından esinlenerek tasarlanan 'Uçurum Evi, altı tamamen boşlukta olan ve dikey olarak uçurumun kıyısına tutturulmuş üç yatak odasına sahip. 


Bu ilginç tasarım fikri, firmaya gelen bir çiftin Viktorya Sahili'ndeki uçurumun kenarında, parsel sorunu yaşamadan nasıl bir yazlık ev yapabileceklerini firma yetkileriyle görüşmesi sonucu ortaya çıkmış.

haberin devamı için
http://evkolay.net/cesareti-olanlar-icin-ucurum-ev-tasarlandi-haberdetay/?id=1543

4 Eylül 2014 Perşembe

Bu yılın ilk 7 ayında yabancıya en çok konut satışı yapılan il Antalya oldu

BU yılın ilk 7 ayında yabancıya en çok konut satışı yapılan il Antalya oldu. Bu ilgi, geçen yıla göre satılık ve kiralık konut fiyatlarında yüzde 14 oranında artışa yol açtı.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Temmuz ayı konut satışı verilerine göre bu yılın Ocak-Temmuz diliminde yabancılara konut satışı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 57 artış gösterdi. 2014'ün ilk yedi aylık döneminde, yabancılara 9 bin 980 konut satışı gerçekleşti. Yabancılara en çok konut satılan il ise yine Antalya oldu. 3 bin 693 konut satışıyla ilk sıradaki Antalya'yı, 2 bin 933'le İstanbul, 660'la Aydın izledi.

FİYATLARI DA YÜKSELTTİ

Yabancıya konut satışının lideri Antalya'da ev fiyatlarıysa yükseliyor. Geçen yıldan beri satılık ve kiralık konut fiyatlarının yüzde 14 civarında arttığını açıklayan Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, satılık konutların metrekare ortalamasının 1389 lira, kiralıklarda da ortalama metrekare fiyatının 7 lira olduğunu söyledi.
http://evkolay.net/bu-yilin-ilk-7-ayinda-yabanciya-en-cok-konut-satisi-yapilan-il-antalya-oldu-haberdetay/?id=1536

3 Eylül 2014 Çarşamba

Odalarınız için en uygun aydınlatma şekilleri

Her oda için aynı aydınlatma yöntemini kullanmak dekorasyonda yapılan en büyük hatalardan. Her oda kendi konseptine ve fiziksel özelliklerine uygun olan aydınlatmak gerekir.

İşte odalarınız için en uygun aydınlatma şekilleri... 
Koridor
Işık kaynakları koridor boyunca dizilebilir, yarı şeffaf aplikler kullanılabilir. Koridorla odalar arasında çok fazla ışık farkı olmamalı. Yemek köşesi
Yemek yerken masa üzerindeki her şeyin net bir şekilde görünmesi esas. Yemek odalarında, masanın üstünde yer alacak tavan aydınlatmasının yanı sıra yerden aydınlatma kullanılabilir.
haberin devamı
http://evkolay.net/odalariniz-icin-en-uygun-aydinlatma-sekilleri-haberdetay/?id=1535