28 Şubat 2014 Cuma

İnternetin Gelişmesinin Doğal Sonucu: Emlak Portalları



Günümüzde internet kullanımının hızla artmasıyla birlikte, esnafların artık sadece dükkanda oturup müşterinin gelmesini bekleyerek para kazanma dönemi sona ermeye başladı. Her geçen gün, bir çok sektörde internet üzerinde şaşırtıcı şekilde gelişmeler yaşanmakta. Bir gün bakıyorsunuz e-kapıcı sistemi ile evlere servis yapanlar, bir gün lokantaları tek bir çatı altında toplayıp, online yemek siparişi alıp bu siparişi firmalara aktaranlar. Bu tamamen pazar piyasasıyla ilgili bir durum olsa gerek. 

Örneğin siz bir oto kiralama firması olsanız, yurt dışından gelen bir turistin sokak sokak gezip sizin dükkanınızı bulması imkansız bir durumdur. Ancak internet üzerinden araç kiralaması yapan bir web siteniz varsa, internete giren bir kişi oto kiralama yazarak size ulaşır, siz de gerekirse arabayı ayağına kadar getirebilirsiniz.
İşte bu gelişmeleri yakından takip etmek zorunda olan sektörlerden biri de Emlak sektörüdür. İnternetteki Emlak sektörünü incelediğimizde karşımıza birkaç farklı tablo çıkıyor. Bunlardan birincisi; Emlak üzerine dükkanı olan kişilerinin firmalarını tanıtmak amacıyla yaptırdıkları web siteleri. Bu türlü sitelerin genel amacı, internetten o firmayı ismiyle arayan kişilerin telefon ve adres bilgilerine ulaşması ve o emlakçının elinde hangi satılık ve kiralık dairelerin bulunduğunu görebilmesidir. Ancak böyle bir web sitesiyle bir mucize beklememek lazım. Çünkü bu tür sitelerden çok fazla olduğundan dolayı arama motorlarından çok fazla müşteri bulma imkanınız yoktur. Örneğin Keçiören Etlik'te satılık daire arayan biri, google'da bu ifadeyi yazdığında sizin firma sitenizden önce çıkacak olan binlerce site vardır. Az önce de dediğim gibi bu siteler sadece sizi bilen kişilerin size ulaşması amacıyla yapılır.
İşte bu durumu fark eden bazı yatırımcılar farklı fikirler geliştirmiş ve bütün emlak firmalarını bir çatı altında toplayan, daha fazla gelir sayesinde daha fazla reklam harcaması yapıp emlak firmalarının tek başına bulamayacağı müşteri potansiyelini onlara sunan sistemleri geliştirmişler. İşte bu sistemlere Emlak Portalı adı verilmiş. Günümüzde bu şekilde çalışan irili ufaklı bir sürü Emlak Portalı bulunmakta. Bazıları adından söz ettirirken, bazıları sabredemediği veya gücü yetmediği için internet sahnesinde perde kapatmak zorunda kalmışlar. Son zamanlarda adı hızla duyulan yeni bir Emlak Portalı bulunmakta: Evkolay.net. Hem görsel tasarımı ve kullanım kolaylığı, hem fiyat politikaları, hem de kurucularının kararlılığına bakılırsa bu proje adından çok söz ettireceğe ve bir çok Emlak portalının hızla önüne geçeceğe benziyor.  Yayın hayatına başlayalı birkaç ay olmasına rağmen, şimdiden binlerce kullanıcı ve onbinlerce ilan sayısına ulaşan Evkolay.net hem kullanıcıların hem de emlakçıların yeni gözdesi haline gelmiş durumda. Evkolay.net'in tercih edilmesindeki en önemli etkenlerin başında sadece Emlak ilanlarını barındırması geliyor. Bu nedenle siteye daire aramak için giren kişilerin, araba ya da incik boncuk ilanlarıyla dikkati dağılmıyor ve aradığı daireyi daha rahat buluyorlar. Tabiki bu durum Emlakçılarında da daha fazla dönüş alması anlamına geliyor.
Bu türlü emlak portallarının avantajları gerçekten saymakla bitmeyecek kadar fazla. Bunların başında, daire arayan bir kişi sokak sokak, cadde cadde gezmek zorunda kalmadan, tek tıklama ile binlerce daire ilanını bulabiliyor. Örneğin Keçiören Etlik'te satılık daire arayan biri, o kadar yolu gezmeden, sadece http://www.evkolay.net/satilik-daire/ankara/kecioren/etlik sayfasına girerek aradığı daireyi bulabiliyor. Diğer bir özellik de sadece emlakçıların değil sahibinden kullanıcıların da bu siteyi kullanıyor olmaları. Böylece normalde tanışmadığınız bir çok insanı bu sitelerde bulabiliyor ve onların da sattıkları daireleri inceleme imkanı bulabiliyorsunuz.

6 Şubat 2014 Perşembe

üsküdarsa iskeleye yakın satılık daire

mimar sinan mah .ana caddeye 3-4 iskeleye 7-8 dakika yürüme mesafesinde 5+1 240 metre karedeniz manzaralısalon ve odalar klasik parkeli pimapenli kapalı balkonlu geniş teraslı kar irtifak tapuluşu anda 1800 tl kiracısı olan yatırımlık tripleks dairepazar günleri randevu ile bakılır altarnatif dairelerimiz mevcuttur DAHA FAZLA BİLGİ İÇİN LÜTFEN BİZİ ARAYINIZ.
üsküdardaki diğer satılık daire ilanlarımız için burayı inceleyin.

Turizmin Hızlanması ile İş Olanakları Artıyor



Bu sene yaz sıcak geçeceğe benziyor. Şubat ayı gelmesine rağmen hala çok fazla soğuk görmüş değiliz. Hatta güney sahillerinde bir çok zaman yazı andıran günler yaşanmakta. Tabi bunu fırsat bilen turistler güzel ülkemizin sahillerini boş bırakmıyorlar. Havaların sıcak olması turizmi, turizmin hareketliliği de maddi durumu oldukça olumlu etkilemekte. Hele ki içinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntıları düşündüğünüzde bu gerçekten küçümsenmeyecek bir avantaj.

Turizmin hareketli geçmesi bir çok sektörü etkilese de bundan en çok istifade eden sektör konaklama sektörü yani oteller. Yaz ayları yaklaştıkça otelleri bir telaş sarıyor. Yatak kapasitesi 1000-1500 arası olan çok büyük otellerimiz mevcut. 2013 yılında yapılan araştırmalarda sadece Antalya'da 843 konaklama tesisinin toplam yatak kapasitesi 350 bini aşmış durumda. Tabiki bu da doğal olarak bu otellerde bir çok işçi istihdam edildiği anlamına geliyor. Antalya başta olmak üzere bir çok güney ilimizde en büyük geçim kaynaklarından biri oteller. Yaz bitiminde eleman bazı oteller eleman sayısını azaltıp sezonluk işçi alımı yapsa da bazı oteller aynı eleman sayısını koruyup kış aylarında indirimler yaparak sezonu beklemekteler.
Sezonluk işçi alımı yapan oteller yaz ayları yaklaştığında eleman aramaya başlıyor. Bu da güney illerinde özellikle gençler için çok ciddi bir sezonluk iş imkanı anlamına geliyor. İş ilanı verilen internet sitelerine girdiğinizde  binlerce komi iş ilanı, çevirmen iş ilanı, bellboy iş ilanı bulabilmektesiniz. Özellikle Antalya, İzmir gibi illerimizde iş ilanı sayısı çok fazla artmakta. Bu durumu değerlendiren turizm otelcilik öğrencileri hem yaz stajlarını yapmakta hem de kendilerine okul harçlığı biriktirmekte. Tabi burada dikkat etmeniz gereken en önemli şey yabancı dil. Bu tarz bir otelde işe girebilmenin en önemli yolu, İngilizce, Almanca, Fransızca başta olmak üzere 3-4 yabancı dil bilmekten geçiyor. Yani kısacası bu illerde yaşayanlar için az bir gayretle iş bulmak çok kolay bir iş. Umarım turizm hep bu şekilde hareketli geçer de hem oteller ve buna bağlı sektörler kazançlarını arttırır hem de bu illerde yaşayan insanlarımız kendilerine iş olanağı bulurlar.
Herkese Hayırlı Kazançlar…

4 Şubat 2014 Salı

Nişanlandıktan Sonra Ev Arayışımız




Nişanlandıktan bir kaç ay sonra evlilik tarihimiz belli oldu. Düğün zamanına sayılı günler kalmıştı artık. Bundan sonra oyalanacak zamanımız kalmamıştı, bir çok işimizi hızlandırmamız geriyordu. Aile büyükleri ve bizim istişaremizle evlendiğimizde nerede oturacağımız netleşti ve işimin gidişatına göre en uygun yerin Antalya olacağını kararlaştırdık. Ev arama işi o kadar zor bir iştir ki, ne yapacağınızı bilemezsiniz günlerce sokak sokak gezmemi dersiniz beğendiğiniz dairenin eksikler inimi dersiniz en kötüsü kandırılmak ve bütün hayallerinizin kaybolması, buldunuz diyelim o kadar eşyanın bir an önce yerleşmesi ve düzenlenmesi gerekiyor. Öncelikli olarak düğün salonumuzu ve kına gecesinin yapılacağı mekanları araştırdık, şükür bu konuda fazla zorlanmıyorsunuz mevsimine göre seçim şansınız kısıtlıdır. Bunları halleder etmez hemen nişanlım volkan ile birlikte Antalya'nın yolunu tuttuk. Düğünden gelecekler, elimizdeki bir miktar para ve üstünü de Konut kredisi ile tamamlayıp Antalya'da Satılık Daire aramaya başladık. Öncesinde Volkan'ın evkolay.net emlak sayfasından bulduğu satılık daireleri gezmeye başladık. Evler çok hoşuma gitmişti, çok fazla gezmemize gerek yoktu aslında, çünkü bunlardan birinde karar kılabilirdim. Bir çoğu tüm ihtiyaçlarımı giderebilecek özelliklere sahipti. Korkarak başladığımız ev arama serüvenimiz kötü sürprizlerle karşılaşmadan son buldu ve birini seçtim. Emlak şirketi ve ev sahibi ile yapılan görüşmeler ve pazarlıklar sonucu emlak danışmanının da yardımlarıyla uygun fiyata dairemizi aldık. Volkan satış ve tapu işlemleri ile uğraşırken bende hemen annemleri arayarak eşyalarımızı göndermelerini istedim. İş temizliği geldi, Volkan'ın da yardımlarıyla evimizi çiçek gibi yaptık ve bir bir yeni gelen eşyalarımızı yerleştirmeye başladık. Evimiz çok güzel olmuştu hayallerimdeki gibiydi, bu mutlulukla Bursa'ya acilen dönerek gelinlik provasıydı kına kıyafetiydi derken düğün gününe az bir zaman kalmıştı. Ama çok huzurlu ve mutluydum, en önemli işimi yani evimi bulmuştum. İlk zamanlarda ev satın alacağımız muallaktaydı. Yalnız son dakikada kayın pederimin bize yaptığı destek sürpriz mükemmeldi. Ve ev satın almaya işimiz kolaylaşmıştı, artık bir evim vardı. Kalan hazırlıkları bitirdikten sonra düğün gününü bekleyecektik. Kısıtlı bir vakit içerisinde Annem ile birlikte Antalya'ya gittik. Kayın validemde bizle gelerek yeni evimize uygun aksesuarlar aldık. Ve kalan diğer ufak tefek eşyaları yerleştirerek tüm hazırlıklarımızı tamamıyla bitirdik. Annem evimi çok beğendi, ön balkon deniz manzaralıydı. Benimde tek hayalim buydu. Düğün günü geldi çattı ben inanılmaz heyecanlı ve mutluydum çünkü böyle bir eşe ve ailesine sahip olmuştum. Birde huzurla yaşayacağım eve sahip olmuştum. Herkes istediği gibi bir eş ve ev bulur umarım.

2 Şubat 2014 Pazar

Burnundan Kıl Aldırtmayan Adam




Mehmet bey kötü bir baş ağrısıyla sabah uyanır. İlaç alır, geçmez. Bir kaç gün sabreder, ağrı şiddetini arttırarak devam eder. Artık bu şiddetli ağrıya dayanamaz doktor çağrılır. Doktor muayene eder, ağrı kesiciler verir, lakin Mehmet bey'in baş ağrısı artarak sürer. Üstüne birde baş ağrısı yetmez gibi, gözleri de yaşarmaya başlar. Başka bir doktor getirilir. Mehmet Efendi Adana'nın ileri gelenlerindendir, ağrısını kesene servet vaat eder. Doktorlardan hiçbiri ağrıyı kesemediği gibi nedenini de bulamaz. Ev halkı birbirine karışır, şiddetli baş ağrılarından akşamları uyuyamayan Mehmet Efendiyi ev halkı Ankara'ya götürmeye karar verirler. Ankara'da en iyi hekimler seferber olur. Test üstüne testler yapılır. Test sonuçlarına göre Mehmet Bey çok iyi durumdadır. Katlanması zamanla zorlaşan baş ağrısı ve gözyaşları yaşamı çekilmez hale gelmiştir. Ağrı kesici iğnelerle güçlükle ayakta durmaya çalışan Mehmet Efendi bir ümitle daha acil şekilde yurtdışına götürülür. O yıllarda sağlık alanında İsviçre popüler, Zürih'e gidilir. Günlerce hastanede tedavi görülür. Ve Mehmet Bey'e teşhis konulamaz. Yerinden kalkamayan Mehmet Bey'e ağrı kesici iğneler yapılır, evine gitmesi ve son zamanlarını evinde geçirmesi önerilir. Mehmet Efendi tükenmiş, ev halkı bitkin ve perişan. Eve dönüş hazırlıkları başlar. Mehmet Bey Adana'da yayla evinde odaya yatırılır ve öleceği günü bekler. Mehmet Bey'in morali biraz iyi olsun diye, eski berberi Osman'a haber verilir. Berber Osman yattığı yerden kalkamayan Mehmet Bey'i traş ederken, adamcağız sıkıntısını anlatmaya başlar. Berber Osman bir an düşünür. Bey'im der, sakın sizin burnunuzdaki kıl dönmüş olmasın der ve bakar hah işte, kıl dönmüş. Mehmet Bey'in durgun bakışlarına aldırmaksızın yanında getirdiği cımbızı aldığı gibi dönen kılı çeker. Ev halkı Mehmet Bey'in yaylayı ayağa kaldıran bağırtısıyla odaya gelir. Berber Osman, Mehmet Bey'in elinden güçlükle alınır ve cımbızın ucunda tuttuğu 15 santimlik kılla apar topar kovulur. Mehmet Bey'in kanayan burnuna müdahale edilir. Bir sonra ki gün Mehmet Bey aylardır ilk defa uykusundan rahat uyanır. Gözlerinin yaşarması geçmiştir. Baş ağrısından ise eser kalmamıştır. Dönen kılın sinire yürüyüp gittikçe uzayarak dayanılmaz ıstıraplara yol açtığını doktorlar ancak o zaman keşfeder. Çözümün bu kadar basit olabileceği kimsenin aklına gelmemiştir. Sapasağlam ayağa kalkan Mehmet  Bey'i, Berber Osman'ı çağırtır ve ona bir servet bağışlar. Osman  Beylerin fikirleri var, dinlemek lazım. Bazen büyük sorunların çok basit çözümleri olur. Burnundan kıl aldırtmayanların başı çok ağrıyabilir.

1 Şubat 2014 Cumartesi

EVİNDE BİLGİSAYARI OLMAYAN ADAM



EVİNDE BİLGİSAYARI OLMAYAN ADAM
Genç adam uzun yıllar işsizlikle boğuştuktan sonra, Dünyanın önde gelen firmalarından olan Microsoft  şirketinde temizlik personeli konumunda e alındığını haber alır. Yıllarca işsizlikten evinde ailesiyle çektiği sıkıntılar sona erecektir. Büyük bir heyecanla Microsoft Personel müdür yardımcısı, genç adamın işe kabul işlemleri için bazı resmi belgeler getirmesi gerektiğini iletip, e-posta adresinizi verirseniz gerekli evrakların listesini gönderirim der. Temizlikçi adayı, genç adam boynu bükük ürkek bir şekilde "Efendim benim e-posta adresim yok" dedi. 


Evimde şuanda bir bilgisayarım bile yok. Müdür yardımcısı bu cevaptan hiç hoşlanmadı. Bu zamanda bir e-posta adresiniz olmadığına göre, Microsoft gibi bir firmada çalışma hakkı kazanamazsınız bunu iletmek zorundayım der. Yıllarca evinde çektiği sıkıntıların artık sona ereceği düşüncesiyle mutluluktan yerinde duramayan adam, bir anda tüm mutluluğunu ve sevincini yitirir. Tüm zenginliği olan 10 dolarıyla hayal kırklığı içerisinde Microsoft merkezinden ayrılır. Kara kara düşünerek evine giden genç adam, Cebindeki 10 doları ile domates alarak bunları kapı kapı dolaşıp satmaya karar verir. Akşam eve geldiğinde cebindeki parasını ikiye katlamıştır. Genç adam bu işi 1 hafta üst üste yaparak zenginliğinin 170 dolara çıktığını fark edince, Artık evinin geçimini bu işle sağlamaya karar verir. Her gün, evinden şafak vakti çıkıp, akşamları da evine geç dönüyor ve parasını her geçen zaman bir kat daha yükseltir. Kısa zaman içinde işini daha da büyütür. Bir el arabası, beş yıl sonra genç iş adamını eyaletin en büyük gıda dağıtım şirketlerinden  birinin sahibi yapmıştır. Genç adam bir gün evini, ailesini ve şirketini sigortalatmaya karar verir. Sigorta işlemlerini hazırlayan acente çalışanı, bize e-posta adresinizi verirseniz poliçe ödeme planını gönderirim der. Genç adam omuzlarını kaldırarak acente çalışanına "Benim e-posta adresim yok ki!” dedi. Duyduğuna şaşıran çalışan elindeki formları bırakıp, iş adamına hayranlıkla bakarak, çok tuhaf büyük bir şirket sahibisiniz, ve e-mail adresiniz yok. Bir de e-mail adresiniz olsaydı o zaman ne olurdunuz? Adam kendinden emin bir şekil de, ben ne olacağımı iyi biliyorum, “Microsoft şirketinde temizlikçi!” cevabını verir.